Sevastopole wrote:Драгољупче wrote:O cemu pricamo covek je uspeo da kupi, posvadja sve nacionalne struje u zemlji. Nazalost i navijace.Kada je nekim bednim Fajtersima nudjeno obezbedjenje splavova po Bgu, onda nema vise o toj temi sta da se pise. Ejjjj.Pisite ljudi, pricajte ne opravdavajte do jucerasnje saborce koju su se prodali nego uperite prstom u njih, dzaba nam sve ako izgubimo drzavu.Licno nisam glasao 15 godina. Ovaj put moram i moj glas ide Milosu "Francuzu". Kako objasnjavate parizer majku nam jebem u prokletu.
Izgleda da se ljudima vise svidja vreme kada je po 200/300 navijaca bilo po raznim kazamatima KP domovima, istraznim zatvorima, bekstvima. I to vrlo cesto zbog udara koji ti nadju kuci na pretresu, ili sto si razbio staklo na stadionu lezis 6 meseci istrage itd. Da ne nabrajam sad monstruozne rezone zutih prema navijacima i koje su kazne delili. Pa kad ti sude za razbojnistvo od pre 10 godina, pa pod njihovom vladavinom dobijes umesto godinu, dve, zato sto si "clan navijacke grupe". Nisu oni gasili navijace jer hoce fudbal u zemlji kao u Engleskoj da bude, nego su gasili navijace jer znaju odakle duva.
Ovo sto si ti naveo kao primer, se zove slabost navijackog pokreta. Sta je problem da se kaze neka hvala? Jel probao to neko da uradi? Zato sto su navijaci slabi na "raskos" koji im se nudi, ajde da vratimo zute da nas jebu i jaja da nam ovaj put utrpaju, da bi bili posteni, po stekovima, po zatvorima...onda cemo biti valjda zadovoljni?
Ko je kriv navijackom pokretu sto je CEO se upetljao u nesto u sta nije trebao? Samo je pitanje ko je koliko celu tribinu uvukao u sve sto ne treba. Ja pokusavam da gledam kroz prizmu i obicnog coveka(koji su podpali pod uticaj ovih zlotvora iha haj), ali se trudim i da gledam kroz navijacke oci buducnost. Ni jedni ni drugi izgleda ne vide dobro stvari.
Ja ne mogu da verujem da su ljudi spremni da glasaju za neku nacionalnu opciju, koja sada otvoreno govori da ce ici zajedno sa nekim ko kaze da je Srebrenica genocid, da je gej okej, da Kosovo...ko zna sta i misle o njemu, sa ljudima koji vredjaju Patrijarha, sa ljudima koji ko zna kako ce se postaviti prema Republici Srpskoj prema Crnoj Gori, prema Rusiji(Crna Gora se odcepalia 2006., Republika Srpska valjda ima ovde ljudi koji mogu da uporede danasnje odnose i one od pre 15 godina)...i jos gomilu stvari koje se zanemariju. I da ce davati legitimitet ko zna cemu sve time sto ce napaviti udruzenje koje ce voditi Srbiju svuda samo ne tamo gde bi mi hteli, ali bukvalno u svakoj sferi zivota. Nemoj da racunate da ce za njihovo vreme "pogresno odstampani udzbenik iz biologije" neko da povuce, oni to ne rade, oni hapse onog ko se pobuni protiv toga, nemoj da ocekujete da cemo centimetar jedan napredovati na Kosovu. Mozda ako im gazde kazu, dodjite na vlast povucicemo 3 koraka nazad da se narod malo smiri, pa cemo posle 5 napred kad dodje vreme. Jedino tako, inace za njih se zna ko su i sta su, kakvi su bili prema nama, prema obicnom narodu. O aferama njihovim, ja vidim da ljudi ovde imaju amneziju, ali kad ih niko ne pise necu ni ja, bas me zanima dal iko od ovih 30 ogodisnjaka zna ista iz proslosti ove zemlje.
Jednostavno, vidim da ljudi nisu svesni sta i koga guraju da dodje da vodi drzavu. Tema je da se preskace u sirokom luku, ali nerealno koliko ljudi ne vide i koliko su ostrasceni.
Ti opet po zutima. Oni su i otisli upravo zbog takvih stvari. Danas ne pricamo o njima.Ti izgleda gledas i izbore kroz navijacki zivot. I meni je to fokus bio za vreme zutih, ali danas na to gledam daleko sire, valjda to ide sa godinama. Ja kapiram da je tvoja grupa bila glavna na udaru zutih, mi smo imali mnogo srece, a nije da nas nije bilo na ulici u to vreme. Evo da se bolje upoznamo, ja sam odrastao u 10 m2 u kuci koju je pravio moj pradeda, znas koji kompleks to vuce za dete koje nema gde da pozove drugare iz odelenja na rodjendan?Jbg moji nisu hteli u partiju, ubili nam jednog clana porodice.Na svaku mobilizaciju 90-tih bar 2 clana su isla. Pradede i sa babine i sa dedine strane Solunci.Cukundeda Srpsko-Turski ratovi. 15 godina radim kao konj i dalje nemam svoj krov nad glavom nego sa zenom zivim kao podstanar. Od tih 15 godina, 10 godina je ista vlast. U banci me oduvaju prelagano za kredit. Imam zemlju na periferiji grada, ali me dusa boli da je prodam kada znam koliko je neko radio da je kupi, da ostane u porodici. Moje vreme istice, a ne zelim da mi se deca seljakaju svako malo. Sto je najgore to nije ni blizu kakve sudbine imaju druge porodice. Prodji malo Srbijom i dalje ljudi kada duva vetar ostaju bez struje i dalje ljudi kada je susa nemaju vode. Bitno je da imamo Beograd na vodi. I dalje ljudi nemaju asfalt do kuce. I onaj sto ima bolje da ga nema u kakvom je stanju.A slusamo price o ekonomskom tigru. Gledamo najgori drustveni sljam po vilama. Je l ima neki predstavnik seljaka u skupstini, jel njihov glas ne treba da se cuje? Je l ima neko ko predstavlja radnike? Imaju, mnogi se pozivaju na njih, a da nemaju godinu radnog staza. Bitno je da pedere imamo. O cemu bre ti pricas? Vade nam Kinezi rude, predstavljaju nam Kineze kao rod rodjeni, a jedna su od poganijih nacija. Malopre izadjem da bacim smece i naletim na penzionera kako brlja po kontenjeru. Ekonomski tigar. Mogao bih satima, ali vec mi je muka