Политика, избори и вести о политици
- lost&found
Re: Политика, избори и вести о политици
ej ali Seselj 4.5 % tek sad vidim. Otprilike jedini kandidat, uz Parovica i Canka, za koga ne bih glasao da je protiv Vucica u drugom krugu. Al sta zna narod, pokidao one u Hagu, pokidao u Parovima, ili gde vec...dno. Sto kaze Brdja, da smo normalni trebalo bi mu ugasiti stranku, posto nismo, treba ugasiti nas - sto se i desava, i to ubrzanim tempom
U krug,u krug Srbijo.Dokle vise samo,pitam se.
There's blood on the streets and the streets are ours.
Вучић је постао такав играч да сам себи бира опозицију. С леве стране мутави Јеремић и сорошевац Јанковић, који кењуцка о Косову, Сребреници, педерима и понавља све евроманијакалне мантре, а с десне распали Шешељ, то је опозиција каква се само пожелети може. Плус елемент Бели, којег гласају сви они оји, донекле с правом, своју државу доживљавају као епизоду из "Топ листе надреалиста". Вучић је наопаки Орбан, који је у политику ушао као атлантиста, а наставио као националиста и кост у грлу ЕУ, јер су бриселаши у једном тренутку одлучили да га жртвују пошто није био довољно понизан. Вучић је у политику ушао као српски националиста, а наставља као подгузна мува трулих евроатлантиста, чије се царство све више клима, а пропашће скроз ако Ле Пенова победи у Француској. Попут свих осталих источних држава, изузев Мађарске и донекле Пољске, Србија чека као последњу наду воз који никад доћи неће. Проблем је што је и народ огрезао у беди и злу и ту изласка нема, бар не у неко догледно време.
Apropo Boska Obradovica, tu nesto mora da se menja, ne licno on, ali ta neka prica. Realno puno je gresaka i vidno se ne napreduje ako se zna da su Dveri od 2012 godine usli u te kampanjske vode. I umesto da napreduju iz godine u godinu, sve je losije. Pritom bastion Boska Obradovica je Cacak gde je imao samo 7% i gde su od njega u tom istom Cacku bolji i Vucic i Jankovic i Beli i Jeremic, to je malo sramotno.
Apsurdno je da ti za predsednicke izbore kandidujes ideju "vracanja sluzenja vojnog roka" i to je pocetkom godine bila glavna i ne samo glavna nego i jedina prica, naprosto koga to zanima, a ti to stavljas na plakate itd...i kome je to bitna tema?!
Nista nisu avanzovali od skupstine.
Mora malo tu da se prodzara po glavi i idejama.
To sto se pojavio imaginarni lik sa fejsa i kandidovao se i osvojio vise glasova, nije toliki problem. Naprosto to je apsurdnost izbora, da je bilo mogucnosti da se kandiduje veverica Veca kontam da bi imala nekoliko procenata. To je neka novina i ljudi se zalepe za to i guraju. Vec sledeci izbori Beli nece imati ni trecinu glasova, jer sad vise nije novost, niti ne znam sta, sad su svi videli i ne moze ista prica proci dva puta. Dakle to je bum...i ocekivano je bilo da ima prodju i osvoji toliko glasova. Mada je i Beli podbacio sa kampanjom, umesto da je lozio nesto, ovo ono vise, imao bi i veci procenat, nekako vrhunac kampanje Belog je bila skupljanje potpisa i predaje liste i kad je trebalo da nastupi glavno, nigde nista, klip gde pokazujes ustav i predstavljanje dok kupujes picu u pekari, naprosto nije pratio entuzijazam ljudi koji su ga podrzavali.
Apsurdno je da ti za predsednicke izbore kandidujes ideju "vracanja sluzenja vojnog roka" i to je pocetkom godine bila glavna i ne samo glavna nego i jedina prica, naprosto koga to zanima, a ti to stavljas na plakate itd...i kome je to bitna tema?!
Nista nisu avanzovali od skupstine.
Mora malo tu da se prodzara po glavi i idejama.
To sto se pojavio imaginarni lik sa fejsa i kandidovao se i osvojio vise glasova, nije toliki problem. Naprosto to je apsurdnost izbora, da je bilo mogucnosti da se kandiduje veverica Veca kontam da bi imala nekoliko procenata. To je neka novina i ljudi se zalepe za to i guraju. Vec sledeci izbori Beli nece imati ni trecinu glasova, jer sad vise nije novost, niti ne znam sta, sad su svi videli i ne moze ista prica proci dva puta. Dakle to je bum...i ocekivano je bilo da ima prodju i osvoji toliko glasova. Mada je i Beli podbacio sa kampanjom, umesto da je lozio nesto, ovo ono vise, imao bi i veci procenat, nekako vrhunac kampanje Belog je bila skupljanje potpisa i predaje liste i kad je trebalo da nastupi glavno, nigde nista, klip gde pokazujes ustav i predstavljanje dok kupujes picu u pekari, naprosto nije pratio entuzijazam ljudi koji su ga podrzavali.
Last edited by brucelee on Mon Apr 03, 2017 9:49 am, edited 1 time in total.
Моји утисци о изборима:
Председник/премијер разбио оба кума, понизио их је и учинио небитнима.
Јанковићу је бољи овакав резултат него да је ушао у други круг у коме би имао 30% у најбољем случају.
Веља Илић би са оних неколико наступа на локалним телевизијама имао више гласова од Јеремића.
Десница/националне опције/ патриоте у тоталном распаду, не би ме чудило да се власт дрзне да организује референдуме о уласку у ЕУ или Нато на основу непостојања озбиљне националне опозиције.
И ови избори и победа власти је пресликана са неколико последњих, исти методи, исти проценти, исти резултати. Једино не могу да схватим да нико од опозиције не може то да укапира...
Председник/премијер разбио оба кума, понизио их је и учинио небитнима.
Јанковићу је бољи овакав резултат него да је ушао у други круг у коме би имао 30% у најбољем случају.
Веља Илић би са оних неколико наступа на локалним телевизијама имао више гласова од Јеремића.
Десница/националне опције/ патриоте у тоталном распаду, не би ме чудило да се власт дрзне да организује референдуме о уласку у ЕУ или Нато на основу непостојања озбиљне националне опозиције.
И ови избори и победа власти је пресликана са неколико последњих, исти методи, исти проценти, исти резултати. Једино не могу да схватим да нико од опозиције не може то да укапира...
- Blackadder
https://www.rt.com/news/383162-serbia-presidential-elections-vucic/
Acting Serbian PM Vucic wins presidential election – preliminary results
Da li su namerno pogresili?
Acting Serbian PM Vucic wins presidential election – preliminary results
Da li su namerno pogresili?
Према резултатима РИК-а на основу 91,65 одсто обрађеног материјала, Александар Вучић је на председничким изборима освојио 55,13 одсто гласова. Следе Саша Јанковић са 16,25, Лука Максимовић са 9,43, Вук Јеремић са 5,64 и Војислав Шешељ са 4,47 одсто.
- Кудрави Гаучос
Резултати избора су недвосмислено показали да преко 70% Срба верује у Европски пут. Честитам свима који су се ложили на овај циркуз
Најјачи утисак, већ у 8 и 45 се зна победник, саопштио Исос, Ајсос, или како већ, проценат на нивоу целе Србије, нико не јавља градове ко је како прошао, све се већ зна, програм иде по кошуљици, раскадрирани пренос славља креће пре 22, претапање Вукагија/ ватромет, кадар трубачи, зна се ко где стоји, све је спремно за велики климакс, у Србији земљи која има скоро 7 милки гласача (пахахахаххахах)...
Најјачи утисак, већ у 8 и 45 се зна победник, саопштио Исос, Ајсос, или како већ, проценат на нивоу целе Србије, нико не јавља градове ко је како прошао, све се већ зна, програм иде по кошуљици, раскадрирани пренос славља креће пре 22, претапање Вукагија/ ватромет, кадар трубачи, зна се ко где стоји, све је спремно за велики климакс, у Србији земљи која има скоро 7 милки гласача (пахахахаххахах)...
Имао сам шарм милионера и гестове правог каваљера!
- Занемарујем тактику
фикрета wrote:kada u razmaku od 2 sata gostujes na dve tv emisije,jedna na rtv vojvodina a druga na n1
i indenticni tekst ponovis,koji si naucio napamet
od a do s
trebas da se zapitas da li si kadar za to za sta se kandidujes
pri tome godinama se lozis na visoku politiku i dodje imagionarni lik sa fejsa i uzme onoliko glasova koliko ti nisi uzeo za sve ukupno bavljenje politikom
a to koga sam zakruzio,to je moja stvar ni mene realno ne zanima koga si ti zaokruzio
al u 100 marke da moj kandidat ima 110 hiljada glasova vise od tvog
Могао си да заокружиш 6, па би твој кандидат имао једно 20 пута више од мог кандидата.
...Гладан и крвав је народ мој.
А сјајна прошлост је лаж.
А сјајна прошлост је лаж.
prcko wrote:
Slave nezavisnost,a mi se ovde lozimo kako bi ih oslobadjali oruzjem.
- Blackadder
A vidi ciji je youtube kanal...
Verujem da je ovom liku u G klasi baš teško dole.
- Hunter_S._Thompson
Људи где може да се прочита колика је била излазност на крају као и колика је била излазност по општинама/градовима?
У Коцељеви хаос, три ортака ми тамо чувало кутију, један ваљда и председник на свом бирачком месту. Излазност 90% а Вучић узео преко 80% гласова. Каже нико и не мора да их анимира са форицама него излазе људи и са одушевљењем и гласају, како добију папир пред свима заокруже 6 и право до кутије а успут се шепуре.
У Коцељеви хаос, три ортака ми тамо чувало кутију, један ваљда и председник на свом бирачком месту. Излазност 90% а Вучић узео преко 80% гласова. Каже нико и не мора да их анимира са форицама него излазе људи и са одушевљењем и гласају, како добију папир пред свима заокруже 6 и право до кутије а успут се шепуре.
Раднички 1967
ЕУ кандидати заједно имају 90%, референдум нам ни не треба можемо право у ЕУ.
Занемарујем тактику wrote:фикрета wrote:kada u razmaku od 2 sata gostujes na dve tv emisije,jedna na rtv vojvodina a druga na n1
i indenticni tekst ponovis,koji si naucio napamet
od a do s
trebas da se zapitas da li si kadar za to za sta se kandidujes
pri tome godinama se lozis na visoku politiku i dodje imagionarni lik sa fejsa i uzme onoliko glasova koliko ti nisi uzeo za sve ukupno bavljenje politikom
a to koga sam zakruzio,to je moja stvar ni mene realno ne zanima koga si ti zaokruzio
al u 100 marke da moj kandidat ima 110 hiljada glasova vise od tvog
Могао си да заокружиш 6, па би твој кандидат имао једно 20 пута више од мог кандидата.
mogao sam
ali mi je sasvim dovoljan broj 6 kao razlika na tabeli
uzivaj,svako dobro tebi i tvom kandidatu
Za sada sam jedino video takvu statistiku na izbri.live Za Koceljevu jos nemaju podatke ali ovo ostalo izgleda realno. U svakom slucaju bravo za Koceljevu, Jagodinu, Krusevac, Ub i ostale. Opstine gde je vodja ispod 50% ce osetiti gnev.Moja opstina je jedna od takvih i cujem da kmetovi vecaju od sinoc iza zatvorenih vrata, ne znaju kako ce pred vodju.
Gledam ovaj grafikon i sve kapiram, sve osim ovih apstinenata. Ko su ti ljudi? Jbt ne znam vise od 1 coveka koji nije glasaao, i to je bio opravdano sprecen.
Gledam ovaj grafikon i sve kapiram, sve osim ovih apstinenata. Ko su ti ljudi? Jbt ne znam vise od 1 coveka koji nije glasaao, i to je bio opravdano sprecen.
Treba da razumete da je na ovim izborima izlaznost bila 68% minimum, sto spada u red visoke izlaznosti.
Ниси храбар као Јагода!
- Blackadder
Izlaznost je bila 54-55%, odakle ti 68?