Postby riper » Wed Dec 28, 2016 12:35 pm
Evo da se i ja upisem. Za mene tradicionalno najbolji forumas je Kudravi, kad god je bilo glasanje njega izdvojim. Takodje Etoain je imao dobre i korisne upise i linkove, zao mi je sto cesce ne pise. Molosi takodje dobija bambija, jer covek se jedini drzi teme i pise o navijanju. Ovoj ekipi dodajem Batkea i Opiea koji odlicno pisu na temi o bandama.
Ima ovde jos dosta kvalitetnih likova koje izuzetno cenim, ali da kazem da su mi nabrojani favoriti za ovu godinu. Za najgore likove bih da glumim malo Svajcarsku, nemam favorita, jer ne dozivljavam nikog kao preterano loseg. U ovoj poslednjoj verziji foruma nisam upadao u zucne rasprave i internet obracune sa nekim forumasima kao nekad ranije. Secam se da sam ranije davao glas Sorabu koji je veoma pametan i obrzovan, ali koji mi je dizao pritisak nekim njegovim interpretacijama pojedinih istorijskih dogadjaja, onda Semenkaru i jos jednom klincu koji se oglasavao na navijackim diskusijama pricajuci o dogadjajima gde je masio po nekoliko godina vreme kada su se odigrali, ali je tvrdoglavo tvrdio da je u pravu.
Ali sada toga nema Semenka je jos na proslom popio bananu, Sorab se slabo oglasava, ali ni njemu ne bih lepio etiketu odnosno negativan glas. Koliko god se nasi stavovi razlikovali cenim sto pokusava makar da ih argumentuje. Dakle ove godine idem bez negativnog glasa.
Samo rec dve o kvalitetu foruma. Ovaj forum jeste krenuo kao navijacki portal. Na njemu sam jako dugo, ali sam se tek posle nekoliko godina registrovao i poceo uopste nesto da pisem. Svoje slavne dane, makar kada je navijanje u pitanju, forum je imao ranije, ali treba imati na umu da je tada navijacka scena bila daleko aktivnija, a postojala je i ta zelja da se to prezentuje na netu. Ovaj forum je doduse nastao u vreme kada je internet bio u ekspanziji, kada su ljudi tek poceli masivnije da dobijaju racunare, uvode brz net. Pre interneta si slike sa utakmica mogao da dobijes od Lidera kod Pravnog fakulteta, jer tada i ko je imao komp bio je dial up internet. Dakle vremena se menjaju.
Ko se seca bilo je i na navijackim temama takvih upisa kojih bi se i danas stideli. Bio je onaj period tipa „Firmasi jel dolazite u Kg“ (lupio sam grupe, ali bilo je onih koji su ocekivali odgovore na tako glupa pitanja). Bio je period kada su pojedinci neformalno proglasavali svoje grupe za „HIT KOLA“. Bilo je dakle svacega.
Slazem se sa onima koji su rekli da su danas mnogi navijacki forumi opusteli, odnosno da je kvalitet rasprava nikakav, a postavljanje sadrzaja ostavljeno pojedincima. Ako gledamo jedan od najvecih evropskih navijackih foruma ultras-tifo.net, sekcija Srbija je skoro mrtva, vise postuju i postavljaju slike stranci nego ovi nasi. Da ne pominjem kakvog su nivoa rasprave tamo. Ono po cemu su dobri to je veliki broj slika i izvestaja iz citave Evrope i sveta podeljenih po odgovarajucim sekcijama. Ali ponavljam, nema tu kvalitetne rasprave, neke su gore nego sto su ovde bile u najgorim danima.
Uglavnom, kao sto je gore neko pomeno, ovaj forum prvo otvaram kada se probudim. Za sve ove godine ovde procitao sam masu dobrih stvari naucio sam dosta o mnogim temama. Volim ja zucne ali argumentovane rasprave jer i tu mozes dosta da saznas. Nama naravno kao narodu tradicionalno fali tolerancije u dijalogu da nekog sa suprotnim stavom ne dozivljavas kao, kako bi u Tarzaniji rekli, klasicnog pusaca kurca. Jer neverovatno je da ovde svi manje vise delimo oko 90 odsto istih vrednosti i pogleda na svet, a u stanju smo da se zakrvimo za tih 10 odsto gde se razlikujemo kao najgori neprijatelji. Kakva je tek onda situacija kada dodje neko sa kojim imas zajednicko samo sto disete vazduh i nista vise.
Uglavnom, uzivam da citam i pisem o temama koje nas ne doticu, da malo odmorim mozak od ovih nasih dnevnopolitickih populistickih sranja koja nas okruzuju.