Тема за све и свашта

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Desnoruki levak

Re: Тема за све и свашта

Postby Desnoruki levak » Thu Sep 19, 2019 9:01 am

Ti si ozbiljan? Za soma kinti da rizikuješ da ti lični podaci budu u etru, iskorišćavani za ko zna šta? Nisi ni svestan kakvu bedu možeš sebi da navučeš na vrat.

жабац

Postby жабац » Thu Sep 19, 2019 2:19 pm

У праву је, једном су тако човеку украли личну карту и отворили фирму на његово име, и разних је он имао проблема због тога. Не треба ти то у животу.

Мићара

Postby Мићара » Thu Sep 19, 2019 5:28 pm

pijan vredjam wrote:to je ona spika sto slikas licnu kartu i selfi sa papirom jednim i dobijes kes za to
u pitanju su skrill i bet365 nalozi, prave se nalozi za kladzu
soma kinti po licnoj

Треба се некад и лопате ухватити... :mrgreen:
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

Bunt

Postby Bunt » Thu Sep 26, 2019 7:14 pm

Kada se saobracajna kazna preimenuje u kaznu zatvora, nema zastare?

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Sep 26, 2019 7:24 pm

to je već pravnosnažna presuda
ima zastare, ali sada je to zastara izvršenja sankcije za koju treba da prođe godinu dana od dana pravnosnažnosti presude

i dalje može da se plati i da se izbegne zatvor, naravno, baš sam prošle godine to radio za neku drugaricu koja se pravila pametna dok nije došlo dotle, pa je platila da ne bi išla u Padinjak pet dana

idemoo

Postby idemoo » Thu Sep 26, 2019 11:52 pm

Дај слику другарице :mrgreen:

Swallow

Postby Swallow » Fri Sep 27, 2019 2:56 am

Drugari, treba mi savet/pomoć ukoliko je nekada neko imao dodira-iskustva. Naime ćale mi je imao udes pre par godina i operisao je kuk, sve je biilo ok i nedavno je nekako u pokretu uklještioo nerv u kuku u početku smo mislili da je to samo privremeni bol i da će da prođe. Međutim kako je vreme prolazilo situacija je postala sve gora i gora u bolnici nemaju rešenje ni jedan neurohirurg ili bar nismo mogli da dođemo do onog koji ima rešenje. Šta se dešava...Ćaletu polako padda stopalo, natiče mu cela noga i ne može uopšte više da se oslanja na nju, pritom trpi takvee bolove da ga kljukaju najjačim tabletama nakon kojihh on ima željju da umre jer ga toliko obore i smlate da nema snage kašiku da drži u rukamma da jede. Situacija je baš alarmanta i ovo bojim see neće dugo potrajati, to me najvše plaši da se ne zavriši na najgori mogući način, a sve ide ka tome ukoliko se hitno nešto ne preduzme, skoro sam saznao ja jednnog lekaraa koji se bavi alternativnoom medicinom iz Kragujeevca, odvezaao sam ćaleta ali mrka kapa, ništa nijee uspeo da uradi. Moje pitanje za sve vas ovde...Da li poznajete doktora ili nekoga iz alternativne medicine ko je stvarno provereen-dokazan i dobar, nije bitno u kom je delu Srbije samo da bar pokušam još jednom ? Molim ukolikko neko ima bilo kakvu informaciju da mi javne. Hvala unapred.

Akcija

Postby Akcija » Fri Sep 27, 2019 4:33 pm

javi se Miroslavu Hadzi Vasicu, mozda ima resenje za oca

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Fri Sep 27, 2019 6:19 pm

Ja sam vodio caleta (kuk) i kevu (noga) u Kovacicu kod Panceva. Ima neki doktor privatno radi, Slovak je, Martin se zove, malo je namcorast ali je pomogao i kevi i caletu 100%. Prohodali zahvaljujuci njemu i prestali bolovi. Malo je skuplji ali stvarno im je pomogao.

lelemud

Postby lelemud » Sun Sep 29, 2019 10:25 am

[quote="Rođaci"]to je već pravnosnažna presuda
ima zastare, ali sada je to zastara izvršenja sankcije za koju treba da prođe godinu dana od dana pravnosnažnosti presude

i dalje može da se plati i da se izbegne zatvor, naravno, baš sam prošle godine to radio za neku drugaricu koja se pravila pametna dok nije došlo dotle, pa je platila da ne bi išla u Padinjak pet dana[/quote

1. Imas rok od 8 dana od datuma urucenja da platis pola kazne, ako to ne platis kazna ide na izvrsenje i naplacuje ti se pun iznos. Ako imas posao i ako si registrovan u PIO firma ti automatski skida sa racuna.
2. Ako ne radis nigde, urucen ti je nalog i nemas para a ujedno je i istekao rok za placanje, kad te nahvata murija tad placas ili ides u zatvor. Postoji mala razlika u tome sto ako te nahvataju tipa petak ili subota vece moraces da prenocis u zatvoru zato sto nemas gde da uplatis kaznu, a i moguce je da dezurni sudija ne radi (spava).
3. Problem je u tome ako ne platis kaznu ne mozes da izvadis licnu kartu ili da registujes auto, predjes granu itd.

Ako te zanima jos nesto pitaj.
Bonus penis pax in domus.

жабац

Postby жабац » Sun Sep 29, 2019 12:43 pm

Мислим да ово под бројем 3. више не важи.

Rođaci

Postby Rođaci » Sun Sep 29, 2019 12:49 pm

ovo za pola kazne važi samo pre prekršajnog postupka, a ovde je to već okončana stvar i ne može više da se umanjuje za 50%

bojan23

Postby bojan23 » Mon Sep 30, 2019 10:32 am

Где у БГ-у могу одрадити штампу на мајици, да буде квалитетна штампа и да раде на комад???
Хвала унапред.
З В Е З Д А Л Е !

st.vuki

Postby st.vuki » Mon Sep 30, 2019 2:05 pm

.

st.vuki

Postby st.vuki » Mon Sep 30, 2019 2:06 pm

Akcija wrote:javi se Miroslavu Hadzi Vasicu, mozda ima resenje za oca
On je car

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

idemoo

Postby idemoo » Mon Sep 30, 2019 2:59 pm

Због чега овај хаос са таксистима, реално су само навукли бес људи на себе а не верујем да су нешто велико постигли блокирањем града

lost&found

Postby lost&found » Mon Sep 30, 2019 5:56 pm

Dao sam pare za popravku elektronskog uredjaja, i lik mi rekao da ce mi poslati racun na mail u ponedeljak (bila subota), medjutim od toga nista, zvao opet da proverim oni kao da da sutra ce, i opet nista. Problem je sto je uredjaj opet poceo da se ponasa isto kao i pre popravke. Da li i sta mogu da uradim po tom pitanju? Ako nista, bar da im zagorcam zivot slanjem poreske uprave ili tako nesto.
(Da Rodjaci, tebe pitam)

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Oct 01, 2019 12:00 am

dužni su da ti poprave to onako kako su rekli da će da urade pre servisiranja, pošto se na saobraznost usluge primenjuju iste odredbe kao i na saobraznost robe
ako odbiju, imaš pravo da prijaviš tržišnoj inspekciji

ne znam sad napamet sve detalje, pa da ne pišem postupno korake, ali svakako idi tamo i zahtevaj da to to poprave i baci nekoliko rečenica tipa "vrlo dobro sam upoznat sa svojim pravima i zahtevam da popravite uređaj onako kako je obećano pre popravke i plaćeno, jer ću u suprotnom biti dužan da kontaktiram Tržišnu inspekciju da mi omogući uživanje prava koja imam shodno odredbama Zakona o zaštiti potrošača o saobraznosti usluge" trte mrte, kapiraš na šta mislim

a za račun svakako možeš da ih prijaviš Poreskoj upravi na 011/361 99 00 i 011/347 90 61 ili ovde http://www.poreskauprava.gov.rs/fiskaln ... nosti.html

Etaoin

Postby Etaoin » Tue Oct 01, 2019 1:15 am

Браћо, треба ми правна помоћ. Ако је лице ухапшено у Хрватској, па се плати кауција и оно се врати у Србију, шта се догађа ако буде осуђено у судском процесу? Да ли Србија изручује своје држављане на издржавање казне тамо?

МГП

Postby МГП » Tue Oct 01, 2019 8:53 am

Етаоин, ја мислим да нема споразума између Србије и Хрватске о изручењу осумњиченох/оптужених. Сад је највећи проблем да ли постоји могућност плаћања кауције јер ако ти пријети кривична пријава веће су шансе да ће те задржати у притвору док траје суђење због опасности од бјекства (страни држављанин). Познајем момка који је одлежао годину због сличне ситуације у Хрватској.

Return to “Само опуштено”