Душевна болница

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
kocka

Re: Душевна болница

Postby kocka » Wed Jan 30, 2019 6:25 pm

Nexon wrote:Бугари су поражени у рату и нису као држава нападали Краљевину СХС за разлику од комуниста. Сигурно није волео Бугаре али овде се говори о комунистима. То што покушаваш се зове спин-окретање.
Финансирали су из фондова комуниста ван државе. Коминтерна је основана 1919.
Они који су поражени у рату су прешли на страну комуниста. Најбољи пример тога су Зеленаши у ЦГ. Комунисти су обећавали обрачун са великосрпским хегемонизоом тј. разбијање Србије и Југославије, федерализација и конфедерализација, што се десило од 1945.

Па ко је убио краља Александра? Да није ВМРО ? Ко је ВМРО ?

И тако кажеш, није Бугарска нападала краљевину СХС.

Опет ти са старим причама о комунистима коју разбијају Србију. Србију укида краљ Александар, тако да је комунисти нису могли разбити све и да су хтели. Комунисти обнављају Србију.

Kit_Karson

Postby Kit_Karson » Wed Jan 30, 2019 6:39 pm

bojan23 wrote:[Колико глупости о фестивалу белгрејд риот. Буквално морају да оправдају своје постојање и паре које су уложене у њих, па из петних жила покушавају да створе слику како Србијом марширају банде разуларених нациста и кољу све што није бело и српско. Па када сте задњи пут чули да је напданут неки ром или група истих?!

За све паре се налупали. Много ми криво што нисам био сад викенд пред Нову годину, Директори, СМФ, НБГ, Џа или бу...
Пре 2 године кад је Ритам нереда свирао у Ниш, организовао је овај Пеца Поп што га спомињу. Упалио бакљу на почетку концерта, био је у саут вил рајз аген мајици. Сећам се да се попели ови клинци што се ложе на Национални строј на бину, ал видело се колко је Бобану и осталима непријатно док свирају. Перу се већ 20 година од тога :mrgreen:

Nexon

Postby Nexon » Wed Jan 30, 2019 6:50 pm

kocka wrote:Па ко је убио краља Александра? Да није ВМРО ? Ко је ВМРО ?

И тако кажеш, није Бугарска нападала краљевину СХС.

Опет ти са старим причама о комунистима коју разбијају Србију. Србију укида краљ Александар, тако да је комунисти нису могли разбити све и да су хтели. Комунисти обнављају Србију.

Ниси упознат, комунисти су стално расправљали о правима других народа у Краљевини само су Србе означили као хегемонисте које треба разбуцати, попут Конгреса у Дрездену 1928. Јер је Краљевина СХС била центрлситичка организована држава са центром у Београду и 33 области.
Тако су обећавали арабансима КиМ, независну Македонију и ЦГ, које су у саставу Србије. Решавања хрватског питања, давања делова Војводине Мађарима итд.

Како су је створили 1945 и шта су радили комунисти након 1945 са све авној-евским границааниам осећамо данас.
Иначе се краљ Александар противио федерализацији Југославије, што је био политички циљ комуниста да хрвати, словенци добију своје државе.
Зато су многи антисрпски губитници у Првом светском рату нашли ухлебљене код комуниста, попут Зеленаша у ЦГ.
Па имамо сарадњу комуниста и усташа током тридесетих.

Nexon

Postby Nexon » Wed Jan 30, 2019 7:19 pm

kocka wrote:И тако кажеш, није Бугарска нападала краљевину СХС.

To je чињеница.
Само ћу рећи да је бугарска власт дала Краљевини СХС 1923 могућност да интевренише против ВМРО у Бугарској-Нишка декларација.
ВМРО-унутрашња македонска револуционара организација је имала неке своје циљеве у целој Македонији, не само Вардарској, која је временом добила подршку одређених структура у бугарској власти. Али треба рећи да су они убили и бугарског премијера и да су на крају расформиране од стране бугарске државе и то је кренуло пре атентата на краља Александра.

Са друге стране коминтерна је подржавала са врха разбијање Краљевине СХС.
Узгред, зашто су комунисти давали подршку ВМРО?
Има ли неке антисрпске организације коју комунисти нису подржали?

Али то је све спин, нисам нигде видео да је Љотић изрази љубав према вмро или Бугарима па ми није јасно зашто о потежеш.
У ствари покушаваш да скренеш пажњу и тролујеш.

suburban rebel

Postby suburban rebel » Wed Jan 30, 2019 8:41 pm

Nexon wrote:
suburban rebel wrote:Daj izvor da su menjali Cigane i komunjare za decu? Ljoticevci= nato placenici danas

Нису вас учили то на семинарима РЛШ?
Ево ти извор који воли који пљује по Љотићу, левичарско-либерално прозападни, али потврђује оно што сам написао,

Ljotićevci Marisava Petrovića uzeli su na sebe zadatak da pohapse kragujevačke Rome. Tokom hapšenja iskaljivali su bes na njima, a onda ih u topovskim šupama razmenjivali za svoje pristalice, ali i gimnazijalce

https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1015560

Иначе то нису били никакви Љотићевци већ Добровољачки одреди, колоквијално су звани Љотићевци, због великог броја припадника ЗБОР-а који је ушао у Добровољце.

Погрешно сам написао да се Љотић противио да се шаље српска војска на Источни фротн против Срба, тачније Руса.

Koliko ne znas vidi se iz toga sto pojma nemas sta predstavlja istorijski izvor i ide u prilog mojoj teoriji da si samo amater koji skuplja poluinformacije po netu i glumi pamet plasirajuci ih ovde. Prvo se na baci na osnove metodologije istorijske nauke, pa onda proziva druge za neznanje

nscrew

Postby nscrew » Wed Jan 30, 2019 9:45 pm

Juju da li je moguce da su ovi autonomasko libero pedersko veganski klosari proglasili organizeciju srbi za srbe fasistima??rec fasizam je izgubila smisao zbog njih i njihovog etiketiranja.kontam kad im keva ne spremi ujutru smuti, oni je proglase fasistom

јахач магле

Postby јахач магле » Wed Jan 30, 2019 10:21 pm

Вероватно им назив боде очи. Чуди ме да их и до сада нису разноразни билмези прозивали, него момци ћуте и раде посао.
...Сијају звезде као очи конобарице...

njasvi

Postby njasvi » Wed Jan 30, 2019 10:35 pm

najveci moguci sljam pise za tu autonomiju...
04 X 1945

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Wed Jan 30, 2019 10:55 pm

Kit_Karson wrote:У блицу је Сомборац нарцтао карикатуру Љотићев забавник, са све Пајом патком у љотићевској униформи, а ово Љотићев мецима из шмајсера...
Колико смо ми блажено друштво кад су нам то горући проблеми.

Па то су горући проблеми, како нису. Уз исто актуелне:

PREMEŠTALI MRTVOG ČOVEKA Samohrani otac umro na poslu, pa ga proglasili ribolovcem da bi FUNKCIONER SNS IZBEGAO

Pre tri godine u Čačku je likvidiran sin vlasnika kladionica, a u nedelju u Beogradu jedan student. Obojica su imali NEŠTO

U Evropu stiže LEDENI ARKTIČKI TALAS, prvo će se ovde smrzavati 75 odsto stanovništva. Vlasti upozoravaju: Spremite se NA

Milica i Stefan srećno žive u Švedskoj i štede JEDNU ŠVEDSKU PLATU mesečno, ali da bi došli do toga, morali su da izvedu

DOKAZUJE KOLIKO JE JAK Vranješ se OGLASIO nakon Karleušinog nastupa na dodeli nagrada u kojem spominje haos oko afere

Сомборац један баш духовити буцко, хахха страва ми је он кад се тако шали, он баш на шалу удара, потребна нам је топла шала дебелога човека док нам се спрема ЛЕДЕНИ АРКТИЧКИ ТАЛАС
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

Пери

Postby Пери » Thu Jan 31, 2019 3:58 am

DOKLE? Nikoga ne zanima vec 2 godine, ali KG SE OPET IRONICNO OGLASAVA i pokusava da

Кудрави Гаучос

Postby Кудрави Гаучос » Thu Jan 31, 2019 7:40 am

ШОК, иза ЗАНИМЉИВОГ цртаног лика крије се НАЈДОСАДНИЈИ
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!

1958

Postby 1958 » Thu Jan 31, 2019 11:05 am

Kit_Karson wrote:За све паре се налупали. Много ми криво што нисам био сад викенд пред Нову годину, Директори, СМФ, НБГ, Џа или бу...
Пре 2 године кад је Ритам нереда свирао у Ниш, организовао је овај Пеца Поп што га спомињу. Упалио бакљу на почетку концерта, био је у саут вил рајз аген мајици. Сећам се да се попели ови клинци што се ложе на Национални строј на бину, ал видело се колко је Бобану и осталима непријатно док свирају. Перу се већ 20 година од тога :mrgreen:

Ne mogu nikako da pobegnu od toga :mrgreen: . Ali jebiga, takva je realnost njih ne slusaju "levicari" i ostali tog tipa, vec navijaci, nacionalisti i ostali tog tipa.

Slicna stvar se desava i sa referentima gde masovno dolazi ekipa sa "desne" strane, a oni kukaju i daju saopstenja, tj peru se.

A tek koliko je neprijatno bilo gospodi iz last resorta, kad im je u domu omladine publika bila kao na koncertu B&H, pa posle slikanje a ono svi u politicki nekorektnoj odeci juuuuu, kako da se objasne na koncertima preko posle toga ne znam.

Generalno svuda u srbiji na pank, oi, hc pa i ska svirke dolaze mahom navijaci, skindze, likovi koji su nacionalno orijentisani, zatim ljudi koje to ne zanima ali dolaze zbog muzike i na kraju u nekom mizernom broju se pojave komunjare i levicari. Osim u novom sadu gde imaju onu crnu kucu i hiljadu nekih antifa festivala, mada da ima nekog interesovanja nacionalne omladine kapiram da bi ih pocistili ko nista u jako kratkom roku, a mozda i gresim.
Ali svakako bi mogao bolji tekst da se napise nego "autorski" ove debeloguze vegunke. 8-)
Често одем до на село

Kit_Karson

Postby Kit_Karson » Thu Jan 31, 2019 11:48 am

Шта би тек Брковима радили да су Срби :mrgreen:

Пери

Postby Пери » Thu Jan 31, 2019 12:07 pm

Кудрави Гаучос wrote:ШОК, иза ЗАНИМЉИВОГ цртаног лика крије се НАЈДОСАДНИЈИ

2/10

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Jan 31, 2019 12:23 pm

Kit_Karson wrote:Шта би тек Брковима радили да су Срби :mrgreen:

Bandara ne diraju. :mrgreen: Najjači spot:

1958

Postby 1958 » Thu Jan 31, 2019 12:46 pm

Ili srbi-ima da su srbi :lol:
Често одем до на село

kocka

Postby kocka » Thu Jan 31, 2019 2:15 pm

Nexon wrote:
kocka wrote:И тако кажеш, није Бугарска нападала краљевину СХС.

To je чињеница.
Само ћу рећи да је бугарска власт дала Краљевини СХС 1923 могућност да интевренише против ВМРО у Бугарској-Нишка декларација.
ВМРО-унутрашња македонска револуционара организација је имала неке своје циљеве у целој Македонији, не само Вардарској, која је временом добила подршку одређених структура у бугарској власти. Али треба рећи да су они убили и бугарског премијера и да су на крају расформиране од стране бугарске државе и то је кренуло пре атентата на краља Александра.

Са друге стране коминтерна је подржавала са врха разбијање Краљевине СХС.
Узгред, зашто су комунисти давали подршку ВМРО?
Има ли неке антисрпске организације коју комунисти нису подржали?

Али то је све спин, нисам нигде видео да је Љотић изрази љубав према вмро или Бугарима па ми није јасно зашто о потежеш.
У ствари покушаваш да скренеш пажњу и тролујеш.

Поента приче је да ти за дотичног наводиш да је мрзео комунисте ?! Шта то у опште значи ? И зашто је то битно. Кажеш мрзео их је јел су рушили државу. Ја ти наводим да су и други рушили државу па их мита демократа нешто и није мрзео, нити га је занимало деловање тих организација.

Помињеш неке фондове који финансирају комунизам и то 1920. године док је у Русији грађански рат, бољшевици који не могу да прехране Москву у том тренутку шаљу паре комунистима по Европи. Наравно за ово не дајеш никакв доказ, него ми избацујеш неки политички памфлет из тог доба.

Мита демократа би требао да покаже мржњу и према другим рушиоцома државе, а не само према комунистима. Ако је већ такав заштитник краљивине југославије. Мада се мени више чини да је та "мржња" према комунизму узрокована кешом његових финансијера.

Помињеш ту да су "љотићевци" били сурови јел су мрзели комунисте. Па што онда кукаш за због суровости комуниста? Батина има два краја, мало су комунисте газили, онда је дошло време да они друге газе. Што се стављаш на једну од тих страна ?

Мало програма мите демократе :

Срби, Хрвати и Словенци чине Југословенску народну, друштвену и духовну заједницу коју везује крвно сродство и осећање исте судбине. Југословенском народу као целини подређују се сви посебни интереси.

Баш ме занима ко се од љубитеља мите демократе слаже са овом тезом .

Swallow

Postby Swallow » Thu Jan 31, 2019 5:22 pm

Rođaci wrote:

Bandara ne diraju. :mrgreen: Najjači spot:

Nadaleko najjači !

Kada god preteram sa pićem kao noćas obavezno se iživljavam uz ovu rstva.

Nexon

Postby Nexon » Thu Jan 31, 2019 10:24 pm

"Ритам нереда" се пере још од онога убиства малог Рома у Београдској 1997.
Већина вас се тога ни не сећа.
Након тога РН је забрањен од полиције и дб по свим најважним медијима јер су се на њиховим концертима скупљали нс скинси. И тако је било једно 15ак година. Тек у последње време су мало пуштени али уз јасну ограду РН од нс публике. Све је то помогло да РН остане добар underground бенд и стекне култни статус.
А мало је смешно да се толико перу јер су добар део деведесетих кокетирали са нс скинсима са све песмама посвећеним томе.
Било је то друго време, тешко разумљиво за данашње хипстерске генерације.

Nexon

Postby Nexon » Thu Jan 31, 2019 10:38 pm

kocka wrote:Поента приче је да ти за дотичног наводиш да је мрзео комунисте ?! Шта то у опште значи ? И зашто је то битно. Кажеш мрзео их је јел су рушили државу. Ја ти наводим да су и други рушили државу па их мита демократа нешто и није мрзео, нити га је занимало деловање тих организација.

Помињеш неке фондове који финансирају комунизам и то 1920. године док је у Русији грађански рат, бољшевици који не могу да прехране Москву у том тренутку шаљу паре комунистима по Европи. Наравно за ово не дајеш никакв доказ, него ми избацујеш неки политички памфлет из тог доба.

Мита демократа би требао да покаже мржњу и према другим рушиоцома државе, а не само према комунистима. Ако је већ такав заштитник краљивине југославије. Мада се мени више чини да је та "мржња" према комунизму узрокована кешом његових финансијера.

Помињеш ту да су "љотићевци" били сурови јел су мрзели комунисте. Па што онда кукаш за због суровости комуниста? Батина има два краја, мало су комунисте газили, онда је дошло време да они друге газе. Што се стављаш на једну од тих страна ?

Мало програма мите демократе :

Срби, Хрвати и Словенци чине Југословенску народну, друштвену и духовну заједницу коју везује крвно сродство и осећање исте судбине. Југословенском народу као целини подређују се сви посебни интереси.

Баш ме занима ко се од љубитеља мите демократе слаже са овом тезом .

Поента је да си покушао да спинујеш са Бугарима а да се то не може поредити са комунистима.

Комунистичке партије су се финансирале из фондова Интернационале још пре оснивања Коминтерене 1919.
А то што народ гладовао је много занимало комунисте?
Па Троцки је клао и стрељао друге левичаре у том периоду а 1934 је био голодомор у СССР, милиони умрли од глади.
ЗБОР 1940 је забрањен јер се Љотић противио формирању Бановине хрватске.

Тачно је да је Љотиће био југословенскии орјентисан али у држави где доминира српска династија и централизована држава са центром у Београду. Он се противоо давању већих права католицима

Пошто су ми тражени извори из књига, ево једног, иначе дела из времена комунистичке СФРЈ,

Image

Надам се да ће се наставити ова плодоносна расправа јер ми се много допадаш јер си паметан и много знаш.

Return to “Само опуштено”