Тема за све и свашта

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
Brdja

Re: Тема за све и свашта

Postby Brdja » Tue Dec 06, 2016 3:41 pm

Hvala i tebi...
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

st.vuki

Postby st.vuki » Tue Dec 06, 2016 7:50 pm

Moze neko da mi kaze zasto mi se na tv-u pojavljuje slika kao sto je nalepnica na novom tv: led tv pa ispod toga hdmi,dvb,crystal tv itd?
Postaje neizdrzivo

Tilt

Postby Tilt » Tue Dec 06, 2016 8:00 pm

Nisi naveo koji je tv u pitanju :D
Treba da prebacis na kucnu upotrebu, posto je trenutno selektovan mod za prodavnicu.
Idi na podesavanja, pa u "plug &play". tamo iskljuci "store demo" i prebaci na "home use".

st.vuki

Postby st.vuki » Wed Dec 07, 2016 11:50 am

Tilt wrote:Nisi naveo koji je tv u pitanju :D
Treba da prebacis na kucnu upotrebu, posto je trenutno selektovan mod za prodavnicu.
Idi na podesavanja, pa u "plug &play". tamo iskljuci "store demo" i prebaci na "home use".

To je model LE40D503, u podesavanjima je plug and play zatamnjen nemogu da udjem u tu opciju.

Tilt

Postby Tilt » Wed Dec 07, 2016 2:23 pm

Mora ti biti na kablu/anteni - ne na hdmi i sl.
Ides na source pa selektujes antena. onda probaj u plug&play

st.vuki

Re: RE: Re: Тема за све и свашта

Postby st.vuki » Wed Dec 07, 2016 2:29 pm

Tilt wrote:Mora ti biti na kablu/anteni - ne na hdmi i sl.
Ides na source pa selektujes antena. onda probaj u plug&play

Aa ja sam pokusao sa hdmi da udjem na plug play. Sad sa tv hoce ali trazi neki Pin pitaj boga gde da ga nadjem.

Tilt

Postby Tilt » Wed Dec 07, 2016 2:59 pm

0000 ти је пин

st.vuki

Postby st.vuki » Wed Dec 07, 2016 4:35 pm

Uspeo hvala!

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Dec 15, 2016 5:47 pm

Rodjaci, uskoro imam neko sranje u prekrsajnom sudu, bice da mi dolazi na naplatu minimum 250.000 din. (sanitarni pregled ugostiteljskog objekta - bakterioloski neispravni brisevi, ventilacija, odsustvo nalepnica za zabranu pusenja itd.)
Koliko mogu da prolongiram placanje i da li mogu da uradim nesto da na kraju ne platim? Namesten sam od navodno anonimne dojave, pola stvari u izvestaju nije istinito.

Hvala
bologna centrale

prcko

Postby prcko » Thu Dec 15, 2016 6:49 pm

Al su te klepili... Meni su posle 13 meseci blokirali racun i skinuli 60.000, isto ugostiteljstvo.

Rođaci

Postby Rođaci » Thu Dec 15, 2016 6:58 pm

Jesu li te već saslušavali? Treba da daš pismenu odbranu, to je uvek bolje nego da daješ izjavu na zapisnik.
Obavezno treba da izneseš sve navode kojima osporavaš izveštaj i da dostaviš dokaze kojima sve to potkrepljuješ, ako je moguće.

Napisati da nisi ranije osuđivan za bilo kakve prekršaje iz te oblasti (ako nisi), da su sve eventualno postojeće povrede propisa otklonjene odmah nakon kontrole, pre pokretanja postupka (ako jesu, a svakako treba da učiniš to), da nisu prouzrokovane bilo kakve teže posledice i da se zahteva donošenje oslobađajuće presude, odnosno izricanje opomene, odnosno ublažavanje kazne.

Kad je navodno učinjen prekršaj?

Pretpostavljam da si preduzetnik, tako da ne možeš da izbegneš plaćanje ako te osude, a prolongiranje zavisi od toga koliko su ažurni u naplati nakon što se ne plati u roku ostavljenom odlukom, što se razlikuje od suda do suda. Nemam pojma kakvi su u beogradskom, iskreno, naši klijenti uglavnom prođu sa zastarom, pa naplaćuju troškove umesto da budu kažnjeni ili plate odmah. Doduše, od kako su spakovali ceo beogradski prekršajni u Ustaničku i ubrzali postupak, od zastare više nema ništa.

B.Centrale

Postby B.Centrale » Thu Dec 15, 2016 9:50 pm

Rođaci wrote:Jesu li te već saslušavali? Treba da daš pismenu odbranu, to je uvek bolje nego da daješ izjavu na zapisnik.
Obavezno treba da izneseš sve navode kojima osporavaš izveštaj i da dostaviš dokaze kojima sve to potkrepljuješ, ako je moguće.

Napisati da nisi ranije osuđivan za bilo kakve prekršaje iz te oblasti (ako nisi), da su sve eventualno postojeće povrede propisa otklonjene odmah nakon kontrole, pre pokretanja postupka (ako jesu, a svakako treba da učiniš to), da nisu prouzrokovane bilo kakve teže posledice i da se zahteva donošenje oslobađajuće presude, odnosno izricanje opomene, odnosno ublažavanje kazne.

Kad je navodno učinjen prekršaj?

Pretpostavljam da si preduzetnik, tako da ne možeš da izbegneš plaćanje ako te osude, a prolongiranje zavisi od toga koliko su ažurni u naplati nakon što se ne plati u roku ostavljenom odlukom, što se razlikuje od suda do suda. Nemam pojma kakvi su u beogradskom, iskreno, naši klijenti uglavnom prođu sa zastarom, pa naplaćuju troškove umesto da budu kažnjeni ili plate odmah. Doduše, od kako su spakovali ceo beogradski prekršajni u Ustaničku i ubrzali postupak, od zastare više nema ništa.

Hvala puno brate, nisam pri sebi od nervoze i besa, sad bih se realno obesio od muke, ne mogu ni racionalno da razmisljam a kamoli da skapiram sta cu sutra... Prekrsaj je "valjda" ucinjen u trenutku njihovog pojavljivanja (prvi put), a opet znam da je trebalo da na konto prvog njihovog dolaska dobijem smernice za kako i sta i da mi ostave vremena da regulisem probleme. Ne znam da li su takve zakonske odrednice, ali znam dobro da je to apsolutna praksa, da mi se ostavi neko vreme (nedelju, deset dana) da ispravim sve ono sto je navedeno kao nepravilnost. Sad bih stosta napisao a propo onog sto planiram, ali je bolje da ne pricam previse, da se sutra ne bih kajao sto mi je jezak bio predugacak a neko dosao u posed mojih reci. U svakom slucaju, definitivno cu reagovati na sve pomenuto.

prcko wrote:Al su te klepili... Meni su posle 13 meseci blokirali racun i skinuli 60.000, isto ugostiteljstvo.

Jesi DO ili preduzetnik?

Ubicu se, jebes mi sve...
bologna centrale

prcko

Postby prcko » Fri Dec 16, 2016 7:38 am

B.Centrale wrote:
Jesi DO ili preduzetnik?

Ubicu se, jebes mi sve...

Preduzetnik.

Novembar 2014 inspekcija, pa u oktobru 2015 sud, pa resenje par meseci kasnije, pa opomena posle nekog vremena i prinudna naplata pre mesec dana.

ultrastito

Postby ultrastito » Sat Dec 17, 2016 12:44 pm

зна ли ко где могу наћи цене драгог камења код нас?
"...ми смо имали ту срећу да смо имали припадност крају, једном ћошку..."
преле

Кум Жоржо

Postby Кум Жоржо » Sun Dec 18, 2016 11:19 pm

Tapkaroši, ima li vas?
Син екс пуковника, екс ЈНА, са традицијом битанге и алкоса

sorab

Postby sorab » Mon Dec 19, 2016 7:26 pm

Фотографије једног румунског архитекте по Југославији, 1959

https://arhiva.uniuneaarhitectilor.ro/a ... e-ansamblu

Brdja

Postby Brdja » Thu Dec 22, 2016 5:04 pm

Jel iPhone 6s plus zaista ne može da se nikako otključa ako je zaključan preko iClouda?
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

lost&found

Postby lost&found » Thu Dec 22, 2016 5:19 pm

Brdja wrote:Jel iPhone 6s plus zaista ne može da se nikako otključa ako je zaključan preko iClouda?

znam da je bila rasprava kad je bio u San Bernardinu (LA county) teroristicki napad/pucacina , FBI je imao telefone napadaca ali su bili zakljucani iCloudom i onda su pritiskali Apple da im otkljuca uredjaj, a dobar deo javnosti se protivio tome (izmedju ostalih i sam Apple) jer se kao remeti privatnost (iako je u pitanju terorista ?!). Nisam ispratio na kraju da li su uspeli da otkljucaju telefone, al ocigledno je zajebano/nemoguce

Мићара

Postby Мићара » Fri Dec 23, 2016 7:56 am

Brdja wrote:Jel iPhone 6s plus zaista ne može da se nikako otključa ako je zaključan preko iClouda?

Nije samo u pitanju iphone 6s plus, nego bilo koji uredjaj koji nosi apple id u sebi, moze da se zakljuca na icloud.
Otkljucavanje je moguce samo lozinkom koju je vlasnik uneo, i email adresom. Otkljucavanje od strane 2 lica je prosto ne moguce ali bas, samo moze da se mjenja maticna ploca, ali onda kada gledas imei telefona i ostale oznake nista se ne poklapa sa onim na zadnjoj maski sa onim sto je u telefonu...

Ja samo kupujem apple uredjaje, ali si primoran da ih cuvas i pazis. I ako ti nedo Bog zafali para, prodas ih malo ispod cjene za 24h, u tome i jeste prednost iphona na primer ...
Ко се плаши сам у соби то је рђав знак, кога плаши помрачина или празан мрак...

penzos

Postby penzos » Fri Dec 23, 2016 9:24 am

lost&found wrote:znam da je bila rasprava kad je bio u San Bernardinu (LA county) teroristicki napad/pucacina , FBI je imao telefone napadaca ali su bili zakljucani iCloudom i onda su pritiskali Apple da im otkljuca uredjaj, a dobar deo javnosti se protivio tome (izmedju ostalih i sam Apple) jer se kao remeti privatnost (iako je u pitanju terorista ?!). Nisam ispratio na kraju da li su uspeli da otkljucaju telefone, al ocigledno je zajebano/nemoguce

Ma to je šarena laža, kao svemogući FBI moli Apple da im otključaju telefon, a ovi neće da narušavaju privatnost svojih korisnika iako je u pitanju terorista...ajte molim vas, dal vam ovo stvarno deluje realno?

Return to “Само опуштено”