Клопа
- CamoSurprise
Re: Клопа
Dok je još taze...Juče bio poslovno na potezu Užice - Gornji Milanovac.
Ručak - restoran Kula u Sevojnu. Sasvim pristojno mesto, roštilj dobar, za dezert palačinke sa kremom, pune krema, kako i treba da bude.
Večera - kafana Savinačka priča, Savinac. Ovde ću se malo duže zadržati.
Prava Old school kafana, sa predobrim roštiljem. Nema preveliki izbor jela, ali u tome i jeste poenta, to što ima je vrhunsko. Vrat, kobasica, krmenadla...vrele lepinje, kajmak, sir...ne zna se šta je bolje.
Na oba mesta smo bili gosti, tako da nemam pojma kakve su cene, ali ovu Savinačku priču ću, definitivno overiti ponovo. Izlaz sa autoputa Miloš Veliki kod Takova i Gornjeg Milanovca, pa malo vožnje kroz šumu, ali vredi svakog zalogaja.
Ručak - restoran Kula u Sevojnu. Sasvim pristojno mesto, roštilj dobar, za dezert palačinke sa kremom, pune krema, kako i treba da bude.
Večera - kafana Savinačka priča, Savinac. Ovde ću se malo duže zadržati.
Prava Old school kafana, sa predobrim roštiljem. Nema preveliki izbor jela, ali u tome i jeste poenta, to što ima je vrhunsko. Vrat, kobasica, krmenadla...vrele lepinje, kajmak, sir...ne zna se šta je bolje.
Na oba mesta smo bili gosti, tako da nemam pojma kakve su cene, ali ovu Savinačku priču ću, definitivno overiti ponovo. Izlaz sa autoputa Miloš Veliki kod Takova i Gornjeg Milanovca, pa malo vožnje kroz šumu, ali vredi svakog zalogaja.
Gilajdza RIP
-
Пре једно 9-10 година, ваљда (никад нисам био добар са тим годинама) у Севојну кад се скрене са оног главног пута прође се стадион па једно 2-3 минута вожње има нека кафана-ресторан, типа 100 динара је била натоп лепиња (и то крвнички натопљена ја појео две притисак скочио) сећам се да је било јако укусно, и пршута да је баш била добра, али нисам баш мјеродован јер сам цео дан цепао неку ужичку клековачу, на утакмицу нисам отишао пио сам са локалцима испред стадиона после текме смо отишли у тај ресторан-кафану шта год мада у оном стању мислим да су ми ђон дали да једем са мало соли и бибера реко би да је до јаја
Не знам што сам сада ово написао
Космет је Србија !
несуна реса wrote:Пре једно 9-10 година, ваљда (никад нисам био добар са тим годинама) у Севојну кад се скрене са оног главног пута прође се стадион па једно 2-3 минута вожње има нека кафана-ресторан, типа 100 динара је била натоп лепиња (и то крвнички натопљена ја појео две притисак скочио) сећам се да је било јако укусно, и пршута да је баш била добра, али нисам баш мјеродован јер сам цео дан цепао неку ужичку клековачу, на утакмицу нисам отишао пио сам са локалцима испред стадиона после текме смо отишли у тај ресторан-кафану шта год мада у оном стању мислим да су ми ђон дали да једем са мало соли и бибера реко би да је до јаја
Radi se o restoranu "Kula" na izlasku iz Užica tj Sevojna, upravo o čemu je Camosurprise pričao, restoran postoji preko 30 godina, sasvim pristojan.
A, kaži mi samo šta je natop lepinja i odakle crpiš taj fond reči ?
-
Ја сам убеђен био да је рек'о натоп лепиња , кад натопи у ону машћурију од јањета док се пече лепињу па ти да да једеш
Праштајте ако се другачије зове
Праштајте ако се другачије зове
Космет је Србија !
- ultrastito
Slaninijada u Kacarevu pod obavezno! To je i nesto skoro...neki mart, valjda
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
-
-
-
Поред горе наведних посетиш и Трпезу на Палилули (Старо Гробље), Механу и Ђердапску улицу и обишо си све кафане у Нишу
- ultrastito
Anton Plus pekara u Nisu, ozbiljan burek
Alf rostilj u Leskovcu (kod bolnice i brda Hisar) - neki njihov specijalitet 350g mesa, sunka, sir i sampinjoni, pa sve to umuljano u susam. Cena je 450din ja mislim. Svaka preporuka
Alf rostilj u Leskovcu (kod bolnice i brda Hisar) - neki njihov specijalitet 350g mesa, sunka, sir i sampinjoni, pa sve to umuljano u susam. Cena je 450din ja mislim. Svaka preporuka
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле