Политика, избори и вести о политици

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Bunt

Re: Политика, избори и вести о политици

Postby Bunt » Mon Mar 05, 2018 4:20 pm

B.Centrale wrote:
Ultra Sarma wrote:
Кудрави Гаучос wrote:
Искрено се надам да ДСС не иде у историју. Прекјуче сам буквално први пут чуо овог лика, и стварно мислим да би штета било

Немам неких информација о типу, али ово што прича ми се допада, допада ми се и начин на који прича, а такође ми се допада и кад видим колико му је минуса налупано на Балкан инфу.

DSS sigurno ne ide u istoriju. Izabrano je potpuno novo rukovodsvo, kao i pre obrazovani i ispunjeni u zivotu, samo sada dosta energicnije, a ne neki keramicari, dezerteri.. lik je doktorirao u parizu na sobroni medjunarodno pravo, ima porodicu , radi ovde kao profesor na katedri za medjunarodno pravo i medjunarodne odnose, vojsku sluzio u 63.
Dodao bih samo, DSS nije neka stranka u kojoj ljudi menjajaju frizuru da bi presli cenzus ili ulaze u koaliciju sa nekim ko je usao u vlast sa Vucicem nakon potpisivanja briselskog sporazuma. To je stranka koja je nekada imala ogromnu podrsku medju biracima i dosta poslanika u skupstini, ucestvovala u vlasti. Ja se slazem, losim vodjenjem ljudi su odlazili, ali ova stranka itekako ima potencijala ako ljudi prepoznaju pravu pricu u ovom novom rukovodsvu, vracace se biraci lagano i dolazice novi.

Za Milosa mislim apsolutno isto. Inace ga znam iz detinjstva, sedeli smo u klupi prva tri razreda osnovne, dok nije otisao u Francusku. Ujedno je i rodjeni brat jednog mi od najboljih drugara ozenjen njegovom rodjenom svecom, pa znam i price s te strane. Jedna jako fina porodica koja je sve sto imaju stvorila sopstvenim radom, bez ikakvih intriga i ruznih prica koje mogu da prate. A on jedan stvarno dobar lik, pametan i obrazovan decko, patriota u najlepsem smislu, neko ko stvarno voli Srbiju a poznaje zapad i sve njegove prednosti i mane. Zdrava glava 100%.
Stvarno bih voleo da istraje i ostane na celu stranke, da je preporodi i da se dss vrati kao konkretna opcija. Ima beograd i kulturnog gradjanskog sveta koji ne gleda ocima djilasa, sutanovca itd, i jbg treba sama neko da se nametne u toj prici kao lider i da taj svet napokon dobije svoj izbor.

Kako zdrava glava moze da udje u DSS nakon ove izjave?

https://www.blic.rs/vesti/politika/kost ... ca/6z9jt6l

Nikodije

Postby Nikodije » Mon Mar 05, 2018 4:26 pm

B.Centrale wrote:“ulica i jedino ulica.”

O kakvoj ti ulici pricas druze moj, to je poslednja stvar kojom ce se menjati vlast. Ovog ce oterati zapad kad im odradi prljave poslove a zatim ga optuze za autokratiju. To je jedini realan scenario, a sve drugo nije ni u sci-fi domenu.
Danas ne mozes da skupis deset soma ljudi na ulici za najcrnje stvari a onaj odvajkada poznati establisment ulice, i posle svega tek stidljivo skandira protiv vlasti, kamoli da se odvazi da nesto konkretno napravi. Ili su u talu, ili rade za njih, ili se boje, ili su apaticni, ojadjeni ili psihicki oboleli. To je Srbija danas.

Znaci da cekamo da Merkelova skine Vucka a mi dotle da cekamo i da piskaramo po forumu? Ok moze i tako jbg samo nzm sta da kazem deci kada me budu pitali a tata sta si ti uradio protiv usranog nakaradnog rezima? Nisam ja klinac niti paljevina neka samo realno gledam na stvari, da li bi se zrtvovao za svoju zemlju da joj sutra bude bolje? Da naravno. Imam dobar posao , obezbedjenu zenu i decu koja su jos mala i moze da me boli patka ali brate crv neki u meni neda mira. Da gledam kako mi se sa usranog tv smeju u facu nesa iz bg i vucko retard? Da slusam vesica i malog? Da mi bata gasic bude prvi bezbednjak i vulin minstar vojn,i da mi lezbejka bude premijer moje Srbije? Pa jbt kao da sam u losem snu.

B.Centrale

Postby B.Centrale » Mon Mar 05, 2018 4:37 pm

Bunt wrote:

Kako zdrava glava moze da udje u DSS nakon ove izjave?

https://www.blic.rs/vesti/politika/kost ... ca/6z9jt6l

Mnogo zdravije nego da je u drugom krugu glasala za Tadica. Posebno u tom casu, u tim okolnostima i sa informacijama koje su tada bile dostupne.
bologna centrale

B.Centrale

Postby B.Centrale » Mon Mar 05, 2018 4:41 pm

Nikodije wrote:

O kakvoj ti ulici pricas druze moj, to je poslednja stvar kojom ce se menjati vlast. Ovog ce oterati zapad kad im odradi prljave poslove a zatim ga optuze za autokratiju. To je jedini realan scenario, a sve drugo nije ni u sci-fi domenu.
Danas ne mozes da skupis deset soma ljudi na ulici za najcrnje stvari a onaj odvajkada poznati establisment ulice, i posle svega tek stidljivo skandira protiv vlasti, kamoli da se odvazi da nesto konkretno napravi. Ili su u talu, ili rade za njih, ili se boje, ili su apaticni, ojadjeni ili psihicki oboleli. To je Srbija danas.

Znaci da cekamo da Merkelova skine Vucka a mi dotle da cekamo i da piskaramo po forumu? Ok moze i tako jbg samo nzm sta da kazem deci kada me budu pitali a tata sta si ti uradio protiv usranog nakaradnog rezima? Nisam ja klinac niti paljevina neka samo realno gledam na stvari, da li bi se zrtvovao za svoju zemlju da joj sutra bude bolje? Da naravno. Imam dobar posao , obezbedjenu zenu i decu koja su jos mala i moze da me boli patka ali brate crv neki u meni neda mira. Da gledam kako mi se sa usranog tv smeju u facu nesa iz bg i vucko retard? Da slusam vesica i malog? Da mi bata gasic bude prvi bezbednjak i vulin minstar vojn,i da mi lezbejka bude premijer moje Srbije? Pa jbt kao da sam u losem snu.

Pa evo, posto ja smatram da od toga nema nista, a ti svojim primerom demantuj. I nije los san nego losa realnost, i tako ces da mislis i osecas jos neko duze vreme. To ti potpisujem. I tebi i sebi.
bologna centrale

brucelee

Postby brucelee » Mon Mar 05, 2018 5:05 pm

B.Centrale wrote:
brucelee wrote:да, ја скроз заборавих за ту чињеницу, да су Двери нудиле коалицију ДСС-у али да ови раскину власт са Снсом на Вождовцу и још неким местима и да су то ови одбили.

Мада не могу рећи да не напдају власт, уосталом онај апел за очување Косова и Метохије што су потписали Ковић, митрополит Амфилохије и многи други је управо дошао од стране њиховог политичког савета.

Међутим, све је мени то и даље мутно.

Ne vidim licno sta se (raz)otkriva saradnjom dss-a i sns-a na Vozdovcu. Stranka skromnog birackog tela prevashodno treba da gleda interes u cilju sopstvenog rasta i mogucnosti sto vece primena ideja koje zastupaju. Ako misle da je vlast na vozdovcu s naprednjacima dobra za njih, onda tu treba i da ostanu. To je politika i takva je oduvek bila. I italijanski komunisti su uzimali pare od Anjelija, kao sto se i katolicki kler se borio rame uz rame sa komunistickom brigadom grosetto protiv fasista, bas kao sto je I jaroslav dabrowski imao svestena lica u svojim redovima u spanskom gradjanskom ratu.
Nikakav beskompromisni stav po takvim pitanjima ne otkriva apsolutno nista, jer da tako nesto pravi razliku, ne bi bilo toliko trojanskih konja u redovima opozicije, svih onih koji se kunu u srbiju da sa ovima ni u crkvu ne bi isli (sto bi rekli braca grobari)
Sve sto treba da se zna, bas kao sto kaze Milos J., znace se kad stanemo pred istinom o stavu prema kim-u, ocuvanju teritorijalnog integriteta i ove nase nesrecne srbije. Tad ce se svi pokazati, onakvi kakvi su zaista.

Јебеш га, Вождовац је једна од већих општина у Београду, ту си на власти са Снсом, али у Београду си против шатро њих. Поготово што у овом тренутку доста бивших ДСС-оваца управља и Београдом, рецимо Андреја Младеновић, Бакарец и многи други који су буквално до јуче били у ДСС-у.

Наравно питање Косова и Метохије и Устава је питање свих питања и ту ће се показати свачији траг.

савабјан

Postby савабјан » Mon Mar 05, 2018 5:09 pm

Logicno je da anti eu i nato stranke u Srbiji imaju toliko malo glasaca, iako je 50%ljudi protiv eu a 80% protiv nato, jer ljudima nije na prvom mestu te dve stvari. Na prvom mestu ljudima je siguran posao, pa da ne bude rata, pa jos 20 stvari pa tek onda eu i nato. Na gradskim izborima jedna od najbitnijih stvari su im guzve u gradskom prevozu, zato Vucic otvoro metro i resi guzvu. Da vam bude jasnije sto su toliko gurali tu pricu. Ljudima treba nuditi resenje nekog problema, a najbolje je na neki nacin o kojima nemaju pojma nista. I onda pocne nabrajanje suficit, deficit, cetiri milijarde i op, mi smo izgradili metro 2022 godine. Na ovim izborima smo videli da je procenat ljudi koji ne veruju u gluposti oko
35% od izaslih, i pretpostavljam svi ne izasli. Nateraj te ljude da izadju ili ukradi te glasove mentola. Znaci ili pricaj gluposti ili uradis istrazivanje javnog mnjenja za ljude koji ne izlaze na izbore. I pogledas sta je njima bitno i sta ih izvlaci da glasaju.
Kod Dveri je generalno problem sto ne rade ni jedno mi drugo, vec su stalno na nekoj polovini puta. Ne znaju sta hoce, malo hoce skandale, malo hoce ozbiljnu politiku. Druga stvar, nisu imali ni jednu poznatu licnost na listi, pritom njihov najpoznatiji clan iz Bga, Srdjan Nogo umesto da povuce kampanju, bio je na marginama. Neki totalni anonimusi. Naprednjaci iskopaju neku Aju Jung, ili kako god, i samo spinuju to ime. Jer to je nesto sto niko nikad nije cuo, i glasaj brate za Aju Jung. To je do jaja. Za te debile sa ispranim mozgovima naravno.
Treca i najgora stvar kod Dveri je ulazak u klc sa djb. Udjes u koaliciju sa djb koja je razvaljena pojavom Belog i NDVBGD. Ta stranka sama ne moze vise 0.2% da uzme. Od ovih 3.9%, Dveri su uzele 3,7%, same bi uzele vise nego sa ovim mentolima. Radulovic je debil koji je od prihvatljivog coveka sa pristupom svim medijima dosao na to da Bosko Obradovic ima veci pristup medijima od njega. Kritikuje covek Sapica i Belog, dve osobe koje su u ovom trenutku jedina svetla tacka, uz po mom misljenju Dveri, na politickoj aceni. Gde je tu mozak? Covek daje sam sebi autogolove. Dobra stvar kod ovih izbora je sto je Bosko odvalio Seselja na duelu, sto je pretpostavljam Vucic izrezirao da vidi kakve su Boskove sposobnosti, sto se profilisao kao licnost, sto je daleko poznaziji nego sto je bio i sto Dveri konacno imaju legitimitet da organizuju i budu predstavnici nacionalne opozicije. Treba da rade na tome da suzbiju svoje redove i vide cime raspolazu, nakon cega moraju da krenu u privlacenje svojih bivsih clanova, bivsih i sadasnjih clanova SRS-a. Moraju da kazne odgovorne za ovaj poraz i takodje da sankcionisu onog ko je gurao pricu o koaliciji sa djb, jer je ona blago receno promasaj. Sa Stamatom, otpatcima SRS-a, sa Dss-om i prikupljenim rasejanim nacionalistima kojih ima gomila, mogu da predju cenzus na sledecim izborima ko iz picke. Potreban je terenski rad, a ne vodjenje visoke politike, jer SNS pokazuje sta znaci rad i marljivost. Zato i pobedjuju konstantno. Rad, rad i samo rad.

njasvi

Postby njasvi » Mon Mar 05, 2018 6:54 pm

na nbgd, sns ima 35% a sapic 22% !!!

jbt pa koji je q tim ljudima

stvarno sam mislio da ce sapic dobiti na svojoj opstini
04 X 1945

нема лека

Postby нема лека » Mon Mar 05, 2018 7:06 pm

Добио би Шапић више да су локални избори били. Доста људи има размишљање да му није требало да иде на градски ниво. Нема структуру и људе за град. А и као што рекох, баш доста непознатих људи новопријављених на Новом Београду.

Влада Паликућа

Postby Влада Паликућа » Mon Mar 05, 2018 7:32 pm

Краду и слуђују.

Весић и Вучић два најмрачнија ума Србије су на истој страни, магови хипнозе и спиновања.

Што би рекли гробари '''Чему се надате?''

santamarija

Postby santamarija » Mon Mar 05, 2018 9:32 pm

Nikodije wrote:Beograd ima zvanicno 1.683.962 stanovnika
Pravo glasa na beogradskim izborima 2018.godine ima 1.610.000 stanovnika.
Beograd je u proteklih 25 godina izgubio 70.154 stanovnika - naselje veličine Obrenovca.

Svake godine u našoj zemlji je oko 40.000 manje rođenih od broja umrlih, što znači da će nas za pedeset godina biti manje za oko milion i po. U Srbiji živi 7.181.505 ljudi, a broj upisanih birača je 6.767.324, pa se lako zaključiti da je broj maloletnih svega 414 181 odnosno 5,8 odsto od ukupnog broja stanovnika :?: :!: :D
Iako znam da smo jedna od najstarijih država u Evropi ova igra brojki me je zapanjila pa sam se raspitivao dalje i ponovo na sajtu RZS potražim i dobijem zvaničan podatak da u Srbiji ima 1 433 795 lica starosti od 0 do 19 godina za 2012.godinu. tj. 19,92% od ukupnog broja stanovnika ;)

Ko mi ovo objasni dobija gajbu piva.
Isti oni koji pricaju da je porsecan licni dohodak 500 evra...

Nexon

Postby Nexon » Mon Mar 05, 2018 10:06 pm

Двери и дјб требају да наставе сарадњу ако је могуће.
Да инсистирају на криминалу и корупцији од Вучића, Шапића, Ђиласа, Дачић до Шутановца и Шешеља.

A овим Јеремићевим говнима,

Image

Запамтити шта су радили у већ две кампње(2017 и 2018), видим новац је кренуо да капље за њих, као и Ђиласу који је преко "данаса" и несрећних паткара(који нису ни свесни шта се дешавало) обарао листу двери и дјб на коју се Вучић само надовезао.

Nexon

Postby Nexon » Mon Mar 05, 2018 10:10 pm

А, да, Марић и Митровић ће кад тад одговарати за ово што раде.
Па макар их штитило 100 западних амбасада као што је случај са пинком или неке државне структуре за неке друге.

santamarija

Postby santamarija » Mon Mar 05, 2018 10:16 pm

Nikodije wrote:

Evo Nikodije i ja cu ti da ti kazem da sam istog tvog razmisljanja ali da je B. Centrale u pravu. Ja sam malo stariji i moja deca su starija,pri kraju su skolovanja pa ih savetujem da idu odavde bez obzira kako se sve ovo zavrsi. Ono sto me tesi i sto sam im i rekao,vezano je za 5.oktobar,a to je da im je cale tog dana u BG bio spreman na sve pa i na licnu zrtvu, ako se nadjem u blizini kog gada ondasnje vrhuske. Posle toga su dosli neki likovi koji su hteli istorijsko pomirenje .....da ja ginem a oni da se mire....jos naprave ove danasnje,koji ce ostati upamceni kao najveci izdajnici Srbije,jer ce dati Kosovo bez zrna baruta sa ljudima u bedi ,bez posla. Dok Merkelova ne kaze dosta, nema medija u Srbiji koji ce biti slobodan a bez medija nema ni politicke partije ni bilo koje druge opcije. RTS je rak rana ovog drustva i ko ima RTS taj vlada. Ko slusa Merkelovu i ko se ponasa kao Velja,da kraducka kao sto to danas radi Vucic dok ONA ostvaruje svoje interese, ovde nece biti promene vlasti. Kada Vucko odradi to sto je ona naumila a uskoro ce, onda ce biti jos godinu dana na vlasti i ona ce reci da treba neko drugi da dodje,sad su drugi interesi u pitanju a ti Vucko ajde malo da se oladis da trosis to svoje kraduckanje...tada ce uvesti malo reda u medije,napravice dve tri novine,postaviti drugog marionetu,ojacati kontrolu izbora,spiskova i onda on leti.Sad sve novine trce u straneke nazovi OPOZICIJE da ih pitaju sto ne podnesu ostavke,sto ovo sto ono. Pa majku Vam jebem novinarsku,gde ste bili pre izb ora da prenosite ono sto mi pricamo. Ja sam TV iskljucio i ne gledam vise,skidam stare serije i gledam ko ceovek,iskreno ovog momka iz DSS prvi put sad vidim i cujem. Nenam snage ni deci da objasnjavam ovo od nedelje,cak sam dosao u situaciju da vicem na njih da uce i da pale sto pre,a nikada nisam bio za tu opciju, NIKADA. Uvek sam lepo ziveo i sada lepo zivim iako su mi sto reko Vucic troskovi veci nego IKADA. Nisam popizdeo jer znam da najveci olos u mom gradu vodi grad, da je prvi dupeuvlakac najvece govno, koji sa svojim ocem ne govori, glavni kandidat za buduceg gradonacelnika ili neko opstinsko mudo,ali sam ponosonan na to sto sam ga procitao ,sto sam ga napusio i sto danas prodje pored mene i obori glavu,jer zna pickica da znam sta je radio i kako je radio. Zato Nikodije ponosno setaj svojim gradom jer si bolji od ovih sto im pomena nije mesto.

БорацБЛ

Postby БорацБЛ » Tue Mar 06, 2018 12:07 am

Јеб'о ти народ који се продаје за 50 еура, врећу брашна, итд...
Nikodije, све си у праву. Ми смо такав народ увијек говоримо ( ћути може и горе) зато нам и јесте овако како јесте. Ја сам одавно престао да гледам тв, схватио сам да је то испирање мозга људима, дајем вам примјер код нас када упалиш дневник ртрс-а, Додик Бог, величање Српства, враћају народ само у прошлост само саде у људима мржњу, упалиш БН, узми пушку и убиј се, они приказују реалност живота у РС, али нису независна кућа него су опозицијона тв. Мени је стара била средила посао плата 450 еура, али сам морао да изађем на изборе и да гласам и још да навучем колико могу гласова, за једну особу како би иста ушла у скупштину града, и ја то одбијем. Ја сам млад момак и волио бих да останем овде и да живим у свом граду гдје су моји вијековима, али овде нажалост до нормалног запослења не може се доћи ако немаш чланску карту снда, а видим да је тако и у Србији, само са снс.
А највећи разлог што ће ме отјерати из РС је тај што моје дијете данас сутра, неће имати ко да учи, ни ко да га лијечи.

Rođaci

Postby Rođaci » Tue Mar 06, 2018 12:14 am

kad uporediš one koji glasaju zbog 1000 dinara ili paketa hrane i one koji su glasali zato što su se ložili na nebuloze Čedomira Jovanovića ili udbaškog lažnog vojvode Šešelja, ispada da su ti prvi pametniji

bar dobiju nešto korisno, a ovi drugi samo oboljenje mozga

савабјан

Postby савабјан » Tue Mar 06, 2018 1:06 am

Nexon wrote:Двери и дјб требају да наставе сарадњу ако је могуће.
Да инсистирају на криминалу и корупцији од Вучића, Шапића, Ђиласа, Дачић до Шутановца и Шешеља.

A овим Јеремићевим говнима,

Image

Запамтити шта су радили у већ две кампње(2017 и 2018), видим новац је кренуо да капље за њих, као и Ђиласу који је преко "данаса" и несрећних паткара(који нису ни свесни шта се дешавало) обарао листу двери и дјб на коју се Вучић само надовезао.

Zbog cega treba dveri sa djb da nastave saradnju?

Ultra Sarma

Postby Ultra Sarma » Tue Mar 06, 2018 1:49 am

Dobro su saradjivali u republickom parlamentu i bili su najagresivniji u kritikovanju vlasti, imaju i zajednicke inicijative i uz njih nema jos tamo mnogo pravih opozicionih poslanika i treba da se drze zajedno. Ali brate, preterase ga sa koalicijom, izgleda su se tolko zblizili da me ne bi cudilo da su se povatali iza tamo nekog coska
Комунисти бандо без морала
ви убисте Дражу ђенерала

vojnik_revolucije

Postby vojnik_revolucije » Tue Mar 06, 2018 6:29 am

stvarno mislte da ce dveri i djb da nastave 'saradnju'. propali pokusaj da udju skupstinu ih je ubio. da su izasli pojedinacno imali bi vise procenata(moje misjenje) ovako su samo ispali smesni i gurnuli od sebe i ono malo ljudi koji ih podrzavaju

kocka

Postby kocka » Tue Mar 06, 2018 8:43 am

Кудрави Гаучос wrote:Па и 13 посто је мало. Анти ЕУ странке су СРС и Двери, плус пар пресмешних неких странкоида, разних заветника србских часне крви пресветог Цара Лазара части и сличних муња. Од свих набројаних једино су Двери права опозиција, али су до сада имали учинак какав су имали. Потенцијал сигурно постоји, али се расипа у међусобним оптуживањима и глупавим потезима, овај лик ми је на прву лопту улио некакву наду да можда може ту нешто да изникне. Понављам, главни проблем је што већина анти ЕУ гласова одлази најгорем евроунијати Вучићу, или људи неће ни да изађу као моја маленкост. Овај тип ми дао неку наду, сад јебешга, могуће је да сам се ту зајебао не би био ни први ни последњи пут.

Човек који се теби свидео је у Београду узео 1% ? Шта мислиш колико лик са Сорбоне може да узме ван Београда ?

Што се тиче СРС, Двери и остатка екипе коју си навео, ти људи вероватно више никада неће прећи цензус на републичким изборима.

Nexon

Postby Nexon » Tue Mar 06, 2018 10:36 am

Двери и дјб су у Бору узели 8% ико су имали сличан распоред противника као у Бограду. Огромну Вучићеву колацију са буљуком странака око себе и жути буљук који као глуми опозицију.
Та коалиција је здрава за оно што мора да се одради а то је сламање корупције.
То што су у Београду били нападани од Вучића и Ђилас-Јеремић јер су се поставили као противници корумпиране врхушке која сарађује иза сцене а људи то нису најбољи схватали као када је маса другосрбијанаца почела да пљују дјб због сарадње са дверима, што показује какви су њихови приоритети, не значи да је коалиција лоша и да не може да направи добар резултат на републичком нивоу.
У Београду су се десиле неке специфичне ствари попут несхватања улоге Шапића од стране гласача. Радуловић је био у праву када га је нападао а људи то нису схватили.

Return to “Само опуштено”