Душевна болница
Re: Душевна болница
Nista se ne bojte narode,bice jos gore
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
- ultrastito
dokle god narod juri prasice za 1.maj, umesto da juri svoja prava na ulici, bice nam ovako kako nam je.
u da, ali veliki je to problem da se izadje na ulicu! to su sve levicari, trockisti, lenjinisti, staljinsiti, titoisti, nedicevci, ljoticevci, drazini, cedini, merkelovi, klintonovi, partizanovci, zvezdasi, putinovi, oni koji veruju da je zemlja ravna ploca, iluminati, sorosevci, nato placenici, peta kolona, autonomasi, siptari, separatisti, masoni, demokrate, sendvicari...
pa nista onda...
lazo, daj to prase i deder otvori pivo kad si vec na nogama! hjohjohjo grok hjo hjo! zivi se tesko bajo moj! hjohjohjo grok!
to mu dodje to na tu temu.
u da, ali veliki je to problem da se izadje na ulicu! to su sve levicari, trockisti, lenjinisti, staljinsiti, titoisti, nedicevci, ljoticevci, drazini, cedini, merkelovi, klintonovi, partizanovci, zvezdasi, putinovi, oni koji veruju da je zemlja ravna ploca, iluminati, sorosevci, nato placenici, peta kolona, autonomasi, siptari, separatisti, masoni, demokrate, sendvicari...
pa nista onda...
lazo, daj to prase i deder otvori pivo kad si vec na nogama! hjohjohjo grok hjo hjo! zivi se tesko bajo moj! hjohjohjo grok!
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле
преле
ultrastito wrote:dokle god narod juri prasice za 1.maj, umesto da juri svoja prava na ulici, bice nam ovako kako nam je.
pa nista onda...
Е краљу жив био
Јебена реалност
-
ja sam vise za jagnje
To je ujedno i odgovor kako ovaj AV uzme toliko procenata, a ne znaš nikoga iz okoline ko priča lepo o njemu. Jednostavno, svi okolo pričaju ovo ono, svi znaju šta nije kako treba i da je neophodno nešto menjati. Dodje trenutak da se to kaže, da se načini neki konkretan korak po tom pitanju, medjutim svi junaci nikom ponikoše.
To je meni bilo jasno kad se kod mene u firmi nešto zakuvalo oko radnih sati, nekih prekovremenih koje niko ne beleži (a redovno se kucamo u elektronsku evidenciju). I pazi sad, zakon na tvojoj strani, kolektivni ugovor na tvojoj strani i ljudi se opet premišljaju da li je to ok. Kažem ako vi ne možete za ovo da zalegnete i izborimo se za neke stvari koje nam na papiru stoje, onda nema niko prava da se žali za bilo šta, ima da ćutite i da ga dudlate, pa se žalite tati vašem. Izguramo preko sindikata celu priču (zalegne nas četvoro imenom i prezimenom), digne se frka kakav je to dokument (sindikat u svojoj istoriji nije nikad nešto zahtevao, sem što je služio za administrativnu zabranu i osmi mart), ali se ostvari sve što se zahtevalo. I sad dodje šef sazove sastanak sa zaposlenima, koji je kao imao za cilj predloge za prilagođavanje načina rada itd. i brate ne da je muk, nego sve je baš kako treba. Ceci, cici, mici kojima na pauzi puna usta nepravde odjednom ništa ne fali i sve je u najboljem redu. I tako, lepo kažeš ko vam *be mamu, gledaš svoja posla ako si pametan i tražiš drugi posao jer tu promene nema.
Dvadeset godina najmanje treba da prodje da bi takvi u kolektivu bili u manjini.
To je meni bilo jasno kad se kod mene u firmi nešto zakuvalo oko radnih sati, nekih prekovremenih koje niko ne beleži (a redovno se kucamo u elektronsku evidenciju). I pazi sad, zakon na tvojoj strani, kolektivni ugovor na tvojoj strani i ljudi se opet premišljaju da li je to ok. Kažem ako vi ne možete za ovo da zalegnete i izborimo se za neke stvari koje nam na papiru stoje, onda nema niko prava da se žali za bilo šta, ima da ćutite i da ga dudlate, pa se žalite tati vašem. Izguramo preko sindikata celu priču (zalegne nas četvoro imenom i prezimenom), digne se frka kakav je to dokument (sindikat u svojoj istoriji nije nikad nešto zahtevao, sem što je služio za administrativnu zabranu i osmi mart), ali se ostvari sve što se zahtevalo. I sad dodje šef sazove sastanak sa zaposlenima, koji je kao imao za cilj predloge za prilagođavanje načina rada itd. i brate ne da je muk, nego sve je baš kako treba. Ceci, cici, mici kojima na pauzi puna usta nepravde odjednom ništa ne fali i sve je u najboljem redu. I tako, lepo kažeš ko vam *be mamu, gledaš svoja posla ako si pametan i tražiš drugi posao jer tu promene nema.
Dvadeset godina najmanje treba da prodje da bi takvi u kolektivu bili u manjini.
Ви сте људи стално "против" некога и нечега ? Нико да напише за шта је ? Који то модел државе, економије, друштва би био паметнији ? Или је максимум приче викати "УА" ?
Otišli smo i kao država i kao narod u kurac čim su u svetu zavaldale ideologije. Ne ide Srbin uz Ideologiju jer mu je jedina ideologija oduvek bila porodica. Kakav bre socijalizam, kapitalizam, komunizam, marksizam, nacionalizam...sve do pojave tih sranja (čitaj početka I svetskog rata) mi smo bili to što smo bili. Sunovrat kreće od tada i ne nazire se kraj.
-
stručnjak wrote:Otišli smo i kao država i kao narod u kurac čim su u svetu zavaldale ideologije. Ne ide Srbin uz Ideologiju jer mu je jedina ideologija oduvek bila porodica. Kakav bre socijalizam, kapitalizam, komunizam, marksizam, nacionalizam...sve do pojave tih sranja (čitaj početka I svetskog rata) mi smo bili to što smo bili. Sunovrat kreće od tada i ne nazire se kraj.
Koja gomila gluposti. Ideologije su itekako potrebne, zapravo drustvo ne moze da funkcionise bez njih. Iste su bile itekako prisutne u Srbiji u XIX veku, pa je on protekao u sukobu izmedju liberala, konzervativaca i radikala, uz sve veci rast socijalistickih ideja.
Teza o porodici ti je tek suplja. Prvo, porodica je bila jedna od osnova drustva zbog niskog razvoja drustveno-proizvodnih odnosa, a drugo, nuklearna porodica,u koju se stupa iz romanticne ljubavi i slobodne volje, i koja danas postoji nastaje tek na Zapadu u 20. veku. Dotad su postojale drugacije forme, pre svega u vidu porodicne zadruge.
- kajzersoze
.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist
- Кудрави Гаучос
Што се Касијуса Клеја и утицајне јавне личности тиче, то је кад те тако маторци фино запљуну од старта да цео живот деген будеш.
Старији овде се сећају овог перформанса на пример, ево га представише, легенда во вјеки вјеков:
Старији овде се сећају овог перформанса на пример, ево га представише, легенда во вјеки вјеков:
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
Šta joj vrede pare kad se oblači ko nekakva srednjoškolka.
A i gadna je ko kurac
Dvor na Uni,crkvica na brijegu,to je mesto dje se Srbi legu
obično je među ljudima iz manjih sredina važilo ono "ako ne znaš šta je lepo, znaš šta je skupo"
cela zemlja nam ima palanački mentalitet
cela zemlja nam ima palanački mentalitet
svaka moja slabost je sigurno prolazna
...a ako ostanem, moraću dalje...
...a ako ostanem, moraću dalje...
A i ovaj slinavi, kao neki kontrolor u GSP-u se obukao.
Čeda je za njih tata, barem čovek zna da se obuče kad ukrade.
čompika wrote:A i ovaj slinavi, kao neki kontrolor u GSP-u se obukao.
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса