Nego, @no al calcio moderno koliko te plaćaju Ukrajinci ?

Šalu na stranu, evo juče sam baš obnovio znanje, sa jednim ustaškim admiralom koji je na strani Rusije (zamisli tek te šizofrenije), ali je lik onako objasnio sve iz vojnog ugla, sa svim tim vojnim terminima -> koju doktrinu koriste Rusi (što je bila i moja pretpostavka samo bez vojnih termina), šta je to super-sonična raketa Kinžal, Sarmat, šta je Avangard i zašto se ustvari Amerima tresu gaće. Sjajan intervju, ako se zanemari ustaštvo, ali ne znam da li smijem objaviti zbog administracije jer sam već prije imao problema kad sam objavljivao kroasane (naravno bez pristrasnosti prema njima). Inače ne pratim ovaj rat na dnevnom nivou, pogotovo ne na nivou da gledam leševe i pobijene Ukrajince i slično.
Ono što je bilo zabrinjavajuće, a to se već sad javno i spominje u podkastima, jeste da u prošloj Ukro ofanzivi ( Harkivski pravac, Krasni Liman itd) su korištene satelitske snimke, gdje su uz pomoć satelita uspjeli odrediti gdje je najtanja ruska odbrana, te su tuda probijali i navodno je zbog toga bila uspješna ofanziva. Kao kontra ovoj tvrdnji, da su Rusi znali, jeste tvrdnja Dekija Berića, koga smatram relevantnim, kao i Šolaje, da je u rekordnom roku dovučena artiljerija koja je onda zastrašujuće tukla po otvorenim Ukro položajima.
I sada je Žarković iz Helmcasta najavio da Ruske službe već odavno imaju info o toj ofanzivi.