Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Swallow

Re: Putovanja... pitanja, saveti, iskustva...

Postby Swallow » Tue Jun 19, 2018 12:03 am

nscrew wrote:Moze li neko da preporuci neku domacu destinaciju?bitno mi je da ima neka reka/jezero za kupanje i da je kolko tolko prilagodjeno deci.razmisljam i o balatonu u madjarskoj,da li je neko bio,kakva su iskustva?

1.Perućac

Image
Image
Image

Image
Image

Image

Image

https://www.youtube.com/watch?v=Mak3pvfXxLw

2.Uvačko jezero ( Sjenica )

Image

Image
Image

Image

Image

https://www.youtube.com/watch?v=EKCfAzkEkoY

3.Zaovinsko jezero ( Tara )
Image

Image

Image

Image

Image

https://www.youtube.com/watch?v=01JZIhGfRyE

4.Zlatarsko jezero ( Kokin Brod )

Image

Image

Image

Image

Image

https://www.youtube.com/watch?v=4vuMGQfoukw

Evo malo sugestije burazeru, pre nego što se odlučiš da lutaš za netaknutom prirodom po belom svetu...Zemlja Srbija, sve u radijusu od 50 km...Uživaj, nećeš se pokajati to je jedino što mogu da ti garantujem, deca će ti biti zauvek zahvalna i uvek će tražiti ponovo da se vrate.

Очајник

Postby Очајник » Tue Jun 19, 2018 11:12 pm

Pogrebnik wrote:
Очајник wrote:Planiram sa ženom i ćerkicom na odmor u Italiju ili Španiji, znači porodična atmosfera, nula bahaćenja i alkohola.
Bio bi zahvalan svakom ko bi napisao kako mu je bilo i Italiji tj. Španiji, ako je bio. Koji je predlog, gde da se ode, šta da se poseti. Svejedno mi je da li je mesto na moru ili ne.
I koje bi agencije preporučili, ili da gledam preko AirBnB?

Sto se Italije tice,ja uvek idem preko Air Bnb, nisam se do sada zajebao. Ne znam sta preferiras,ja se uvek stacioniram na selu,blizu grada. Zimus sam bio na Lago di Gardi,mesto Affi,blizu Verone. Imas odatle nekoliko gradova koji sy do sat udaljenosti.

Hvala na info. Ako mozes napisati, moze i na pm, koliko te izasao smestaj, neka iskustva, prevoz itd.

dingospo

Postby dingospo » Wed Jun 27, 2018 3:20 pm

Može mala pomoć, planiram da sa dva druga idem na Kavos ili Tasos pa ako neko ako može baci neki komentar šta je bolja opcija plaže, provod...?

несуна реса

Postby несуна реса » Wed Jun 27, 2018 6:43 pm

Ако оћеш да идеш да се одмориш и купаш без ноћног провода свакако ти је Тасос права ствар , ишао сам пре 2 године нема ноћног живота , углавном парови или породице , увече неки кафић да се попије пиво и то је то ... Мало је острво тако да може да се обиђе цело колима или мотором па сваки дан да направиш неку дестинацију и на другој плажи се купаш , није нешто скупо шта више за острво ок су цене ...

Што се тиче кавоса нисам био , ал по причама сам чуо да је препуно британаца прљавих , да прљавих и одвратних , видо сам их на Закинтосу када сам био е када ми из више прича кажу људи да су тамо 3 пута гори онда могу да помислим само какви су и шта раде ... :lol:
Космет је Србија !

dingospo

Postby dingospo » Wed Jun 27, 2018 7:09 pm

несуна реса wrote:Ако оћеш да идеш да се одмориш и купаш без ноћног провода свакако ти је Тасос права ствар , ишао сам пре 2 године нема ноћног живота , углавном парови или породице , увече неки кафић да се попије пиво и то је то ... Мало је острво тако да може да се обиђе цело колима или мотором па сваки дан да направиш неку дестинацију и на другој плажи се купаш , није нешто скупо шта више за острво ок су цене ...

Што се тиче кавоса нисам био , ал по причама сам чуо да је препуно британаца прљавих , да прљавих и одвратних , видо сам их на Закинтосу када сам био е када ми из више прича кажу људи да су тамо 3 пута гори онда могу да помислим само какви су и шта раде ... :lol:

Hvala na savjetima, isto sam i ja čuo za šugave britance tako da mi sad ta opcija otpada. :D
Ako možeš ti ili bilo ko da preporuči neko mjesto koje garantuje dobar provod i da su plaže ok bio bi mu zahvalan.

несуна реса

Postby несуна реса » Sun Jul 01, 2018 3:57 pm

Па ако конкретно мислиш на Грчку , Закинтос је по том питању топ.... Има бруталних плажа , ноћу гори од журки и пијаних нагудраних курви :mrgreen:
Космет је Србија !

Molossi

Postby Molossi » Mon Jul 02, 2018 10:26 am

Bio neko na Skopelosu ili Kosu?

Krajisnik

Postby Krajisnik » Mon Jul 02, 2018 11:07 am

dingospo wrote:Može mala pomoć, planiram da sa dva druga idem na Kavos ili Tasos pa ako neko ako može baci neki komentar šta je bolja opcija plaže, provod...?

Ја сам прошле године ишао на Крф (Кавос) са 4 другара, била је добро само због ортака са којима сам био. Наши су сахранили оног лика баш то лето, па су се клубови затварали око 2, (био је један биртански који је радио до јутра). Плус пун курац Британаца (али деца 15-18 година), а ови наши што долазе су исто клинци. Што се тиче плажа на Крфу, одличне су, само не треба ићи на ове градске јер су оне стандардно прљавије. Моја препорука ти је, ако идеш на Кавос, да идеш колима, да се не калацкаш бусом цео дан, плус можете да обилазите сваки дан друге плаже, наравно ако имаш финансија да испратиш то. Закинтос ти је сличан.

Druidid

Postby Druidid » Mon Jul 02, 2018 12:09 pm

Bio sam i ja na Krfu prosle godine, samo sto sam isao sa devojkom pa nisam ni isao u kavos uopste.
Napisacu par stvari o Krfu mada ne znam koliko cete sve zanimati posto ides sa ekipom. Posto ne znam da vozim :D renta car mi nije bio opcija, tako da smo celo ostrvo obisli busem. Imaju zelenu liniju busa koja je dobro organizovana i bez problema mozes da stignes na sve najbitnije tacke ostrva, nije cak ni toliko skup, mislim da je najskuplje sto mozes da platis kartu 6-7 evra, a to je bukvalno put sa kraja na kraj ostrva. Grad Krf, srpsku kucu u njemu i ostrvo Vido obidji obavezno, to svaki svaki Srbin koji je u mogucnosti treba da obidje. Juzno od grada Krfa ima drzavna palata Ahilion koja je fenomenalna, ulaz se placa 7 evrica ali vredi svaku paru. Nikad nisam bio neki preterani ljubitelj slikarstva, ali kad sam video sliku ili kako se to vec zove "The Triumph of Achilles" pao sam dupe koliko to dobro izgleda.
Od plaza svakako je najbolja Palaiokastrisa, samo je voda hladna u pm. Tu je takodje i manastir iznad plaze koji je prelep. Na brdima iznad plaze postoji veliki broj sela gde moze da se kupi svasta. Pogled sa tih brda je neverovatan. Glifada im je najpoznatija ali i najkomercijalnija plaza pa je samim tim i najskuplja sto se tice lezaljki i ostalih stvari. Na Krfu, a valjda i u celoj Grckoj su sve plaze javne i u drzavnom vlasnistvu, tako da mozes da prostres peskir i zabodes suncobran bukvalno gde hoces i niko ti nista nece reci. Ima i neki akvapark na sredini ostrva za koji kazu ljudi da je ekstra, ali ja nisam isao tamo. Relativno blizu Kavosa imas Issos plazu pored jezera koja je najveca pescana plaza na ostrvu i sasvim je ok, tu je bilo dosta nasih koji su odseli u kavosu i po njima rekao bih da im nije bilo lose nimalo.
Elem na mene je ceo Krv ostavio prelep utisak, ljudi na krfu se stvarno iskreno obraduju kada vide da si Srbin, jebi ga svako voli nemacke turiste zbog kinte koju ostavljaju, ali retko gde ce neko da ti se obraduje samo zato sto si iz Srbije. Npr vlasnik obliznjeg marketa kod apartmana je bio navijac olimpijkosa, uz svako kupljeno pivo sam dobijao jos jedno gratis :D

riper

Postby riper » Mon Jul 02, 2018 2:33 pm

Ja sam isto bio na Krfu u Dasiji. Bukvalno selo uz magistralu, a dominira hotel Chandris i citavom njegovom duzinom je i plaza. Imajuci u vidu da volim miran odmor to mi je bilo kul. Svako vece, posto nisam vozac, isli smo devojka i ja gradskim busom za grad Krf. Voznja od nekih 15 minuta a parkiraju te pred sam stari grad. Inace svako vece smo setali starim gradom i skoro svako vece smo se gubili u onom lavirintu ulica. Stvarno je prelep Krf.

Ovu nasu srpsku pricu necu ni da pominjem. Prelepo i jako potresno. Inace nismo nista isli sa vodicem, posebno tu nasu srpsku pricu. Posetilil smo srpsku kucu, posle smo onim vodenim taksijem (camcem) otisli na ono ostrvo gde se nalazi grobnica.

Meni je licno zao sto nismo posecivali muzeje. Ipak, nije bilo previse kinti, a koliko sam cuo grad Krf ima brdo nekih muzeja iz razlicitih perioda.

Ono sto sam obisao, isli smo krstarenje ostrvom, isli smo na najseverniju tacku, gde preko puta vidis albaniju. Videli smo, odnosno osetili, deo gde se zavrsava Jonsko a pocinje Jadransko more. Vodici nam rekli kada je brodic pristajao na plazu da je tu negde Jadran. A provalili smo tako jer je voda hladnija nego u jonskom moru.

Ogromna preporuka za Krf je akva park. Mene kao da su sa lanca pustili tamo. Jurcao sam niz one tobogane ko manijak, leskario u onoj lejzi river zajebanciji, ima vestacki talasi, jedan od vecih akva parkova u Evropi.

Da ne zaboravim, isli smo drugi deo avgusta pa smo pogodili neku nedelju velikiih popusta na Krfu (moguce da je to i na nivou Grcke). Uglavnom u svim radnjama su neka prilicno dobra snizenja. Neocekivano sam kupio neke kosulje, pantalone i slicne zajebancije, devojka (danasnja zena) neki kozni kaput itd... Tako da ako zabode neko tu neku pretposlednju nedelju avgusta moze da mu grad Krf posluzi dobro za soping.

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Mon Jul 02, 2018 4:11 pm

Agencije koje organizuju odlazak na Vido i u Srpsku kucu nisu normalni. Trazili prosle godine 27 evra po glavi za to, znaci nas dvoje 54 evra. Ja kazem vodicu da necemo ici sa njima, kaze on mozete i sami, ali samo da znate ovo je svojevrsan vid hodocasca, posto slusamo na brodu Tamo daleko i idemo samo mi na brodu, nema cekanja. Kaze nam ako idete sami cekacete dugo prevoz, a i pitanje da li ga ima. Hahahhaha kakva laz
Otisli smo do grada za 1.20 po glavi, onaj brzi camac ili sta li je koji putuje bukvalno 3 min do Vida za 1.50. Znaci izaslo nas je to sve nepunih 5.5 evra, umesto trazenih 54. Otisli smo na rucak i kupio sam knjigu u onoj nasoj prodavnici za tu lovu i jos mi je ostalo nesto sitno :mrgreen:

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Mon Jul 02, 2018 4:49 pm

A tamo daleko i pukni zoro, nije isto kad pustis na telefonu i kad ide sa razglasa :D

ultra mentalitet

Postby ultra mentalitet » Tue Jul 03, 2018 2:16 pm

A sto je fora, ljudi koji su isli su nam rekli da im je vodic pustao sa telefona na brodu, posto nisu uspeli da spoje na zvucnike :D

Ali Krf za svaku preporuku stvarno, autobusi sljakaju dobro, celo ostrvo mozes obici ako nisi vozac. Takodje grad Krf ima mnogo toga da ponudi, stara, nova tvrdjava, Ahilion, put na Vido, lavirint ulica, Srpska kuca, Misje ostrvo, Pontikonisi gde avioni lete iznad tebe...Sve to mozete obici u sopstvenoj reziji, samo malo izguglajte.

fuck_off

Postby fuck_off » Tue Jul 03, 2018 2:55 pm

Da li je bio neko na Tasosu? Idem u juzni deo tj. Limenariju.
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Akcija

Postby Akcija » Tue Jul 03, 2018 7:43 pm

Krf je nemoguce obici za bukvalno jedan mesec, ima jako puno plaza i za svaciji ukus, od sljunka, peska, kamenja, uskih, dugackih, velika je prednost ako se ide kolima ili se uzme rent-a car, posto nisam siguran za skuter koliko je pametno resenje po onim brdima ici, jako puno vidikovaca, ostrvo Vido, Srpska kuca, ima spomenik srpskoj vojsci u Guviji kada su se iskrcali. Ko zeli moze da gugla na vise sajtova putopise pa da vidi sta se sve nudi na Krfu, treba i dosta para, po meni bez hiljadu eura za 2 osobe za kvalitetan boravak tamo sa smestajem ne bi moglo da se izadje, jedino ako se steka na nekim stvarima. Svako ima svog favorita za plaze, zapad je bolji od istoka ostvra, vise ima pescanih plaza, mada ume da se zalomi da bude i hladnija voda. Moji favoriti su Glifada, Agios Georgios na severozapadu, Paleokastrica je prelep zaliv, manastir isto jak utisak, vidikovac na Golden Foxu, mada ima i dosta drugih lokala na brdu sa prelepim pogledom, ako se ide sa devojkom obavezno Sidari - kanal ljubavi :mrgreen: pa posle toga pravac Peroulades na cuveni 7th heaven, najbolji i najjaci zalazak sunca na ostvu, Kasiopi na severoistoku su mi isto jaki, sve plaze na jugozapadu su pescane, odlicne za porodice sa decom ko ide, uvece grad Krf sa ogromnom ponudom, 2 tvrdjave, gomila muzeja, mada sam jedino posetio Srpsku kucu i Ahileon na putu ka jugu do Issosa. Za nas Srbe Krf posebno mesto sa istorijom, ko jednom ode vracace se stalno, mesto ima dusu za razliku od ostalih Grckih ostrva.

несуна реса

Postby несуна реса » Tue Jul 03, 2018 9:11 pm

Био сам ја близу Лименарије , у месту Потос. Реално плажа је ту срање , али лепо узмеш чим дођеш мапу па зацрташ који дан ћеш које плаже да чекираш . Није велико острво и можеш обићи реално све за 10 дана. Цене нису нешто скупе у ресторанима , у Потосу де сам ја био био је неки огромни ресторан Ирене , фазон лигње на жару , пиво , помфрит и салата око 15е сам платио .... Обавезно иди увече ако си колима горе у планину место се зове Теологос , али буквално ресторан до ресторана је стоје људи испред заустављају ти ауто да уђеш унутра :lol: :D Нама је препоручено било да идемо и неку таверну мислим да се звала нешто Латроу на самом крају тог теологоса (избегавао сам Србе тамо , има једно 3,4 ресторана и веома је сељачка унутра атмосфера) . Код тог латроу , неки бркати грк је газда који је реално велика фацурда ја сам 2 пута ишао једном преко дана да ортак купи мед (мед им је до јаја јефтин и добар) био је тамо око 11-12 и увече када смо ишли на хас , контам да је цео дан тамо и јако је готиван :mrgreen: Ноћни живот могу ти рећи да не постоји , оно да се оде на пивце у неки локал који до 12 макс ради , или забодеш лежаљу узмеш пиво у радњи то је то , ако те нешто интересује питај што би рекли :D

пс:

У том теологосу су све те печењаре уствари таверне , у неком тренутку крећу журке мада углавном су све маторци , и не заборави када идеш ја сам се зајебо до јаја је хладно горе у планини , буде око 20ч око 15 степени ја отишо у шорцу и мајици кад нисам црко
Космет је Србија !

fuck_off

Postby fuck_off » Wed Jul 04, 2018 4:38 pm

Blagodarim na odgovoru, bice mi od pomoci.
Жена која превари је курва, а мушкарац који вара је подлегао чарима курве

Црвена Звезда

Далтон

Postby Далтон » Tue Jul 17, 2018 7:54 am

Jel može neka iskrena preporuka nekog mesta u Srbiji i gde otići na izlet na jedno par dana? Petak-subota i u nedelju kući na primer. Nešto interesantno u našoj državi a da nisu Banje. (Ne želi žena u banju da ide).
Etno sela, planine, izletišta, stare tvrđave ...
A gde ima hotel/apartman po mogučstvu sa bazenom.
Cena nije bitna.

Preporuke?
(Street Force / Curva Orientale)

1958

Postby 1958 » Tue Jul 17, 2018 11:21 am

Imas bazen u hotelu izvor, nije daleko od bga ima i hotel
Често одем до на село

Return to “Само опуштено”