Što se 2022. tiče, mogu je oceniti kao uspešnu i dobru godinu.
Poslovno je za firmu nešto lošija od 2021.godine, ali ništa što bi izazvalo neku dramu. Stabilno i dobro, napokon 15 godina sam u firmi, mislim da je i realno da tako bude. Bude naravno i boljih i lošijih godina, ali generalno, imam stabilnost što se tiče posla.
Porodično smo na leto, imali jedno ekstra letovanje. Atina i krstarenje...pisao sam na drugoj temi, da se ne ponavljam, ali stvarno nezaboravno iskustvo.
Od proleća/leta, takođe, jurnjava oko klinca i njegov prelazak u Čačak. Jedinac je, 14 godina, nadao sam se da je dovoljno zreo za takav korak, ali ipak smo malo strahovali. Ispalo je da je odvajanje teže palo ženi i meni, nego njemu. Super se uklopio u novu sredinu i organizovao za život, a uskladio je dobro treninge i školu. Klub mu plaća smeštaj u domu i menzu, naše je da se vozamo i dajemo podršku.
Imao je peh u novembru, pao je na ruku i napukla je koščica šake. Mesec dana u gipsu, skinuo pre 10 dana. Sada nosi steznik i polako se vraća u pun trening. Biće spreman za drugi deo sezone.
Iskoristio sam povredu za jedno roditeljsko predavanje, da škola mora da bude broj jedan i da u sportu uvek može da se desi neka povreda. Činjenice su ipak i tu na njegovo strani, tako da nemam šta da mu prebacim. Samleo je prvo polugodište u gimnaziji, bilo dana kada je stizao na tri treninga i školu...epilog, sve petice sem jednog bitnog predmeta - muzičkog.
@Etaoin i vezano za priču oko stana...Čestitke na kupovini! Velika je to životna stvar, a i kod nas je bila slična priča - finansijska samostalnost i deviza - pruži se, koliko si dugačak. Evo, ostalo je još manje od godinu dana. Kad otplatimo kredit, ide prava proslava, jer zapravo to i jeste momenat kada stan postaje vlasnikov, bez tereta.
@riper i treninzi...opet čestitke i svaka čast za posvećenost i volju! Krajem prošle godine i početkom ove povreda, pa svo jurcanje kasnije...voleo bih da sam bio aktivniji. Lekari, a i telo postavljaju neka ograničenja, ali basket igram i dalje, tu ne slušam ni telo, ni savete.
Na utakmice se ide i dalje, kad god se može, a i preko toga. Pratim Partizan i pionire Borca. Zabode se i poneko gostovanje, a izdvojiću iz ove godine finale kupa Koraća u Nišu i gostovanje sa klincima Borca u Kragujevcu. Oba sa navijačkim dešavanjima.
Dobro u 2022. je i što se Partizan vratio u Evroligu. Loše je što taj povratak nije bio preko terena, ali svakako ne umanjuje razonodu uz matoru družinu koja prati.
Fudbal - domaće prvenstvo, rešeno u julu. Svetsko prvenstvo, očekivao prolaz grupe i podrazumevam da je plasman neuspeh.
Globalna i unutrašnja politička dešavanja, neću komentarisati, ali ne dopada mi se ni malo u kom pravcu sve ide. Ostaje porodica, kao mikrosvet u kom treba pronaći smisao i funkcionisati najbolje što se može u ovim vremenima.
понекад сам себе ухватим како морам мало више да се осврнем уназад, јер лако се изгуби из вида одакле смо кренули, јер јурњава за већим и бољим нам често то не дозвољава.
Lepa misao...
P.S. Vezano za forumske godišnjice i skupove...Trajemo i matorimo uz forum...ima nickova sa kojima bi se realno moglo popiti pivo i uživo.
Sve najbolje u Novoj godini kompletnoj družini!