Вести

Разонода, спорт, музика, филмови, серије, занимљиви клипови...
kajzersoze

Re: Вести

Postby kajzersoze » Sun Nov 27, 2016 4:33 pm

Nexon wrote:Уосталом, теорија завере каже да је зато Кенеди убијен у спрези мафије, обавештајних служби(Кенеди је испалио ЦИА на Куби) до неких богатих људи.

Kenedi je ubijen jer je ukinuo pravo FED-u (privatnoj banci ) da bude iskljucivi stampar americkog dolara. Nakon ubistva Lindon Dzonson je povukao Kenedijev ukaz. FED i dan danas stampa dolar i kapiram da je citava prica oko globalne bankarske obmane vec svima poznata.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist

Nexon

Postby Nexon » Sun Nov 27, 2016 4:56 pm

kajzersoze wrote:
Nexon wrote:Уосталом, теорија завере каже да је зато Кенеди убијен у спрези мафије, обавештајних служби(Кенеди је испалио ЦИА на Куби) до неких богатих људи.

Kenedi je ubijen jer je ukinuo pravo FED-u (privatnoj banci ) da bude iskljucivi stampar americkog dolara. Nakon ubistva Lindon Dzonson je povukao Kenedijev ukaz. FED i dan danas stampa dolar i kapiram da je citava prica oko globalne bankarske obmane vec svima poznata.

Шала шалу стиже.

Chips wrote:
Нексон, Куба је завршена прича 1962. Није након распада СССР-а Америма требала Куба да одржавају и оправдавају војни буђет, па као због тога неће извршити инвазију и заузети Кубу, јер тих година Амери имају масовне војне оружане акције и операције по свету, од Ирака, Кувајта, Сомалије, Африке, па и код нас, војни буђет и индустрија расту. Амери су тих 90-их били страховита сила и можда најјачи икад.

САД буџет за војску се током 90их смањивао, недостајао је противник. Акција у Ираку и Кувајту, Први заливски рат, је био пре распада СССР-а. Акција у Сомалији је била смешна. Напад не СРЈ није их коштао пуно јер нас је лупао Нато комлето а не само САД и то само из ваздуха.
Једино што их је коштало код интервенције на СРЈ, и то пуно, је посредно због обарања Ф-117, чиме је технологија компромитована, отишла Русима и Кинезима, и повукли су тај програм који их је пуно коштао при развоју.

Са тиме у вези Куба није била баш неки изазов јер је била добар изговор да војни буџет баше не оде пуно доле.

Chips

Postby Chips » Sun Nov 27, 2016 6:20 pm

Да, крајем осамдесетих амерички војни буђет расте, и тада су били најјачи, што се пренело и на деведесете, да би средином деведесетих војни буђет опао, али су остали сила. На том прелазу између осамдесетих и деведесетих година су били на врхунцу.

Нексон, рекао сам тих година (након, или ајде у време распада СССР-а) Амери имају операције (где им не треба Куба) значи од рецимо пада берлинског зида па кроз деведесете. Таквих акција као што је био Могадишу у Сомалији који је мања операција је било на десетине тих година, неке веће неке мање, стално су негде оперисали.
Званично се СССР распао у децембру 1991. иако је разилажење трајало пар година. 1990. су балтичке земље на изборима изабрале „самосталност“ заједно уз Јерменију, Грузију. Мислим неминовно је СССР нестајао, знало се и видело да је то готова ствар и пре тог децембра 1991.

Ма није ни проблем у томе што Куба „није била изазов“ да би се кориговао буђет, нека и у томе има истине, да не би опао буђет рапидно, или да би се јавност држала у напетости итд. Није то суштина, суштина је да Куба након 1962.није војно угрожена због опасности и страха од избијања нуклеарног рата. То је суштина. Нису Амери смели и то је то, још ако им је тај статус око Кубе кориговао буђет, пуна капа. Али није што нису хтели да направе инвазију, већ што нису смели. И то није у питању храброст, кукавичлук итд. него здрав разум.
Last edited by Chips on Sun Nov 27, 2016 6:21 pm, edited 1 time in total.
Pips, Chips, i snuff videoclips

blatnjavi

Postby blatnjavi » Sun Nov 27, 2016 6:21 pm

значи исто је Тито и Франциско Франко

Не, гори је Тито. То је једини непријатељ кога су многи Срби обожавали дуго времена и зато је и успео да нанесе толико зла овом народу.

Тито са својом екипом ослобађао Југославију и борио се против окупатора и њихових савезника на терену. Ослобођени Косово и Метохија од нациста и балиста, Далмација, Истра итд.

седи један!

утрка

Заљев свиња

а због овога нећу озбиљно да ти одговорим иако пишеш ћирилицом
Имам три кера, два су различита а један је исти.

Chips

Postby Chips » Sun Nov 27, 2016 6:30 pm

Блатњави, кева ми из Крајине, у чему је проблем? Ма да ли ја то нисам Србин што не кажем залив можда? :lol:

Ко је то ослобађао Југославију од окупатора? Ко је ослободио Косово и Метохију, ко је ослободио Далмацију, и ко је ослободио Истру? Ајде ти сада устани па доби пет.

Ко је направио геноцид над Србима у НДХ, и које помогао поглавнику Анти Павелићу да нађе уточиште у Шпанији?

Brdja

Postby Brdja » Sun Nov 27, 2016 6:44 pm

Kao što je u Nemačkoj zabranjeno spominjati Hitlera tako bi trebalo i kod nas da bude zabranjeno spominjanje Tita. Govedo koje nas je "na sve strane spašavalo" ali nas je zato uvalio u govna iz kojih je pitanje da li ćemo se ikad izvući.

I prestani da pišeš više buĐet.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

Chips

Postby Chips » Sun Nov 27, 2016 6:51 pm

не ради ми тренутно ћирилићни икс на тастатури, нисам неписмен

не смарај, напиши нешто конструктивно

Brdja

Postby Brdja » Sun Nov 27, 2016 6:54 pm

Napisao sam. Pročitaj opet. Mogu opet ako hoćeš. Komunističko govedo nas je upropastilo.
Spustili su tenzije,
izdali su prezime,
izdali ste pretke,
eto sto vas narod prezire.

blatnjavi

Postby blatnjavi » Sun Nov 27, 2016 7:08 pm

@цхипс

Немам ја појма шта си ти а шта ниси, на форуму српска трибина ме вређа употреба хрватског језика. Ако ти је кева из Крајине утолико је већа срамота што користиш тај језик.

Даље ћу врло кратко и без навођења конкретних аргумената јер су чињенице које ћу изнети ипак ноторне. Борба југословенских комуниста ("Тита и екипе") у 2. св. рату никад, нигде и ни под којим околностима није била ослободилачка већ искључиво у сврху преузимања власти дакле револуционарна. Територије које си споменуо нису ослобођене већ су једног окупатора заменили други. А колико је била штетна владавина црвених окупатора лепо се види по томе што је било потребно мање од пола века да од Срба у тим крајевима остану само бледи трагови. Векове су издржали под Хабзбурзима и Турцима, скупили снагу за ослобођење и уједињење али пола века комунизма их је почистило као метлом.

Од плодова комунизма на свим друштвеним пољима тешко да ћемо се икад опоравити што рече Брђо, зато се слажем са иницијативом да се забрани јавно спомињање лика и дела Ј.Б Тита.
Имам три кера, два су различита а један је исти.

mungos

Postby mungos » Sun Nov 27, 2016 7:52 pm

Хрватски језик не постоји.

Chips

Postby Chips » Sun Nov 27, 2016 8:46 pm

Блатњави на овим нашим просторима се говори један језик јер се сви међусобно разумемо. Ти га прептостављам зовеш српски. Наравно постоје и комплексаши који измишљају своје националне језике, читај Хрвати, Црногорци под идејом једна нација један језик. Мени је деда говорио увала, кева увала/заљев/мени је остало заљев. Кад кева каже овде беванда сви мисле да је хравтски, а кад каже баталит онда није проблем јер је српски, а исте речи и беванда и баталит се говоре на том простору одакле је. Као да кажеш Русима који кажу тисућу да причају хравтским језиком и да те вређају ако кажу тисућу, а с друге стране масу Хрвата говори хиљаду/иљаду. :)

Да се вратим на тему. Тешко ћеш Србе из окупираних простора/НДХ, убедити да су размишљали о власти, револуцији и осталом када су подигли устанак у Лици 1941. да би спречили усташки покољ и када им је горело под ногама. И током рата, средином рата, тамо 1943. у много места имаш званичне подтаке и документа да од 500 партизана из једног места у НДХ, њих 400 су Срби, остало Хрвати и/ли муслимани. Од тих 500 партизана је 30-ак чланова комунистичке партије. Остали нису. Има још много различитих примера. Те територије које сам поменуо су ослобађане и ослобађали су их људи са тих простора заједно уз друге партизане из свих крајева Југославије. Национална структура партизана је била таква да су већину чинили Срби.
У Краљевини Југославији Косово и Метохија су били у саставу Србије. За време фашистичке и нацистичке окупације Косово и Метохија су били у саставу Велике Албаније. Партизани су ослободили Косово и Метохију и вратили га у састав Србије. За време СФРЈ Косово је имало аутономни статус као и Војводина. Писао сам о томе већ раније, да се не понављам. Да ли је на Косову и Метохију била добра ситуација у време СФРЈ? Није баш. Морала је бити боља и за то кривим све одговорне. Да ли је тај устав из 1974, био лош по Србе, јесте. Да ли се на било који начин могу поредити "окупација" фашиста, нациста, усташа за време 2.св.рата, и "комунистичка окупација" након 2.св.рата? Не могу.

Ја знам да су многи огорчени због комунизма, црвених, диктатуре, Тита и свега осталог. Ја сам исто критичан према тој владавини и систему бивше СФРЈ. И према Титовој улози у 1.св.рату, и касније. Али не могу да се пореде "окупација" нациста, усташа, и фашиста под којом је извршен геноцид над Србима, под којима су на најзверскије начине убијане жене и деца, на најморбдније начине, вешани ученици у школама, минирани и паљени по црквама, окретани на ражњу, клани и протеривани. Не могу да се пореде Јасеновац, Стара Градишка, Паг и сва нацистичка, фашистичка и усташка окупација са постратном "окупацијом" и "диктатуром" комуњара.

Поготово да се својатају Срби из Крајине, Босне, Косова и Метохије као жртве црвене диктатуре, када су Срби са тих простора највећим делом били у партизанима и устали против окупатора. А на крају и по Србији, и Београду оставили кости да би се окупатор отерао из Србије. Срби из Лике, са Баније, Кордуна и из Славоније су ратовали и ослобађали Београд од Ресника, преко Аутокоманде до Земуна. :!:

Чомбе

Postby Чомбе » Sun Nov 27, 2016 9:33 pm

Ал сте се раскењали, мало нам је један нексон па сте сад сви почели да пишете есеје као да неког боли курац то све да чита. :mrgreen:

Пађене

Postby Пађене » Sun Nov 27, 2016 9:34 pm

Ало земљаче лагано са комунистима и устанцима...
https://www.youtube.com/watch?v=1C2oT8w ... ture=share

pustinjska lisica

Postby pustinjska lisica » Sun Nov 27, 2016 9:54 pm

Чипс би могао да се приружи Гиги Моравцу (ако то није он).
У реверу носим марамицу белу ја,
свака мене фрајла, свако ме девојче зна,
кад год ја сретнем лепе цурице целу им дадем,
а оне викну дај дуплирај душице.

марамица маркизет, мене воли цео свет
марамица маркизет, мене воли цео свет

Chips

Postby Chips » Sun Nov 27, 2016 10:13 pm

Ма јесмо се расписали, а нек се пребаци у идеолошка препуцавања и историјске заблуде па ко хоће неке се тамо пеглају ствари, да се не затрпава ова тема. Треба да се чита, да не буде сутра нормално да Срби дркају курац на Фрнациска Франка који је помогао усташи Анти Павелићу да нађе уточиште у Шпанији након што је овај са својим усташама у НДХ починио геноцид над Србима.

Везано уз председничке изборе, изгледа да је већ сада изгледно да ће у другом кругу бити Николић и Јеремић/Јанковић и да ће се између њих одлучивати ко ће бити нови председник Србије.

Лисице дај мало креативности, мршаво је то нешто :)

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Sun Nov 27, 2016 11:36 pm

Ако би зашли мало дубље у политику, ставове и одлуке ликова као што су Перон, Пиноче и Франко скапирали би колико подржавате њихову причу бар 95% . Иако важе за фашисте/војне диктаторе , полазна тачка њихове владавине је чист национализам - што само по себи говори доста тога. Од заштите идентитета, традиције и културе па све до улоге државе у економији и заштите социјалне правде ( а против неолибералних економских принципа ) , борбе против црвених шљамова и уједно једнако негативан став према САД империјализму је нешто што је довољно за сваког здраворазумног човека.

У Србији је 70 година уназад системастски уношен тај накарадни "антифашизам" који је постао пуки еуфемизам и синоним за све што је анти-национално. Дакле тај јебени термин се користи као параван за све левичарске-либерално-грађанске идеје , и сам антифашистички појам користе као заштитни зид јер знају колико је народ осетљив (односно изманипулисан) на сваки помен тог јебеног фашизма, иако са њим суштински немамо никакве везе. Дакле ако Србин подржи неког од ове поменуте тројице онда је будалетина, дебилчина , кретен - а ако Србин дрка и оплакује неког комунистичког дрипца попут Кастра е онда је он већ борац за слободу, и нормалац. Нема везе што иста та Куба живи у најгорем сиромаштву задњих 50 и кусур година. Немојте бити лицемери, та реторика звучи смешно и највећим дебилима.

А ти Б. Централе имаш довољно година, не прави будалу од себе - не приличи ти .

kopriva

Postby kopriva » Mon Nov 28, 2016 1:19 am

Kako si to zakljucio da nacionalizam predstavlja negativan stav prema imperijalizmu SAD-a?
Mi smo bili pod sankcijama par godina, nismo imali leba da jedemo. Zaista ne znam na sta bi licila Srbija danas da je pod sankcijama dugo kao Kuba ili S. Korea. Mnoge drzave Centralne Amerike imaju visok nivo saradnje sa SAD, a zivi se gore nego na Kubi. Ne znam zasto krivis Kastra za stanje na Kubi?

Chips

Postby Chips » Mon Nov 28, 2016 1:21 am

Фидел Кастро комунистички дрипац, а Пиноче противник америчког империјализма. Неће бити да је тако. Фидел Кастро је био борац против америчког империјализма, а Пиночеа је инсталирао амерички империјализам са ЦИОМ на власт у Чилеу. Баш као и многе друге фашистичке диктатуре и режиме по централној Америци. Фидел Кастро је тај који се 50 година борио против америчког империјализма и агресије, и који се јасно ставио на страну српског народа током бомбардовања 1999.

Не знам да ли ово пишеш намерно али си опасно почео да обмањујеш људе и лажеш. Кажеш да су се те фигуре (Перон, Франко,Пиноче) ставиле у службу заштите идентитета, традиције, културе па до улоге државе у економији и заштите социјалне правде (а против неолибералних економских принципа). Па што пишеш то када је управо Пиноче две године након војног удара увео радикалну неолибералну економску реформу а саветовану од стране економског тима слободног тржишта који су завршили школе на америчким универзитетима и били познати као Чикаго бојси. Што пишеш онда ове будалаштине? Каква заштита културе? Па што је онда комплексаш Франко забранио каталонски језик и културу у Шпанији? Што је забранио баскисјки језик у Шпанији, који је најстарији и најзанимљивији језик у Европи? Галицијски исто, ма све језике из јавне употребе, у школама, на улици, у документима, литератури. Па суштина Франковог национализма је била репресија шпанских културних различитости. Никакви синдикати нису смели да постоје, или су забрањени, а замењени су владиним корпоративним капиталистичким синдикатиом који је забранио све штрајкове, довео стране компаније, увео економију слободног тржишта која ће на крају бити позитивни бум, каква социјална правда.

Перон и перонизам су ту најмекши, умерена струја између социјализма и капитализма, а вама је занимљив јер је учио фашизам у Мусолинијевој Италији, а касније склањао нацисте у Аргентини након 2.св.рата.

Добар би био и Павелић, прави десничарски диктатор, заштита националног идентитета кроз репресију свиих других културних вредности и нација у Хрватској, репресалије све ок, мало екстреман, чврсте руке, само да није тог геноцида над Србима, али ето зато ту његовог френда Франка који га је удомио у Шпанији, па њега подржавајте. И оног кога је америчка ЦИА довела на власт. Само тако и реците, немојте да увијате.

Налазе се Срби када мало загребу и у борби и причи народа Вијетнама, колумбијског Фарка који 50 година активно ратује против неолиберализма и империјализма, запатиста у Мексику и других широм планете.

Chips

Postby Chips » Mon Nov 28, 2016 1:42 am

Заборавих, јел знате ко је био саветник за безбедност Перона? Па Анте Павелић. Немој случајно да је неко рекао да су Срби који подржавају наведене фигуре, дебилчине, будалетине и кретени.

Лудак из луднице

Postby Лудак из луднице » Mon Nov 28, 2016 1:51 am

Чипс , гига моравац и б. централе једна те иста личност. Добро је урбани левичарски грађани, лонг лајв че гевера ,стаљин и свестска револуција.

Ео имате борка стефановића ,вулина и сличне њушке па можете да водите борбу са њима у Србистану, зашто се заустављати само на Куби и СССР.
Левичари којима су пуна уста борбе против капитализма и САД империјализма али кад се дотакну Космета, Крајине ,Босне, Црне Горе, Македоније онда кажу "па знаш није то баш тако.." Онда ипак не би да улазе у калуп србијанских екстремних десничара. Левичари су док се води борба за угрожене панде у јужној Кини, порушене 3 шупе у Савамали и неговање сећања и дркање на комуњаре од Јужне Америке до источне Азије. А што се тиче сопствене земље и сопствених проблема онда следи Малагурски фазон. А ако случајно споменеш сва та срања која су нам задесила земљу услед истог тог јебеног комунизма, онда си фашиста, нациста и лик који дрка на Хитлера и Мусолинија. А не капирају да нас и за једног и другог заболе курчина, исто колико и за Стаљина , Лењина и екипу.

Ал све је ово лаж и глупост, ми смо неуки примитивци заостали у средњем веку. Чекамо иронично-саркастичан коментар инспиран емисијама зорана кесића у режији урбано алтернативних чланова форума

Return to “Само опуштено”