Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Kockalone

Re: Вести

Postby Kockalone » Fri Oct 05, 2018 9:30 am

Uskoro bi trebao da se donese novi zakon o vjerskim zajednicama i sigurno ce pokusati da se MCP uzmu crkve koje su napravljene prije 1918. Zbog toga zadnjih mjeseci portal cdm i portal analitika svakodnevno sire mrznju prema svemu srpskom, a sve u cilju dizanja tenzija jer znaju da MCP je neko kome se najvise vjeruje u CG i pokusavaju jakom propagandom oslabiti uticaj crkve. Za 3 godine je popis stanovnistva, bice da se i za to priprema teren.

Мићара

Postby Мићара » Fri Oct 05, 2018 9:43 am

"Слика говори 1000 речи..."
Image
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

MisterNO

Postby MisterNO » Fri Oct 05, 2018 11:26 am

Sergio Bonelli: Mister No je nastao prema stvarnom liku kojeg sam video na jednom putovanju

reziser

Postby reziser » Fri Oct 05, 2018 10:45 pm

Да ли има негде нека анализа/процена/анкета пар дана пред изборе у РС?Ко како стоји?Нисам испратио.

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Fri Oct 05, 2018 11:11 pm

Smrdi mi sve ovo u Banja Luci oko ovih protesta, tacno ne zna covek sta da misli.

zmijuga

Postby zmijuga » Fri Oct 05, 2018 11:20 pm

reziser wrote:Да ли има негде нека анализа/процена/анкета пар дана пред изборе у РС?Ко како стоји?Нисам испратио.

Ankete su većinom pristrasne za jednu ili drugu stranu.

Za člana predsjedništva BiH, Dodik ipak ima veće šanse da dobije Ivanića. Ivanić je kandidat SDS-ove koalicije, ali član je PDP-a i za njega se SDS-ovci na terenu i ne trude da skupljaju glasove. Teško može dobiti Dodika.

Za predsjednika Srpske tjesno će biti između Željke Cvijanović (SNSD) i Vukote Govedarice (SDS). Odlučiće 10-20 hiljada glasova.

SNSD će pojedinačno biti najjača stranka, ali vladu će imati onaj ko bude imao predsjednika i ko bolje ugodi DNS-u (politička kurva u Srpskoj, uvijek su tas na vagi).
Last edited by zmijuga on Fri Oct 05, 2018 11:20 pm, edited 1 time in total.

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Fri Oct 05, 2018 11:20 pm

Bruno Sulak wrote:Smrdi mi sve ovo u Banja Luci oko ovih protesta, tacno ne zna covek sta da misli.

mislim da oko samog davora i njemu bliskih ljudi nema ništa što bi smrdilo, ja u njemu iskreno vidim samo borbu za pravdu i to je to... ciljevi ovog ili onog u masi mogu biti kakvi hoće, dok god se "vođa" drži pravih principa i ciljeva dobro je - i zaista mu dobro ide, i večeršanji skup je protekao bez incidenata, iako je možda mogao biti isprovociran kakav incident držanjem velikog broja ljudi pred banjalukom.. toliko policije u životu nisam vidio.. kolona od 25 km autobusa auta i kombija punih ljudi koji nisu mogli doći do trga u banjaluci... čak i sve te možda "greške" i poneki put vrlo naivni i amaterski način borbe protiv korumpiranih institucija, mi govori da je to obična borba naroda i jednog izbezumljenog oca i majke, a ne neka plaćenička organizacija gdje je sve beskprijekorno isplanirano i organizvano i izvedeno...

uostalom ne bih imao ništa protiv ni da se ruši država bole me kurac baš i ovako se ruši, ostaće nas 14 u državi ako se nastavi ovim tempom odlazaka :D

Image

Image
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS

zmijuga

Postby zmijuga » Fri Oct 05, 2018 11:21 pm

UltrasDoras wrote: iako je možda mogao biti isprovociran kakav incident držanjem velikog broja ljudi pred banjalukom.. toliko policije u životu nisam vidio.. kolona od 25 km autobusa auta i kombija punih ljudi koji nisu mogli doći do trga u banjaluci...

Odakle su dolazili autobusi?

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Fri Oct 05, 2018 11:29 pm

ja sam kolonu sreo na prijedorskoj petlji, primjetio sam autobuse autotransporta, milinovića, bočac tursa, ali i hrvatskih tablica itd.
ne znam da li ciljaš na to da nisu pušteni jer su poslani iz federacije, iz sarajeva da ruše republiku srpsku.... možda sam ja naivan, ali da li se to tako radi stvarno, hej ajmo mi u banjaluku sad rušiti tamo dodika i republiku srpsku na trgu... ne znam, mišljenja sam da je narodu prekipilo
VIVA LAS DORAS

zmijuga

Postby zmijuga » Fri Oct 05, 2018 11:34 pm

UltrasDoras wrote:ja sam kolonu sreo na prijedorskoj petlji, primjetio sam autobuse autotransporta, milinovića, bočac tursa, ali i hrvatskih tablica itd.
ne znam da li ciljaš na to da nisu pušteni jer su poslani iz federacije, iz sarajeva da ruše republiku srpsku.... možda sam ja naivan, ali da li se to tako radi stvarno, hej ajmo mi u banjaluku sad rušiti tamo dodika i republiku srpsku na trgu... ne znam, mišljenja sam da je narodu prekipilo

Naravno, da je neko nešto želio da uradi, ne bi se najavljivao, to je razumljivo. Svašta se lupetalo po medijima, portalima i društvenim mrežama.

Ali naivan si ako misliš da je nekom iz federacije i hrvatske stalo i do pravde i istine, i oni nemaju šta da traže u Srpskoj. Ti si, čini mi se pisao, da si posleratno godište te stoga vjerovatno nisi osjetio mržnju koju oni imaju prema nama.

A slažem se da je glupost da je bilo moguće da dođu neke grupe od par stotina ljudi iz Federacije i da naprave nered u Banjaluci.

UltrasDoras

Postby UltrasDoras » Fri Oct 05, 2018 11:44 pm

jeste ja sam dijete mira donio sam dejton :lol:
imaš pravo, možda previše fantaziram da svi dolaze zbog pravde i borbe jer se identifikuju sa tragičnim događajem jbg, možda im i nije mjesto tu

ipak, opet da se vratim na davora, često sam ga čuo da ističe da je borac vojske republike srpske, ranjen, proveo sve dane na liniji, čak je i njegova jedinica, odnosno saborci iz iste su tu kraj njega, pružaju podršku od prvog dana
VIVA LAS DORAS

Nexon

Postby Nexon » Fri Oct 05, 2018 11:50 pm

Трагично је што једна смрт дечка искоришћена за завршни митинг СДС у БЛ.
Још горе је што ову трагедију користе мује из Сарајева за своје игре.
Занимљиво је да ујке нису ушле у то а покушано је нешто тако да би се глумило заједничко босанство.
Иначе је бројност дебело прецењена.

Власт СНСД није најбоља. Пре свега јер су дуго на власти.
Проблем СДС је што су они ратна странка коју странци лако уцењују због тога.
Највеће губитке институција и надлежности РС је доживела за време њихове власти јер су их уцењивали.
Они су саставили онај извештај о Сребреници, када се зна да су били уцењени за то.

Проблеми социјалне природе погађају целу област. Од Грчке и Бугарске до хрватске.
Сведени само на робове страних компанија или одлазак у немачку да им попуњаваш демографски пад и то је реални проблем.

Nexon

Postby Nexon » Fri Oct 05, 2018 11:54 pm

После избора за РС би било најбоље да СДС и СНСД седну и договоре се око власти. РС ће бити на великим удару. Мислим да ће бити проблема око пресуде Караџићу. Свашта ће да раде да би је срушили. Ово је лудост шта се ради током ове изборне кампање све још гурано од другосрбијанских грантовничара из Београда који гурају мујину причу у позадини.
Због српских подела је пала РСК а умало и РС. Тренутно је потребна влада националног јединствена а не поделе на граници сукоба.

Плус да се реши овај случај око Давида ако није комплетна манипулација пред изборе.

Нинџа

Postby Нинџа » Sat Oct 06, 2018 12:02 am

Може за лаике из Србије ко је шта и за кога на овим изборима у РС?
Кога наша власт подржава? И зашто су РТРС и БН ТВ на дијаметрално супротним странама и ко стоји иза њих.

Nexon

Postby Nexon » Sat Oct 06, 2018 12:09 am

Гласа се за:
-Скупштину РС
-председника РС
-члана председништва БиХ.

РТРС и БН су власт и опозиција, СНСД и СДС, респективно.
На први поглед изгледа као Додик али свашта се ту дешава у позадини.

Глупани се глођу док им мује систематски насељавају Брчко.

Занемарујем тактику

Postby Занемарујем тактику » Sat Oct 06, 2018 12:12 am

Ма шта има ко да ти објашњава. Сви су за народ и свако је против домаћих издајника, страних плаћеника и енглеских шпијуна.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.

zmijuga

Postby zmijuga » Sat Oct 06, 2018 12:12 am

UltrasDoras wrote:ipak, opet da se vratim na davora, često sam ga čuo da ističe da je borac vojske republike srpske, ranjen, proveo sve dane na liniji, čak je i njegova jedinica, odnosno saborci iz iste su tu kraj njega, pružaju podršku od prvog dana

Bio je pripadnik VRS i lakše je ranjen.

Da su tu svaki dan uz njega, ne bi bilo 100-200 ljudi svaki dan.

Na početku je došla grupa boraca VP 1.KK ali su ga svi odjebali kad je isprozivao generala Novicu Simića koji je komandovao operacijom Koridor u kojoj su oni bili udarna jednica, jer generalov sin nije htio da da podršku protestima na svom portalu.

Većina veteranskih udruženja je osuđivala Davorove izjave u kojima je govorio da treba ukinuti MUP Srpske i pozivao "BH vlast" da hapsi.

Kada je počeo napadati Lukača, svi odredi Specijalne Brigade Policije iz rata su ga podržali jer je bio njihov komandant.

Davor je dopustio da razni NVO lešinari poput Vaskovića uđu u pokret Pravda za David i kompromituju ga.
Last edited by zmijuga on Sat Oct 06, 2018 12:21 am, edited 1 time in total.

zmijuga

Postby zmijuga » Sat Oct 06, 2018 12:20 am

Нинџа wrote:Може за лаике из Србије ко је шта и за кога на овим изборима у РС?
Кога наша власт подржава? И зашто су РТРС и БН ТВ на дијаметрално супротним странама и ко стоји иза њих.

RTRS - državni medij pod kontrolom SNSD-a

BN - privatni medij pod kontrolom SDS-a

друг члан

Postby друг члан » Sat Oct 06, 2018 12:34 am

Бејах у БЛ на дан оног митинга и контра митинга,где су се са једне стране прогнозирали немири,а са друге дал их нису желели или нусу имали петљу. Прође како прође,и ско тах да је иста ситуација као у Србији. Нико не воли фараона,а он све у убедљивији. Тако и у РС. Кад причам с обичним људима,таксистима нпр који ме возе, у фазону су, ма ови су плаћени,нема напретка без Додика.. Не пратим па не знам стварну ситуацију,али делује ми да су његови тамо суверени ко снс овде
Choose Life

Kockalone

Postby Kockalone » Sat Oct 06, 2018 11:18 am

zmijuga wrote:
UltrasDoras wrote:ipak, opet da se vratim na davora, često sam ga čuo da ističe da je borac vojske republike srpske, ranjen, proveo sve dane na liniji, čak je i njegova jedinica, odnosno saborci iz iste su tu kraj njega, pružaju podršku od prvog dana

Bio je pripadnik VRS i lakše je ranjen.

Da su tu svaki dan uz njega, ne bi bilo 100-200 ljudi svaki dan.

Na početku je došla grupa boraca VP 1.KK ali su ga svi odjebali kad je isprozivao generala Novicu Simića koji je komandovao operacijom Koridor u kojoj su oni bili udarna jednica, jer generalov sin nije htio da da podršku protestima na svom portalu.

Većina veteranskih udruženja je osuđivala Davorove izjave u kojima je govorio da treba ukinuti MUP Srpske i pozivao "BH vlast" da hapsi.

Kada je počeo napadati Lukača, svi odredi Specijalne Brigade Policije iz rata su ga podržali jer je bio njihov komandant.

Davor je dopustio da razni NVO lešinari poput Vaskovića uđu u pokret Pravda za David i kompromituju ga.

Druze, covjeku su ubili sina mucki, silovali, klali pita boga sta mu sve nijesu radili i sad neko da mu zamjera sto je prozvao tamo nekog generala i ministra policije? Pa da ih je sve pobio imao bi potpuno pravo.
Jutros sam bio do Trebinja. Ljudi sa kojima sam u kontaktu mi kazu da Dodik ovaj put vrsi pritisak kao nikad do sad, jer izgleda da mu se dobro klima fotelja. Dao je penzionerima neku pomoc od 100 maraka, juce su valjda taksitima po BL davali isto toliko da masu njegovim zastavama, u svako drzavno preduzece su spiskovi i cuda.
Nadamo se da ce Vukota Govedarica sjutra odnijeti pobjedu, vrijeme je da Hercegovac vlada Republikom Srpskom, a ne tamo neka ustaska unuka :mrgreen:

Vučić kazao Srbima iz Crne Gore da im je jedini spas da uđu u Vladu

https://www.cdm.me/politika/vucic-kazao ... u-u-vladu/

Return to “Само опуштено”