Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
kocka

Re: Душевна болница

Postby kocka » Fri Feb 01, 2019 12:13 am

Nexon wrote:Поента је да си покушао да спинујеш са Бугарима а да се то не може поредити са комунистима.

Бугари су убили краља Александра, али се то не може поредити са комунистима. Па да знаш да си у праву и не може !

Nexon wrote:Комунистичке партије су се финансирале из фондова Интернационале још пре оснивања Коминтерене 1919.

Да им се нису ти фондови испразнили пошто си рекао да су изгубили први светски рат? Или мислиш да Лењин шаље вреће са парама по Европи, док му у Русији гори под ногама?

Nexon wrote:А то што народ гладовао је много занимало комунисте?

Комунисте је занимала власт, а што се тиче глади било би добро да се окаче подаци са просечном висином и тежином људи у краљевини југославији, онда смртност деце, смртност породиља и тако редом, па да се то упореди са перидом СФРЈ.

Nexon wrote:Па Троцки је клао и стрељао друге левичаре у том периоду а 1934 је био голодомор у СССР, милиони умрли од глади.

Какве Троцки има везе са целом причом ?

Nexon wrote:ЗБОР 1940 је забрањен јер се Љотић противио формирању Бановине хрватске.

Тачно је да је Љотиће био југословенскии орјентисан али у држави где доминира српска династија и централизована држава са центром у Београду. Он се противоо давању већих права католицима

где ти овде видиш било шта против права католика:

Вере које су везане за душу народа и изражавају његов поглед на свет и поуздање у Бога јесу битне духовне вредности.

па се каже и ово :

Срби, Хрвати и Словенци чине Југословенску народну, друштвену и духовну заједницу коју везује крвно сродство и осећање исте судбине. Југословенском народу као целини подређују се сви посебни интереси.

Када са хрватима и словенцима делиш духовну заједницу, онда је логично и да будеш католик, зар не ?

Него, ај ми објасни у каквој су Срби духовној заједници са Словенцима ?

Што се тиче "српске" династије која је договорила Бановину Хрватску:

Владимир Ћоровић пише: „Разграничење бановине Хрватске извођено је не на основу једног начела, него на основу свих који су Хрватима могли бити од користи. Основа је имала бити етничка. Хрвати су ван Приморске и Савске бановине тражили за себе сваки срез, где су они били у већини, али у тим бановинама нису давали ни једног среза где су већину имали Срби. Тако се догодило, да је 847.000 Срба остало у границама Хрватске, а свега 421.000 Хрвата у целој осталој држави, кад се сви католици урачунају у Хрвате.

да наведемо још нешто за краљевску породицу :

http://www.novimagazin.rs/vesti/kako-su-se-karadjorevici-obogatili-na-stetu-naroda

Nexon wrote:Пошто су ми тражени извори из књига, ево једног, иначе дела из времена комунистичке СФРЈ,

Image

Тражени су ти неки други извори, али ти и онако пишеш шта ти падне на памет без било какве везе са претходним.

Кад већ наводиш морално стање југословенске војске, могао бих да прочиташ чланак о богатству "српске" краљевске породице, па да ти буде јасније како се до тога стања и дошло.

Видим у овом писму се помиње и Недић. Како се Недић показао у Априлском рату 1941?

Nexon wrote:Надам се да ће се наставити ова плодоносна расправа јер ми се много допадаш јер си паметан и много знаш.

Јел то штос из Минхена ?

Nexon

Postby Nexon » Fri Feb 01, 2019 1:04 am

Из пивнице.
Немој да се љутиш што си испао тупчо око Љотића.
Што се тиче комуниста, мораш да пажљвије читаш и боље спинујеш да не би испао као у случају Љотића.
Дакле, код комуниста су прелазили они који су изгубили у Првом светском рату јер су комунисти обећавалаи да ће им дати оно што су изгубили у рату. Што се десило након 1945.
А Лењин је имао новца, платио немачки Кајзер за револуцију,

Image

Па има везе Троцки јер показује колико су комунисти мислили о свом народу и колико их је било брига да ли гладује.
Зна се где су ишли фондови-мало за другове на врху, мало за светску револуцију. Па то је један од разлога зашто се СССР распао, Јер се у СССР буквално гладовало осамдесетих да би се финансирала револуција по Африци итд.
Броз је био покрао са својим богатим друговима комунистима(гомила њих са везама у власти) КПЈ пре Другог светског рата. Читај мемоаре Владе Дапчевића.

Ја видим код Љотића да се противио Конкордату,

Између Стојадиновића и Љотића постојала је јака нетрпељивост. Она је кулминирала када је Милан Стојадиновић на седници Скупштине 23. јула 1937. године успео да протури ратификацију Конкорадата. (Конкордат представља уговор између одређене земље и Ватикана који регулише статус римокатолика у тој земљи.)

Против ратификације споразума био је и ЈНП ЗБОР. Димитрије Љотић је овом проблему прилазио као узорни православац. Као верник Српске православне цркве Љотић се није слагао да једна конфесија у истој држави има већа права него остале. Овај став подударао се са ставом СПЦ да су њени витални интереси овим уговором угрожени.

А што се тиче стварања бановине хрватске, провери то код Британаца како су притискали и уцењивали кнеза Павла.
Али чак и таква бановина није била федеративна јединица што су касније комунисти направили са Југославијом.

Жив био.

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Feb 01, 2019 9:24 am

Da se vratimo za cas u 21.vek, tj. u sadasnjost:

Без возова за Нови Сад две-три године

http://www.politika.rs/scc/clanak/421714/Bez-vozova-za-Novi-Sad-dve-tri-godine

:lol: :lol: :lol: :lol:
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

друг члан

Postby друг члан » Fri Feb 01, 2019 9:29 am

Јеси ли пролазио туда скоро возом? Деоница Чортановци - НС? Био сам почетком децембра у близини њиховог градилишта неким другим послом. Тренутна пруга је између градилишта нове пруге и старог пута нс-бг.Доста јебено за функционисање,допремање материјала итд. Скроз разуман потез.Сад за рок не знам јеер не учествујем у пројекту
Choose Life

kocka

Postby kocka » Fri Feb 01, 2019 9:43 am

Nexon wrote:Из пивнице.

Позови @Brdja да ти помогне, он сигурно зна места за добрим пивом.

Nexon wrote:Немој да се љутиш што си испао тупчо око Љотића.

Тупчо ? :lol:

Добар си добар, једино ниси написао у којој су духовној вези срби са словенцима. Али добро.

Nexon wrote:Што се тиче комуниста, мораш да пажљвије читаш и боље спинујеш да не би испао као у случају Љотића.

у случају Мите демкрате нема шта да се испадне, јасно је о је човек био и са чиме се бавио. Најјаче је кад се од њега прави србин, а човек је био југословен. Али пошто је служио тога кога је служио твом је срцу мио. По истој логици требало би и Павелића да волиш, он је бар послао људе на источни фронт, сигурно су га нцисти више ценили од мите демократе.

Nexon wrote:Дакле, код комуниста су прелазили они који су изгубили у Првом светском рату јер су комунисти обећавалаи да ће им дати оно што су изгубили у рату. Што се десило након 1945.

То су ови што су победили на изборима у Београду и Нишу ?

Nexon wrote:А Лењин је имао новца, платио немачки Кајзер за револуцију,

Image

А лењин тај исти новац шаље за краљевину схс комунистима, па их се мора забранити 1920. године.

Nexon wrote:Па има везе Троцки јер показује колико су комунисти мислили о свом народу и колико их је било брига да ли гладује.

Зато је краљевина схс била земља без глади, а и царска русија вероватно није чула за глад. Онда отвориш на пример некукњигу од Достојвског па видш да глади ипак има.

Nexon wrote:Зна се где су ишли фондови-мало за другове на врху, мало за светску револуцију. Па то је један од разлога зашто се СССР распао, Јер се у СССР буквално гладовало осамдесетих да би се финансирала револуција по Африци итд.

Јесте то је разлог :lol: Чуди ме како онда САД не пропадне.

Nexon wrote:Броз је био покрао са својим богатим друговима комунистима(гомила њих са везама у власти) КПЈ пре Другог светског рата. Читај мемоаре Владе Дапчевића.

"био покрао" јел теби српски матерњни језик ?

Nexon wrote:Ја видим код Љотића да се противио Конкордату,

Између Стојадиновића и Љотића постојала је јака нетрпељивост. Она је кулминирала када је Милан Стојадиновић на седници Скупштине 23. јула 1937. године успео да протури ратификацију Конкорадата. (Конкордат представља уговор између одређене земље и Ватикана који регулише статус римокатолика у тој земљи.)

Против ратификације споразума био је и ЈНП ЗБОР. Димитрије Љотић је овом проблему прилазио као узорни православац. Као верник Српске православне цркве Љотић се није слагао да једна конфесија у истој држави има већа права него остале. Овај став подударао се са ставом СПЦ да су њени витални интереси овим уговором угрожени.

Да ли се мита демократа протио овоме ?

First official Concordat between the former Kingdom of Serbia and Holy See was concluded on 24 June 1914. By the Second Article of Concordat, it was decided that the regular Archdiocese of Belgrade shall be created.[2] Because of the breakout of First World War, those provisions could not be implemented, and only after the war new arrangements were made.

Да ли је Љотићи 1914. био узорн православац и противио се Конкордату ?

Nexon wrote:А што се тиче стварања бановине хрватске, провери то код Британаца како су притискали и уцењивали кнеза Павла.
Али чак и таква бановина није била федеративна јединица што су касније комунисти направили са Југославијом.

Жив био.

Кнез Павле је био притиснут :lol: Па што је дозволио да буд притиснут ?

мало о бановини хрватској

Under the Agreement, central government continued to control defense, internal security, foreign policy, trade, and transport; but an elected Sabor and a crown-appointed ban would decide internal matters in Croatia.

Могао би неки правник да објасни разлике у самоуправи бановине хрватске и хрватске из устава из 1974. године.

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Feb 01, 2019 11:00 am

друг члан wrote:Јеси ли пролазио туда скоро возом? Деоница Чортановци - НС? Био сам почетком децембра у близини њиховог градилишта неким другим послом. Тренутна пруга је између градилишта нове пруге и старог пута нс-бг.Доста јебено за функционисање,допремање материјала итд. Скроз разуман потез.Сад за рок не знам јеер не учествујем у пројекту

Sve i da je najkomplikovaniji projekat u istoriji covecanstva, a nije, apsolutno je...da se ne izrazim teze, KRATKOVID potez zatvaranja deonice na duzi vremenski rok. Organizacija posla je pola i vise od pola posla, tako se ovaj nadcovecanski poduhvat mogao pripremiti ljudski, pa kad dodje taj dan da treba da se radi ta deonica, onda imas neku alternativu, a ne da se poseze za ovakvim poludebilnim potezima.
преле

подвала

Postby подвала » Fri Feb 01, 2019 11:14 am

kocka wrote:"био покрао" јел теби српски матерњни језик ?

:mrgreen:

Јеси чуо некад за плусквамперфекат?

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9F%D0%BB%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%82

друг члан

Postby друг члан » Fri Feb 01, 2019 11:40 am

ultrastito wrote:
друг члан wrote:Јеси ли пролазио туда скоро возом? Деоница Чортановци - НС? Био сам почетком децембра у близини њиховог градилишта неким другим послом. Тренутна пруга је између градилишта нове пруге и старог пута нс-бг.Доста јебено за функционисање,допремање материјала итд. Скроз разуман потез.Сад за рок не знам јеер не учествујем у пројекту

Sve i da je najkomplikovaniji projekat u istoriji covecanstva, a nije, apsolutno je...da se ne izrazim teze, KRATKOVID potez zatvaranja deonice na duzi vremenski rok. Organizacija posla je pola i vise od pola posla, tako se ovaj nadcovecanski poduhvat mogao pripremiti ljudski, pa kad dodje taj dan da treba da se radi ta deonica, onda imas neku alternativu, a ne da se poseze za ovakvim poludebilnim potezima.

Има 50-100м између пута и дунава,где је смештена стара и нова траса. А ту је и ново градилиште нафтахема са неким резервоарима и осталим зајебанцијама за нафту. Једино су могли тотално нову трасу ударити
Choose Life

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Feb 01, 2019 12:11 pm

Daleko od toga da nije to komplikovano, nije laka deonica, sto zbog Fruske Gore, sto zbog Dunava i ovih stvari koje si naveo. Slozices se, nadam se, da je na to moralo da se racuna u predprojektovanju? Da se detaljno ispita teren, odrade probna busenja u svim vremenskim prilikama, a ne da se na pola posla hvatas za glavu i uradis ovakvu neku stvar.

Da se razumemo, zatvaranje jedne od najbitnijih i verovatno najprometnije relacije je skandalozna i to ne samo zbog BG-NS nego i mesta izmedju tipa Beska, Indjija, Stara i Nova Pazova i tako dalje. Nisam siguran da bi se to negde u normalnom svetu tako radilo da zatvoris kompletnu prugu na neodredjeno.
преле

друг члан

Postby друг члан » Fri Feb 01, 2019 12:53 pm

Jbg tesko je za usputna mesta. Posebno za Čortanovce i Bešku koji su mimo glavnih saobraćajnica ka BG. Ali znalo se ranije da ce biti zatvaranja. To je jeben deo zbog tunela kod Čortanovaca i Dunava koji je uz samu prugu kako si i sam rekao. Sve u svemu mi se ovde pitamo koliko i za lansiranje satelita u svemir. Jedina alternativa je ići preko ZR vozom :)
Choose Life

Rođaci

Postby Rođaci » Fri Feb 01, 2019 1:02 pm

друг члан wrote:Jedina alternativa je ići preko ZR vozom :)

:lol:

mungos

Postby mungos » Fri Feb 01, 2019 7:56 pm

Тешка деоница? Ај немојте јебавати, па није кањон Мораче. Низија зајебана, на буквално не постоји на свету пример лакши од овог верујем. Али они граде пруге где ће возови моћи да иду и до 200км на час ееееј. Па то је некакав отпад из било које земље нема да фали.

Три године....мајко мила па то значи да су они у стању да изграде чак 100 метара замене пруге дневно и то ако иде од Суботице до Београда. Притом тај критични део што сте спомињали код Чортанвил граде уназад једно 3 године нема да фали.

Али еј планина је то, Фрушка Гора, да пропадне дно 30 метара морали би да преименују у Фрушко брдо. А и то смо украли вероватно какви смо погани пу.

ultrastito

Postby ultrastito » Fri Feb 01, 2019 8:26 pm

Ista priča kao i što je potrebno 420 dana za jebeni trg Republike i 420 dana za Karađorđevu ulicu u BGu u dužini od nekih 500metara.

Empire State Building je napravljen za 410 dana, 1930-1931 godine. Moje skromno mišljenje je da je od tih godina do sad tehnologija bar malo napredovala, taman toliko da ti se ne obruši JEBENO BRDO NA PRUGU!

Pa pička mu materina! U periodu posle drugog svetskog rata je napravljena pruga BG-Bar, BG-Sarajevo sa pitaj kurac koliko tunela, a ova banda lopovska ne može drkavo brdo da zaobiđe! Kako bi oni meni krv propišali, rukama bi kopali tunel!
преле

Batke

Postby Batke » Fri Feb 01, 2019 10:11 pm

друг члан wrote:Jbg tesko je za usputna mesta. Posebno za Čortanovce i Bešku koji su mimo glavnih saobraćajnica ka BG. Ali znalo se ranije da ce biti zatvaranja. To je jeben deo zbog tunela kod Čortanovaca i Dunava koji je uz samu prugu kako si i sam rekao. Sve u svemu mi se ovde pitamo koliko i za lansiranje satelita u svemir. Jedina alternativa je ići preko ZR vozom :)

И та линија се затвара. :mrgreen:
Raspad sistema PFC Ex Mali Batica.

Далтон

Postby Далтон » Fri Feb 01, 2019 11:15 pm

Koji tunel u Čortanovcima? To postoji?
(Street Force / Curva Orientale)

fuck_off

Postby fuck_off » Sat Feb 02, 2019 12:04 am

Babićev auto udara u vozilo na naplatnoj rampi Doljevac.

https://twitter.com/i/status/1091450095223169025
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Feb 02, 2019 12:33 am

fuck_off wrote:Babićev auto udara u vozilo na naplatnoj rampi Doljevac.

https://twitter.com/i/status/1091450095223169025

id' u kurac! :shock: :shock: :shock: :shock:
преле

Batke

Postby Batke » Sat Feb 02, 2019 12:54 am

Мислим да си ти Утито, на прошлом форуму, на ону вест када је Кркобабићев унук згазио девојку код делта Ситија и позивао се на посланички имунитет рекао у фазону "тек ће да нас газе" и био си у праву.
Raspad sistema PFC Ex Mali Batica.

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Feb 02, 2019 1:39 am

Moguce i jako mi je zao sto sam bio u pravu.
преле

друг члан

Postby друг члан » Sat Feb 02, 2019 8:08 am

mungos wrote:Тешка деоница? Ај немојте јебавати, па није кањон Мораче. Низија зајебана, на буквално не постоји на свету пример лакши од овог верујем. Али они граде пруге где ће возови моћи да иду и до 200км на час ееееј. Па то је некакав отпад из било које земље нема да фали.

Три године....мајко мила па то значи да су они у стању да изграде чак 100 метара замене пруге дневно и то ако иде од Суботице до Београда. Притом тај критични део што сте спомињали код Чортанвил граде уназад једно 3 године нема да фали.

Али еј планина је то, Фрушка Гора, да пропадне дно 30 метара морали би да преименују у Фрушко брдо. А и то смо украли вероватно какви смо погани пу.

Pa na tom delu ispred i iza tunela ne menja se samo pruga,nego pobijaju šipove i dižu sve na stubove,na foru vijadukta. Bas zbog blizine reke i skrnavog tla uz dunav.Mislim, bole mene karinger da ih branim, ali da imaju gomilu posla imaju
Choose Life

Return to “Само опуштено”