Вести
- нуклеарни удар
Re: Вести
Dabogda im sve izgorile! i ne samo njima..
-
idemoo wrote:Не знам да ли сам лош човек, не могу ни да кажем да ми је драго... Али да ми је жао, није.
Takodje, apsolutno me zabole za svako takvo sranje koje se desava u svetu, apsolutno sam ravnodusan. Ali mi opet nisu jasni ni ovi mozgovi poput Nuklearnog.
Bolesni^od^ljubavi wrote:idemoo wrote:Не знам да ли сам лош човек, не могу ни да кажем да ми је драго... Али да ми је жао, није.
Takodje, apsolutno me zabole za svako takvo sranje koje se desava u svetu, apsolutno sam ravnodusan. Ali mi opet nisu jasni ni ovi mozgovi poput Nuklearnog.
Sta to nije u redu sa Nuklearnim postom?
Ja iskreno ne mogu da se ne setim svih sranja koje su nam godinama radili. Koliko su nam dece pobili i crkava porušili? Koliko bolnica te 99te gađali i dan danas pola nam devojaka ne može da se porodi a da dete nema rak ili da je živo. Ni mostove ni pruge ni fabrike ne mogu da zamene ljudske žrtve. I večito su nam ko Bugari uterivali kurac i svaki put bili protiv nas.
Neko je spomenuo iznad Gujona.
- Njemu svaka cast, i takve ljude treba hvaliti i ceniti ma odakle god da su. To je retkost.
Ali sto se tice posta Nuklearnog, nije nista pogresio. I treba da im sve izgore i da ih muslimani sa juga siluju ko sto su oni silovali vekovima crnce i ubijali njih po siriji, palestini, iraku i gde vec ne.
Da je na njih palo stotine tona osiromasenog uranijuma kao sto su bacali na nas ne bi danas pravili sranja kao sto prave. Govna ona žvalava .
(Street Force / Curva Orientale)
-
Ne mislim samo na ovaj post, nego uopste na njegove postove gde se raduje kada bude neko sranje po zapadu i moli Boga da izgine sto vise ljudi. Ne znam, tebi je mozda to normalno, meni nije.
jedno je politika drugo je narod!
90% a mozda i vise francuza zabole i za nas i za kosovo, nit nas vole nit nas mrze a bog te pita dal ista i znaju o nama, najcesce je da su o srbiji culi preko sporta, znaci dal repka dal mi i cigani, oni nesto stariji i dalje spominju jugoslaviju...
ova prica "ma ko ih je*e oni su nas bombardovali" je na nivou kad cujem za crnogorce "ma siptari pi*da im materina priznali kosovo"... znaci u glavi promaja!
da se odmah ogradim da mi je bilo kakva liberalno - nvo prica gadljiva da ne bude zabune
90% a mozda i vise francuza zabole i za nas i za kosovo, nit nas vole nit nas mrze a bog te pita dal ista i znaju o nama, najcesce je da su o srbiji culi preko sporta, znaci dal repka dal mi i cigani, oni nesto stariji i dalje spominju jugoslaviju...
ova prica "ma ko ih je*e oni su nas bombardovali" je na nivou kad cujem za crnogorce "ma siptari pi*da im materina priznali kosovo"... znaci u glavi promaja!
da se odmah ogradim da mi je bilo kakva liberalno - nvo prica gadljiva da ne bude zabune
04 X 1945
Далтон wrote:Bolesni^od^ljubavi wrote:idemoo wrote:Не знам да ли сам лош човек, не могу ни да кажем да ми је драго... Али да ми је жао, није.
Ja iskreno ne mogu da se ne setim svih sranja koje su nam godinama radili. Koliko su nam dece pobili i crkava porušili? Koliko bolnica te 99te gađali i dan danas pola nam devojaka ne može da se porodi a da dete nema rak ili da je živo. Ni mostove ni pruge ni fabrike ne mogu da zamene ljudske žrtve. I večito su nam ko Bugari uterivali kurac i svaki put bili protiv nas.
- Njemu svaka cast, i takve ljude treba hvaliti i ceniti ma odakle god da su. To je retkost.
Ali sto se tice posta Nuklearnog, nije nista pogresio. I treba da im sve izgore i da ih muslimani sa juga siluju ko sto su oni silovali vekovima crnce i ubijali njih po siriji, palestini, iraku i gde vec ne.
Da je na njih palo stotine tona osiromasenog uranijuma kao sto su bacali na nas ne bi danas pravili sranja kao sto prave. Govna ona žvalava .
Фора је у томе што тај Нотр Дам уопште није Шираков, Макронов или чији већ, самим тим та логика изгорело им и то ликовање није баш шта знам...То је симбол и храм Хришћанске Европе којој дапаче ми припадамо, самим тим тај Нотр Дам више припада нама него слепцима Шираку или Макрону или коме већ. На страну звона 1389 г и на страну друге ствари.
Уосталом Арни Гујон, ето он је свесни Француз који је свестан истине и који даје више за КиМ него вероватно већина галамџија икада што ће дати, међутим видиш и сам његов апел по питању Нотр Дама.
brucelee wrote:Далтон wrote:Bolesni^od^ljubavi wrote:Takodje, apsolutno me zabole za svako takvo sranje koje se desava u svetu, apsolutno sam ravnodusan. Ali mi opet nisu jasni ni ovi mozgovi poput Nuklearnog.
Фора је у томе што тај Нотр Дам уопште није Шираков, Макронов или чији већ, самим тим та логика изгорело им и то ликовање није баш шта знам...То је симбол и храм Хришћанске Европе којој дапаче ми припадамо, самим тим тај Нотр Дам више припада нама него слепцима Шираку или Макрону или коме већ. На страну звона 1389 г и на страну друге ствари.
Уосталом Арни Гујон, ето он је свесни Француз који је свестан истине и који даје више за КиМ него вероватно већина галамџија икада што ће дати, међутим видиш и сам његов апел по питању Нотр Дама.
Одакле теби да Срби као народ припадају "хришћанској" Европи ?
Битка код Никопоља (тур. Niğbolu Savaşı, буг. Битка при Никопол, мађ. Nikápolyi Csata, рум. Bătălia de la Nicopole) одиграла се 25. септембра 1396. године између Османског царства и његових вазала (међу којима је био и српски одред предвођен кнезом Стефаном (кнез 1389 — 1402, деспот 1402—1427)) са једне и савеза који су чиниле Краљевина Угарска, Свето римско царство, Француска, Влашка, Пољска, Краљевина Енглеска, Краљевина Шкотска, Стара швајцарска конфедерација, Република Венеција, Република Ђенова и витезови Јовановци са друге стране недалеко од Никопоља, тврђаве на Дунаву у данашњој Бугарској. Ова битка се често означава и као Никопољски крсташки поход (или рат) и представља последњи већи средњовековни крсташки поход. Понекад се наводи да се битка одиграла 28. септембра.
Исход битке је потпуни пораз и расуло хришћанске војске. Може се сматрати да је ова битка означила крај Другог Бугарског царства и после ње више није било покушаја крсташких ратова против Турака.
Мало књига да се узме у шаке

njasvi wrote:jedno je politika drugo je narod!
Има смисла али кад погледаш мало са друге стране...нису политичари клали и силовали црнце по алжиру, либији итд. што горе неко помену. Чињеница је да французи сеју зло вековима где стигну.
Мени се више кења од ових што жале катедралу у фр као и свако друго срање по свету, а у рођеној земљи им порушено и спаљено безброј цркава и манастира и побијено хиљаде сународника и вазда им је туђе говно слађе од сопственог колача.
У овом албуму се налази око 440 фотографија које сам за неколико дана скинуо са "backup" сервера старог сајта министарства одбране САД. Тренутно је у процесу прелазак са старог на нови сајт и вјерујем да ће стари ускоро бити потпуно недоступан. Све фотографије су се налазиле на једном мјесту и изузетно су високе резолуције.
Што се тиче временског периода започињу са првим данима бомбардовања па све до уласка НАТО трупа на Косово и Метохију и повлачења српске војске. Фотографије су са оригиналним описима на енглеском језику као и аутентичним именима неких појединаца на фотографијама и самих фотографа. Неке од ових фотографија сам имао прилику видјети, али већину видим први пут и све оне показују заиста много. Када кажем много мислим прије свега на непријатељску страну објектива који је тада бомбардовао Србију бомбама, а и данас то чини само не директним, већ специјалним ратом који се води од када је завршило бомбардовање и још није готово.
Ову базу фотографија сам сачувао и поставио како једнога дана не би нестале са америчких сервера и сајтова.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10219128164019261&type=3
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве
Црвена Звезда
Црвена Звезда
kocka wrote:
Одакле теби да Срби као народ припадају "хришћанској" Европи ?Битка код Никопоља (тур. Niğbolu Savaşı, буг. Битка при Никопол, мађ. Nikápolyi Csata, рум. Bătălia de la Nicopole) одиграла се 25. септембра 1396. године између Османског царства и његових вазала (међу којима је био и српски одред предвођен кнезом Стефаном (кнез 1389 — 1402, деспот 1402—1427)) са једне и савеза који су чиниле Краљевина Угарска, Свето римско царство, Француска, Влашка, Пољска, Краљевина Енглеска, Краљевина Шкотска, Стара швајцарска конфедерација, Република Венеција, Република Ђенова и витезови Јовановци са друге стране недалеко од Никопоља, тврђаве на Дунаву у данашњој Бугарској. Ова битка се често означава и као Никопољски крсташки поход (или рат) и представља последњи већи средњовековни крсташки поход. Понекад се наводи да се битка одиграла 28. септембра.
Исход битке је потпуни пораз и расуло хришћанске војске. Може се сматрати да је ова битка означила крај Другог Бугарског царства и после ње више није било покушаја крсташких ратова против Турака.
Мало књига да се узме у шаке
Бранко Коцкице, па требаш бити поносан на умеће средњевековне српске тешке коњице. Узгред, још боље се Стефан Лазаревић показао против моћног Тимура у бици код Анкаре 1402. Ако је веровати предању Тимур је рекао: "Срби се боре као лавови".
Али прича није тако једноставна нити је цела српска властела учествовала у томе. Радило се о Стефану Латаревићу, који је био најмоћни српски средњевековни ратник, барем што знамо од писаних извора о Србима.
Са друге стране Бранковићи су били у сукобу са Лазаревићима па су увек ишли са другим савезницима споља због неколико жеља и догађаја.
Приме ради:
Све је кренуло одмах после Косовске битке 1389, када нас наша хришћанска браћа Угари, црни мађарски турци, како су се звали пре доласка Османлија у Европу јер имају слично порекло, као уосталом и Бугари, дакле Угари ослабљену Србију након Косовске битке одмах нападају и похарају на северу. Са друге стране, Османлије, ослабљење губитком султана(једини султан који је убијен током битке у историји) су спремни да направе мир са Србијом уз солидне услове.
И тада долази до поделе српске властеле. Једни бирају Осмалније а други иду уз Угаре, током времена ће се савезништва мењати а све ће кулминирати грађанским ратом у Србији између Бранковића и Лазаревића, занимљиво је да у исто време код Османлија траје грађански рат.
Инеча ово изнад није једини разлог за сукоб Лазаревића и Бранковића.
Иначе Стефан Лазаревић ће након битке код Анкаре 1402 напустити Османлије и створити независну Србију а он сам, Стефан Лазаревић, ће постати велики борац против Осмнанлија оснивање Витешког реда Змаја,
Успостављање Витешког реда Змаја
13. децембра 1408. године објављена је повеља реда у којој је назначено да је основни задатак реда одбрана крста од непријатеља, нарочито од Турака. Међу 24 витеза који су учествовали у успостављању (или обнављању) реда 1408. год. налазили су се:
Жигмунд Луксембуршки, краљ Угарске и цар Светог Римског царства(углавном немачке земље али и делове Италије, Француске, Чешке данас)
Ладислав II, краљ Пољске
краљ Алфонсо од Арагона и Напуља
Витовт од Литваније, велики принц
Стефан Лазаревић, деспот Србије
Херман II, грољ цељски
Ернст од Аустрије, војвода
Томас Маубреј, војвода од Норфолка (после 1439. године)
Влад Цепеш, војвода Влашке (после 1431. године)
Филип Мађарин односно Пипо од Озоре, италијански племић и угарски великаш
Иначе различите европске државе су улазиле у савезе са Османлијама. Француска је најпознатији случај против Хабзбурга али и Венеција, Ђенова, Влашка итд.
Тако да није најтачније то што си написао и навео на погрешан закључак омладинце.
А Стефан јесте поздравио маму свим тим западним католицима код Никопоља. Прилично се начеститао муслимана код Анкаре 1402.
- Влада Паликућа
Срби су алтернатива и андерграунд Европе.
Када је у 15. веку Турска освојила Балкан, Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру. Тражили су помоћ од западних хришћана! Ватикан их је дочекао уценом.
Обећана им је помоћ од земаља Западне католичке Европе под условом да потпишу унију са католичком црквом, тј. да православна црква призна врховну власт Ватикана.
Васељенски патријарх из Цариграда је подлегао том притиску. Заказан је сабор у Фиренци 1439. године.
На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим Српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу.
Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског (и светог Марка Ефеског, видети прилог). Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог митрополита (тадашња Русија још није имала патријарха), због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче.
Звона на католичким и протестанстким црквама које звоне у подне су посвећене Београду.
Тачније због велике хришћанске победе над Османлијама 1456 у Београду. Једна од највећих победа хришћана над муслимана у историји.
Чувена слика из мађарске историје, последња одбрана Београда када по предању Србин баца Османлнију са врха последњег бедема која означава победу.

Историјски није тако било, Осмланије су направиле стратешку грешку а онда су се нашли у замци али Срби јесу држали последњи бедем одбране Београда где се десио важан део битке.
Што се тиче подневних звона западних цркви,
Иначе историје Србије након 1389 је врло занимљива али слабије знана.
Тада се десио бум у култури и писмености у Србији.
Било је битака са Млечанима(Венецијом) на приморју-Бока Которска, где Деспотовина побеђује.
Нажалост, из разних разлога држава није успела да се одржи, укључујући и деловањем Мађара.
Људи можда не знају али Београд је под Османлије пао тек 1520 под Сулемајном Величанственим а већ 1688 је Аустрија ушла у Београд па се повукла и направила велике проблеме Србима. Због тога су се десиле Сеобе под Чарнојевићем јер смо били савезници аустрије па се османлије светиле.
Па онда опет Аустрија улази у Београд 1717 а али се повлаче 1739 и опет нам праве проблеме због тога и дешава се страдање Срба. Иначе у оквиру Беоргадске тврђаве има делова који су саграђени током тога периода попут Леополдове капије.
Аустрија опет улази у Беоргад 1789 али нас опет продају 1791 Османлијама и то тако што је Немачка(Пруска) постала савезник Турака.
Све је то био један од разлога Првог устанка 1804.
Тачније због велике хришћанске победе над Османлијама 1456 у Београду. Једна од највећих победа хришћана над муслимана у историји.
Чувена слика из мађарске историје, последња одбрана Београда када по предању Србин баца Османлнију са врха последњег бедема која означава победу.

Историјски није тако било, Осмланије су направиле стратешку грешку а онда су се нашли у замци али Срби јесу држали последњи бедем одбране Београда где се десио важан део битке.
Што се тиче подневних звона западних цркви,
Pope Callixtus III ordered the bells of every European church to be rung every day at noon, as a call for believers to pray for the defenders of the city.The practice of the noon bell is traditionally attributed to the international commemoration of the victory at Belgrade and to the order of Pope Callixtus III, since in many countries (like England and the Spanish Kingdoms) news of the victory arrived before the order, and the ringing of the church bells at noon was thus transformed into a commemoration of the victory. The Pope didn't withdraw the order, and Catholic and the older Protestant churches still ring the noon bell to this day.
Иначе историје Србије након 1389 је врло занимљива али слабије знана.
Тада се десио бум у култури и писмености у Србији.
Било је битака са Млечанима(Венецијом) на приморју-Бока Которска, где Деспотовина побеђује.
Нажалост, из разних разлога држава није успела да се одржи, укључујући и деловањем Мађара.
Људи можда не знају али Београд је под Османлије пао тек 1520 под Сулемајном Величанственим а већ 1688 је Аустрија ушла у Београд па се повукла и направила велике проблеме Србима. Због тога су се десиле Сеобе под Чарнојевићем јер смо били савезници аустрије па се османлије светиле.
Па онда опет Аустрија улази у Београд 1717 а али се повлаче 1739 и опет нам праве проблеме због тога и дешава се страдање Срба. Иначе у оквиру Беоргадске тврђаве има делова који су саграђени током тога периода попут Леополдове капије.
Аустрија опет улази у Беоргад 1789 али нас опет продају 1791 Османлијама и то тако што је Немачка(Пруска) постала савезник Турака.
Све је то био један од разлога Првог устанка 1804.
Nexon wrote:Тако да није најтачније то што си написао и навео на погрешан закључак омладинце.
А Стефан јесте поздравио маму свим тим западним католицима код Никопоља. Прилично се начеститао муслимана код Анкаре 1402.
На какве погрешне закључке ја наводим било кога '?
Иде прича како Срби припадају некаквој "хришћанској" Европи, а овамо средњовековна српска војска лупа крсташе из те исте "хришћанске" Европе

Ево још мало "хришћанске" Европе
Iz Francuske ih je došlo 73 (osam poginulih, 21 ranjen), iz Nizozemske 27 (dva poginula, dva ranjena ), iz Mađarske 33 (dva poginula, pet ranjenih), iz Austrije 10 (dva poginula, jedan ranjen), iz Kanade sedam (tri poginula), iz SAD-a 17( tri poginula, jedan ranjen), iz Švicarske četiri (dva poginula), iz Belgije četiri ( jedan poginuo, dva ranjena), iz Australije 15 (jedan poginuo , dva ranjena), iz Italije sedam ( dva poginula, jedan ranjen), iz Ukrajine jedan koji je i poginuo, iz Slovačke četiri (jedan poginuo, a jedan ranjen), iz Irske 10 (1 poginuo , dva ranjena), iz Škotske pet (jedan poginuo, tri ranjena ), iz Bugarske dva ( jedan poginuo), iz Danske pet (jedan poginuo, dva ranjena), iz Finske tri (dva ranjena), Iz Čilea jedan koji je i ranjen, iz Španjolske četiri (dva ranjena), iz Poljske osam (1 ranjen), iz Walesa četiri (jedan ranjen), iz Švedske tri (jedan ranjen), te iz Gambije i Zimbabvea po jedan borac - obadva su poginula.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/194181/140-engleza-i-73-francuza-borilo-se-u-domovinskom-ratu-nismo-bili-placenici-priznajte-nasa-stradanja
и тако даље
-
Влада Паликућа wrote:Срби су алтернатива и андерграунд Европе.Када је у 15. веку Турска освојила Балкан, Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру. Тражили су помоћ од западних хришћана! Ватикан их је дочекао уценом.
Обећана им је помоћ од земаља Западне католичке Европе под условом да потпишу унију са католичком црквом, тј. да православна црква призна врховну власт Ватикана.
Васељенски патријарх из Цариграда је подлегао том притиску. Заказан је сабор у Фиренци 1439. године.
На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим Српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу.
Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског (и светог Марка Ефеског, видети прилог). Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог митрополита (тадашња Русија још није имала патријарха), због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче.
Da li moze vise o ovome? Nailazim po 100 put na internetu, a nidje dokaza i literature
- dlanovi_grla_dlanovi
Ако се не варам мислим да је то део из ''Књиге о Милутину''.
-
da se nadovezem pricom jednog naseg akademika. on kaze: jel ste se zapitali koliko smo srece imali sto nam je Bog poslao Turke a ne Austrougare, sta bi bilo sa Srbijom i sa pravoslavljem da su ovde 200-300 godina bili hriscanski umesto muslimanskih osvajaca. pa verovatno ne bi bilo ni Srba ni Srbije, ni crkava ni manastira. mi jeste da pripadamo zapadnoj civilizaciji ali zapadno hriscanskom katolickom svetu nikako