ElPadrino wrote:Druidid wrote:Mislim da ti je za neki pocetak ovaj teleskop odican, ako te zainteresuje astronomija, lako ces ga posle nekog vremena zameniti boljim. Ne znam da li sam koristio bas ovaj model, ali je bio u slicnom cenovnom rangu i prosto je nerealno koliko stvari moze da se vidi.
Bas kao sto je covek iz komentara naveo. Npr mene je jednom bas usralo skroz cisto nebo bez meseca i uspeo sam da vidim Andromedu, sto je galaksija najbliza nasoj i daleko je 2.5 miliona svetlosnih godina.
Imas i aplikaciju koja se zove Sky map koja mnogo olaksava trazenje stvari po nocnom nebu
Uh, vrhunska tema Druide. Prvi si čovjek, za kojeg sam čuo (pročitao) da se kao laik-amater bavi takvim stvarima. Možeš li malo opširnije na nekoj od tema, meni bi bilo prezanimljivo, a vjerujem da ima još takvih na forumu. Kako, šta, odakle početi, knjige dokumentarci ? Naravno i brat @zipadjale može slobodno da se uključi i raspiše.
Искрено, скоро сам се баш заинтересовао за то иако имам 30г. (никад није касно ). Чуо сам да је најбоље наћи на нету где се продају совјетски телескопи, сад зашто јебем ли га, можда брат друид може да помогне. Ако те интересује астрономија, знам да на Калемегдану постоји астрономско друштво "Руђер Бошковић" и да често имају предавања о свемиру, телима, итд. а на крају се иде у опсерваторију и оно што је добро, улаз је углавном бесплатан.
Оно што мислим да је проблем код телескопа (прочам о овом што сам послао) да се из Бг-а или неког другог већег града не може доста тога видети, због загађења, осветљења... Ако грешим нека ме Друид исправи. Али знам да када сам у викендици, прелепо је, голим оком се доста тога види, чак можеш видети и сателите који круже... Јако леп хоби може да буде.