Ај да пробам да одговорим.
Кајзерсозе. Гледај, ја сам свјестан да нато није ту због нашег добра, већ због своје користи, али сам мишљења да требамо наћи заједнички интерес, јер ми реално нијесмо у ситуацији да бирамо. По мени је однос нато - Црна Гора сличан односу послодавац - радник. Радник ради и слуша и на крају добија неку плату, значи није чашћен него је зарадио. Исто тако ми као држава ћемо вјероватно морати зарадити код тих најјачих држава да би од њих добиле неке бенефите. Нијесу они хуманитарна организација него управо СИЛЕ које су ође зарад својих интереса.
Татанка. Ја не сматрам да ће нас нато бранити од шиптара, већ сам мишљења ако би сјутра окренули леђа западу да би они дигли шиптаре ође. Као што ти сам кажеш они не смију да мрдну док им Америка не каже, па бих ја волио да до тога не дође, не што ме је страх од њих, него зато што сам мишљења да рат не доноси ништа добро, а и бих да више гледамо како да се развијамо економски, а не да ратујемо. На крају крајева не може се ни ратовати ако нијеси економски стабилан. Што се 2006те године тиче могу само да кажем да нико на овом форуму, а ни шире мени нема право да нешто спотиче због референдума, знам на коју страну сам био и ђе ми је била сва фамилија. То што се ЦГ одвојила од Србије не значи ништа. И кад је била битка на Мојковцу били смо посебне државе, па се црногорска војска жртвовала на начин који се вјероватно никад у историји није десио. Ми би се цимали од Хрватске и Албаније подједнако, били у заједници са Србијом или не, тотално је небитно то,а нијесмо добили државу 2006те него смо ту државу имали вјековима!
И за још овај задњи пасус да одговорим. Кад кажем да нијесам против уласка у нато, не гледам ја своју гузицу, јер је мени исти курац оћемо ли бити у нато, него гледам како да моја држава опстане, разумијеш? Ја да сам такав као што ти желиш да ме представиш не бих ишао на протесте против власти, а био сам СВАКИ пут кад је фрка била. Замисли каква сам ја будала, солидно живим, чак би се смио опкладити да моја фамилија живи боље него макар 70% остатка ЦГ који се бави поштеним послом, и опет идем на протесте и правим проблем самом себи, а свјестан сам да било ко дође на власт да нећу боље живјет, свјестан да 90% људи који су око мене на протесту да имају услове као ја не би ту били него неђе друго.
Нексон, ево да те приупитам, да ми једну ствар објасниш. Због чега су Руси уложили силне паре у ЦГ? Како рече један професор са факултета за безбједност у Београду, округло 13 милијарди еура? Је ли за то што су они једини извалили да је Црна Гора рај за инвеститоре или због тога што су на тај начин покушали да купе власт у ЦГ и добијају своје савезнике и могућност изласка на Јадранско море? Мислиш ли да је Мило гадљив на руске милијарде да му нијесу добро пале? Због чега он не би наставио сарадњу са Русијом, дао им пристаниште на мору и музао колико може?
И немој брате мили да спомињеш Петровиће у неком негативно контексту, јер ако је према коме направљена неправда онда је то према њима 1918. а то ти сигурно знаш.
Никад Агенција. Ајде мој мозгу ти ми речи ко то гине по Афганистану и Ираку? Јеси ли причао кад са неким од људи који су били у мировним мисијама тамо? Јеси ли их питао како им је било, колико су пара донијели, би ли опет отишли. Прво мало попричај са њима па онда прдњави, а што се шиптара тиче, они ће кад дође вријеме да нас рокају и кољу савременим наоружањем што ће купити од најјачих сила са запада, а ми ћемо да се брани танџарама од прије 100 година, или пак као војно неутрални да их дочекамо са цвијећем у рукама