Европско првенство у кошарци 2017.
Re: Европско првенство у кошарци 2017.
Кошарка је најзајебанији спорт за гледање, никад не можеш да се опустиш. Кад сам видео да нисмо забили ниједан кош у пет минута смрачило ми се пре очима, али је после све дошло у нормалу. Одбрана је била на висини, надам се да ће тако играти и против Руса.
Биће занимљиво видети данас Шпанија-Словенија...
Биће занимљиво видети данас Шпанија-Словенија...
http://mondo.rs/a1040593/Sport/Kosarka/Aleksandar-Sasa-Djordjevic-o-Milanu-Macvanu.html
O Vladimiru Lučiću...
"On je jedan od igrača koji mogu da 'čitaju' igru veoma dobro. Nije opsednut poenima, iako ima i taj napadački arsenal. Talentovan je, odrastao je u pobedničkom timu i onda je tokom karijere uvek bio u ekipama koji su išli na pobede. Zna šta bi trebalo da radi, zna da je nekad manje zapravo više i veoma je dobar na turniru, kao i na pripremama što je bio. Došao je u najboljoj formi od svih. Možda je to i normalno jer je moj igrač u Bajernu i znao je šta da očekuje. Podigao je svoju igru na viši nivo. Srećan sam zbog njega jer je došao na svoje prvo veliko takmičenje i sa nama je ostvario ovaj cilj. I narednih godina biće u Bajernu i teraću ga da bude još bolji".
To je ono sto ameri kazu "rolekoster emocija". Prvo se najebavas majke nesposobne svima, a vec u sledecem napadu ih dizes u nebesa. Kosarka je stresnija za gledanje od svih drugih sportova.
Sinoc je odigrano doktorski. Secam se te 2014. kada smo osvojili bronzu, bio sam medju najglasnijima da nakon grupne faze proglasim da je Djordjevic los izbor za selektora, da nema znanje niti iskustvo itd. Na kraju eliminacioni deo odigran perfektno. Svoje govno sam tad pojeo. Sto se mene tice, Sale je doktorirao reprezentaciju na onom polufinalu protiv Australije gde smo ih masakrirali, a oni se jadni tripovali da su jaci i od drim tima.
Ne bih smatrao neuspehom ni da smo juce izgubili. Jednostavno ides bez skoro dve cele petorke na takmicenje, za razliku od fudbalera, ovde bi zaista postojao realan izgovor, samo sto nikada nijednom kosarkaskom treneru nije padalo na pamet da se na taj nacin vadi.
Impresionirala me je igra i protiv turaka i sinoc protiv zabara, gde prvo gradimo igru pod kosem. Kada dokazemo dominaciju, onda ide resetanje spolja. Ne znam koliko su sinoc zabari ukupno dali trojki, ali znam da su u jednom trenutku imalu sut nerealno visok 4/7 i 5/9. Kada je to palo na nekih stanrdnih 30 do 35 odsto, bilo je sve jasno.
Iskreno zabari su me iznenadili, Mesinu imaju za trenera a nemaju krstenu akciju. Sve se svodi na ispucavanje za tri poena.
Sada idemo na Ruse, imamo realne sanse da prodjemo u finale. Znam koliko je to polufinale nama jebeno, videli smo i 2010 u turskoj i 2015 ono protiv LItvanije. Ali sta god da se desi, i dalje smo u cetiri najbolje reprezentacije, postoji taj kontinuitet da smo u samom vrhu. Medalje su bonus, ovako nije neuspeh.
Sinoc je odigrano doktorski. Secam se te 2014. kada smo osvojili bronzu, bio sam medju najglasnijima da nakon grupne faze proglasim da je Djordjevic los izbor za selektora, da nema znanje niti iskustvo itd. Na kraju eliminacioni deo odigran perfektno. Svoje govno sam tad pojeo. Sto se mene tice, Sale je doktorirao reprezentaciju na onom polufinalu protiv Australije gde smo ih masakrirali, a oni se jadni tripovali da su jaci i od drim tima.
Ne bih smatrao neuspehom ni da smo juce izgubili. Jednostavno ides bez skoro dve cele petorke na takmicenje, za razliku od fudbalera, ovde bi zaista postojao realan izgovor, samo sto nikada nijednom kosarkaskom treneru nije padalo na pamet da se na taj nacin vadi.
Impresionirala me je igra i protiv turaka i sinoc protiv zabara, gde prvo gradimo igru pod kosem. Kada dokazemo dominaciju, onda ide resetanje spolja. Ne znam koliko su sinoc zabari ukupno dali trojki, ali znam da su u jednom trenutku imalu sut nerealno visok 4/7 i 5/9. Kada je to palo na nekih stanrdnih 30 do 35 odsto, bilo je sve jasno.
Iskreno zabari su me iznenadili, Mesinu imaju za trenera a nemaju krstenu akciju. Sve se svodi na ispucavanje za tri poena.
Sada idemo na Ruse, imamo realne sanse da prodjemo u finale. Znam koliko je to polufinale nama jebeno, videli smo i 2010 u turskoj i 2015 ono protiv LItvanije. Ali sta god da se desi, i dalje smo u cetiri najbolje reprezentacije, postoji taj kontinuitet da smo u samom vrhu. Medalje su bonus, ovako nije neuspeh.
Žabari nemaju centre, a mi imamo dobru nisku postavu, tako da zbog toga niti mogu da prave krštene akcije, niti su mogli da igraju small ball protiv nas
pre ćemo mi ući u EU nego oni u naš reket
pre ćemo mi ući u EU nego oni u naš reket
http://sportklub.rs/Blog/Darko-Plavsic/a204093-Saletov-Katenaco.html
to je to
Ovo je reprezntacija koja se može uporediti sa Nemačkom u fudbalu 2002. godine. Tada su u finalu Mundijala u startnoj postavi bili Ramelov, Šnajder, Nojvil, Linke... Ipak, nosili su dres Nemačke i to je bilo jedino važno. Isti dres koji su nekada nosili Mateus, Miler, Bekenbauer. Po kvalitetu nisu bili za finale, ali su se baš oni suprotstavili Rivaldu, Ronaldinju i Ronaldu. Srpski reprezentativci nose dres koji su znojem natapale veličine evropske košarke. Selektor im je Aleksandar Đorđević. Gledaju ih iz prvog reda Željko Obradović, Dušan Ivković, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Dejan Tomašević... dinastija poput fudbalske Nemačke. Kao što reče Boris Dijao: "Jeste li vi nekad gledali košarku, Srbija je uvek među favoritima za zlato".
to je to
Preuzimanje u odbrani Milosavljevića i Lučića, Mačvanovo praćenje ledjima čoveka dok prati sve ispred što se dešava, jovićevo davljenje pleja - poezija.
- Новосадиста
Naravno nikako ne smemo zaboraviti uticaj i rad nasih trenera,skauta i svih ljudi u savezu koji svojim iskustvom,znanjem i ljubavlju prema tom dresu i kultu kosarkaske reprezentacije doprinose da se tradicija nastavi. Zeljko nije selekror ali on uzima talente i pravi vrhunske igrace od njih,Duda takodje,Danilovic ,Tomasevic,Muta... i ostali su ,cini mi se,toliko povezani i timski i sistemski rade na odrzavanju visokog nivoa srpske kosarke.
Коментар испод текста који је окачио "niko" је у суштини оно право у српској кошарци, врхунски тренери и скаути од најмлађих селекција, па до домаћег првенства и на крају европе или НБА, свуда неки Србин, који је прошао Југословенску школу кошарке... Није ни чудо што је нека Мађарска са Србином на клупи догурала довде или Словенија и Хрватска што увек мање више играју добро... Што се тиче колективних спортова знам да у кошарци а и у одбојци никад нећемо оскудевати са успесима и медаљама!
Коментар испод текста који је окачио "niko" је у суштини оно право у српској кошарци, врхунски тренери и скаути од најмлађих селекција, па до домаћег првенства и на крају европе или НБА, свуда неки Србин, који је прошао Југословенску школу кошарке... Није ни чудо што је нека Мађарска са Србином на клупи догурала довде или Словенија и Хрватска што увек мање више играју добро... Што се тиче колективних спортова знам да у кошарци а и у одбојци никад нећемо оскудевати са успесима и медаљама!
стадион-место народног бунта!
Sad citam da je Stimac posle meca dobio cerku, mogu samo da zamislim kakav je to lumperaj sinoc bio. Valjda ce svi napuniti baterije za Rusiju.
prcko wrote:Sad citam da je Stimac posle meca dobio cerku, mogu samo da zamislim kakav je to lumperaj sinoc bio. Valjda ce svi napuniti baterije za Rusiju.
Tek ujutru u 8 je dobio, svi su spavali, cestitali mu na dorucku..nema lumperaja (polizes mi jaja) jos neko vreme jbga, ipak je ovo ozbiljan tim.
хајка wrote:prcko wrote:Sad citam da je Stimac posle meca dobio cerku, mogu samo da zamislim kakav je to lumperaj sinoc bio. Valjda ce svi napuniti baterije za Rusiju.
Tek ujutru u 8 je dobio, svi su spavali, cestitali mu na dorucku..nema lumperaja (polizes mi jaja) jos neko vreme jbga, ipak je ovo ozbiljan tim.
Da, stavise cuo sam da su mu neki i dobacivali da bi bio red da pocne da ubada i na terenu a ne samo van.
хајка wrote:prcko wrote:Sad citam da je Stimac posle meca dobio cerku, mogu samo da zamislim kakav je to lumperaj sinoc bio. Valjda ce svi napuniti baterije za Rusiju.
Јел ти то јебеш тегелтију када имаш све те информације ?
Словенци растурају. Нисам веровао да неко може тако да надигра искусне Шпанце.
- UltrasDoras
Sad sam siguran da osvajamo zlato
Toooooo
Toooooo
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS
VIVA LAS DORAS
Veliki je Gaspar Vidmar
Spanija na reciklazu
Spanija na reciklazu
- lost&found
UltrasDoras wrote:Sad sam siguran da osvajamo zlato
Toooooo
Iz tvojih usta u Bozije usi, ali i ako Slovenci osvoje bice skoro pa potpuno zasluzeno (ovo skoro zbog Amera u timu).
PS prvo Ruse da dobijemo!
Skariolo nije zdrav
juri se s ovima, svašta
juri se s ovima, svašta
- UltrasDoras
nisam dugo gledao utakmicu u kojoj španija nema suđenje na svojoj strani nego kontra, bilo baš neobično
opet slovenci ne mogu imati ovoliko sreće (bilo je 3 trice od tablu i još nekih baš ludih šuteva) i ovakvo suđenje u finalu (valjda ne mogu 2x zaredom ), dončića i dragića hapse lučić, milosavljević, jović, ma osvajamo zlato
opet slovenci ne mogu imati ovoliko sreće (bilo je 3 trice od tablu i još nekih baš ludih šuteva) i ovakvo suđenje u finalu (valjda ne mogu 2x zaredom ), dončića i dragića hapse lučić, milosavljević, jović, ma osvajamo zlato
"Gde god da sam to nosim u sebi, živim za njega, on živi u meni..."
VIVA LAS DORAS
VIVA LAS DORAS
- B.Centrale
Koji neljudski krici i arlaukanje na himni, jedni kasne 5, drugi 12 sekundi, onaj vristi, cirkus... Jbt koji smo mi materijal.
bologna centrale