Драгољупче wrote:Sevastopole wrote:Драгољупче wrote:Ne znam da je neko napisao da je "spas" glasati za bilo koga. Opet ponavljam tema je odvratna, ali meni je licno muka da gledam neke Djurice ( pa onoakvi se maltretiraju u skoli, to je onaj lik iz "Lajanje na Zvezde" koji jedini ne bezi sa casa), ove iz Srpske Liste da ne pominjem, pa neki Sinisa Mali, pa onaj Orlic koji kad poraste bice Vucic itd, itd. Da ti neko prihvati francusko nemacki plan da jedno prica u Briselu, drugo u zemlji. Pa evo i ta ZSO sada vise nije ono sto je trebala da bude, a on to ne sme da kaze. Banjsku vise niko ni ne pominje, a proslo je jedva 40 dana. Dao je siptarima jedinu vojno policijsku pobedu. Lozi narod godinama kako ce da udje kako nema kreni stani kurac palac. Plasi narod sankcijama, pa daj ih sunce ti jebem da konacno ne uvozimo krompir i luk, da zivimo od sebe. Glasao bi ja za ovog zlatiborskog cobanina( bio sam mu u kuci upoznao porodicu retko normalni ljudi koji gle cuda ne zive u vili), ali i njega je ucenio i preveo. Pominjes otpor mi smo kao deca trcali u njihovu kancelariju da uzimamo majice, bedzeve, sibice to je prvi i zadnji put da sam bio na nekim politickim skupovima. Tada je glavno pitanje bilo da li ce policija da otkaze poslusnost rezimu. Danas je pitanje da li ce navijaci da otkazu poslusnost. I treba sve grupe samoinicijativno da se ugase da ne brukaju vise ljude koji su mladost dali za ovu subkulturu. Mozemo recimo u lov da idemo pa kad Vojvoda naredi kreni da budemo spremni.
Brate, mnogo olako pises neke stvari. Danas da iskljucis deci internet na jedno popodne izbile bi demonstracije izasli bi roditelji da jurisaju na policiju. Ne zbog gej parade nego zbog interneta jer nema dete sa cime da se igra popodne a skace mu po glavi. A kamoli da ti uvedu sankcije da moras da ides da vadis vizu kad hoces sa devojkom do Praga, Rima, Pariza itd. A da ne pricam sto bi na rafovima imao u prodavnici verovatno samo taj parizer. Ja iskreno sam spreman za sankcije, prosao sam ih, meni je normalno to, ali garantujem za 90% danasnjeg naroda ne bi mogli da sastave nedelju dana. Pominjes Djurica, a mnogo bolji je bio Borko Stefanovic. Da nije bilo pre 12/13 godina naroda na Kosovu da se odupre, jos tada bi Rosu vrsljala po tim prelazima, nego naisli na tvrdo, na gorstake. Pa kad bukne prelaz, pa kad krene Rosu pa se ne vrati, i jos sto sta, da vidis kako narod vodi pregovore a ne onaj degenerik Borko. Danas na zalost toga nema jer vreme radi svoje. Promenila se struktura i Siptara ali i nasih ljudi. Odrasla neka nova deca, a ovi uz put ojacali pomognuti zapadom. Tu smo gde smo, i nemoj da mislis da je Borko Stefanovic bio bolji od ovog lajanje na zvezde. Naprotiv. Imao sam tu nesrecu da uzivo slusam njegove pregovaracke sposobnosti. Ti na Kosovu mozes samo da se oslanjas na narod koji nece sever da da, a i to je sada postalo upitno iz milion razloga, i na odugovlacenje jer ociglegno da svet kroz koju godinu nece biti isti. Dal na lose ili na bolje za nas to niko ne zna. U glavnom, pricamo o sposobnostima onih koji su pregovarali u ime zemlje na Kosovu. U ono vreme si imao narod, imao si snagu, pa opet za malo da ubrzaju proces za 10 godina.
Sto se tice navijackih tribina ja se ne bi slozio sa tobom. Ima tribina koja reaguju ne stvari koje nisu dobre, kroz sve ove godine, koliko toliko pritiskaju da bar neko ima nesto da kaze iz centralne Srbije a da ima neku tezinu. O izlascima kada MORA da se izadje necu ni da pricam. Tako da, i ako je nekoga zahvatilo delimicno kroz tribinu nesto negativno, ne znaci da je cela tribina takva i znam tribine koje nikada nece cutati na nepravde i na probleme.
Sto se Banjske tice, verujem da je niko ne bi pominjao, a ni da bi neko u nekog upro prstom. Kada odrastu nove generacije, kada dodju ljudi koji vise ne znas ko je spijun ko komsija, onda ne gledas vise celu zajednicu isto nego se drzis pojedinaca i sa njima nesto pokusavas. Mnogo je to teza prica od onoga sto se predstavlja i sigurno da svasta moze da se napise, tj ne moze.
Otpor bio jednom i jel nam treba drugi put? U vidu bilo koga? U vidu Bunta, Srbin infa, u vidu UNS a, u vidu N1, Nove, Danasa, Direktno?
Au ljudi gde vi radite, je l vam treba radnika?
Sta olako pisem, pa nisu ovi na vlasti pola godine pa da se olako pise, nego preko 10. Cekaj reci mi je l tebe nije sramota da ti neki Marko Djuric sada sedi u Vasingtonu kao ambasador Srbije? Covek koji uzivo u program vice "Aco Srbine" i skace kao da je retardiran. Pa taj covek nema dostojanstva. Koliko god mi mrzelii tu Ameriku opet oni sve konce povlace i tu treba neko ozbiljan da sedi, a oni salju bukvalno sina Dragana. I posle sto nas siptari jebu godinama. Pa evo nas je delimicno kriminal zahvatio 2009 pa smo se izborili sa tim. Problem je sto kod vecih to nije delimicno kako ti kazes. Bilo je i medju tim ljudima dobrih navijaca pa ti bude zao sto nije tu, ali kasnije shvatis da je ipak dobro sto nije bio tu. Pricas o represiji, pa meni je represija godinu ipo dana pretresanja ne pretresanja nego uvodjenja u maricu i trkeljisanja, popisivanja, sikaniranja od ove vlasti.Kada klincima zovu roditelje i kazu " jel znate gde vam je dete?"A ljudi recimo da krenu na te iste koji ih sikaniraju morali bi da idu na plasticnu operaciju pre toga. Kada ti pandur kaze da ce da te ugasi, pa kada to ne uspe onda dodje ponuda sa druge strane. Pa cak i sa trece. I ja to ovde otvoreno kazem. Pre nekog vremena svratim kod vas na forum, svracao sam ranije na sve, ali na kraju se samo vas odrzao i tu naletim kako Generalstab isto brani ovu vlast i vase ljude koji su se ocigledno prodali. Ja licno sam prosao situaciju kada se odreknes dojucerasnjih drugova sa kojima si delio sve na tim gostovanjima i sa kojima sam i danas jako dobar, ali ih nikada nisam pred NAVIJACIMA branio i opravdavao nego govorio onako kako je bilo. Sta ce bre u Beogradu bilo ko na gej paradi iz unutrasnjosti? Pa vas je tamo bre 2 miliona, 1% da je izasao to je 20 000. Vi cekate nekoga iz unutrasnjosti? Pa ljudi kada vide koja je kurcobolja tamo sto bi oni isli. Koliko je ljudi popadalo iz unutrasnjosti, a koliko iz Bg 2011? Problem je u vama. Reci ti meni da li normalno da coveka koji je jedini na lokalu pobedio ovu vlast ucenjuju za dozvolu za izgradnju Gondole? Pa ni to nije dovoljno nego kada je vec poklekao( jer je neka opstina koja jedva broji 15 000 ljudi podigla kredit da finansira istu i koja ne bi imala odakle to da vrati ) nego jos veliki Srbenda dodje da je otvori. Je l to normalno? Pa cekaj malo ti cela Srbija, pa moras i tu malenu Cajetinu da drzis pod sapom?
Ja ne znam kojim jezikom pisem? Olako pises stvari, navodio sam ovde primere sta je neki Mirko Cvetkovic nesretni bio, sto mu svestenik daje naforu on kaze ne mogu stvarno jeo sam skoro? Al jebi ga, covek u skupom odelu, ima manire, ne otvara usta bukvalno, a i kad otvori bolje da nije. Kladim se da u vreme zutih nisi ni znao ko ti vodi drzavu. Mislio si Tadic i onaj njegov savetnik kako se bese zvase. E to su bile ale, ne smes ime da im pomenes negde, ukucas ga na guglu ne postoji covek, dok nije preminu sliku nisi mogao da mu nadjes. E takvi su ti povlacili sporazume po Ujedinjenim Nacijama kada nije trebalo, odredjivali u tom kabinetu koliko ce ko stotina godina robije da dobije, ko je drzavni neprijatelj izmisljeni, kako ce bilo koga ko i pomisli nesto da jebu! Naravno da to izaziva revolt, ali od svega toga dobili smo samo ljude po zatvorima i nista vise. I ono sto im se podvukla kao greska, sad ce da je isprave ako dodju. Tako da, ko ide za ambasadora totalno mi je nebitno, po meni je cak pozeljno onaj sto ce da rani dzukele i nista da ne pipa, bolje to nego da odes kao neki pa se zavozas, Njujork je to jebi ga, Menheten, grad koji nikad ne spava.
Sto se tice navijanja i pravdanja nekog, stvari u glavnom nisu samo crne ili bele. Negde jesu, ali konkretno na severu nisu. Pa nije bas tako lako objasniti pa i navijacima i onima koji znaju al se prave ludi, da te u koje upirete prstom nista ne odlucuju na tribini jer prvi oni ne zele a drugo tako je ispravno. Neko je izabrao neki drugi put, svako bira svoj. Ti ne mozes da znas kako se sve to dogodilo, ali ljudi unutar tribine mogu. Zato unutrasnje stvari ostavi za ljude da ih unutar sebe resavaju, super ti resio svoje svaka cast, kapa dole. Sad je red na ostale onda da polako, ali sigurno se odupiru od svega toga. Jer nisi ni svestan koliko ima ljudi i dobrih i kvalitetnih ali jebi ga, precica je uvek laksa od pravog puta instiktivno je tako. Kad sretnes te sto fabrikuju te price ne znaju sta ce da ti kazu. Kad mu kazes, dobro ajde sad ides sa mnom 7 dana, spavas gde ja spavam, jedes sta i ja, vozis se cime se i ja vozim, ma svuda ides sa mnom, da vidis te avione i kamione...odma je prica pa ne nije to za njega nego znas oni tamo itd. A pri tome to je jos ova satro nasa struja. Evo slikovitije da ti objasnim.
https://srbin.info/politika/delije-razv ... du-vucicu/
https://direktno.rs/sport/fudbal/386277 ... ektno.html
Radi se o dogadjaju gde ne znam kako bi objasnio, mozda najbolje da su svi bili sem Delija, ili skoro svi. Ali nekako su nekom "logikom" ili im je tako odgovaralo, izbacili svuda da su navijaci Zvezde bili tamo. I sta se onda desava? Uz sve to izbace snimak sa svedbe od druga sa tribine i napisu "evo novog snimka sa rodjendana". Time su nesvesno i ucinili uslugu nasoj tribini, posto je na toj svadbi bilo bar 100 ljudi sa trbinine. Onda uzmes da ih sprdas sutra sa parolom iznad koje stoji barjak "novinari govna" i jos je skandirano uz to "novinari su govnari". I onda odes da procitas ove zlotvore koji su se napravili pametni i samo preneli ono sto su videli. Ali ovi debili kao nacionalno orijentisani sto zapenise vise nego ovi prvi. Po ovome ja vidim koliko je sati i sta se desava. Kad malo nakupis godina mozes svasta da cujes, vidis, nesto i iz prve ruke, da upoznas svakakve, i onda mozes da doneses za sebe makar neke zakljucke.
Ja znam koliko ima toga kod nas, za druge znam dosta ali dok nas niko ne kaci necu ni ja nikoga, i nije kod nas kao na drugim mestima, malo sve to drugacije izgleda Ne postoji ta tribina ili kolektiv koji bi opstao da je tako kako nabedjuju da jeste. Nema tog lepka koji bi mogao da polepi negde kada udje lova. Bezveze trosim i vreme i ovaj papir ovde, valjda svako moze da razume navijacki jezik kada vidi nesto, valjda toliko moze da dobaci da tamo nisu bitni tenderi, vec se vrednuju neke druge stvari.
Sto se tice poziva sa jedne, druge, trece, cetvrte strane...nemoj da brines nisi jedini, ali veruj mi da predpostavljam da svako shodno svojoj velicini dobija pozive. To su pritisci sa kojima ili umes da zivis i hendlujes i da se nosis sa njima, ili popustas i pretvaras se u sve samo ne u navijacku grupu. Nije to od ove vlasti, toga je od kada postoji navijanja.
Da li je normalno da neki satro nacionalno svesni portal kopira vest od onih koje bi navodno trebalo da mrze? Bukvalno sva besmisao staje u ova dva linka gore. Nije njima do prave vesti, nego su potrcali i jedni i drugi da diskredituju svako iz svojih razloga.