ultrastito wrote:ElPadrino wrote:Jednostavno navijanje nije u modi.
Potreban je neki novi Football Factory film sa satelitima tipa GSH il' kako vec bese...
Treba nama novo Sisanje.
U sustini sve su to prolazni likovi i navijaci, ono sto nama treba je prvo kvalitetniji fudbal (mada u danasnje vrijeme cini se da sa tim dolazi i MODERNI fudbal..), a nakon toga bi se vjerovatno razvio i taj neki navijacko - fudbalski mentalitet, nevezano samo za ove najvatrenije nego i za normalnu publiku. Pa nama na pola stadiona se cesto znalo desavati da je vise onih sto navijaju nego ostalih tribina zajedno.. Razumijem los je fudbal, ali gdje je tu ljubav prema klubu ? Ne mora svako da se tuce, pali baklje, dere glas (zavisno od izbora) ali kako je moguce da nakon 1-2-3 sezone se 90% ljudi momentalno oladi od fudbala i kluba.. Valjda se odgovor sam namece - vecina ljudi nikada nije ni voljela klubove za koje je navijala. To je po meni najveci problem na Balkanu.
Vodnik! wrote:Pa sad, dal bi kucali na vrata bg derbija, to tesko. Ali svakako mi je bolji derbi od hrvatskog.. ne kazem, i hrvatski je dobar, ima naboja, ali ako uzmemo cifru gostujucih navijaca, koji ne prelazi preko 3 000, i plus sto nisu iz istog grada.. tako da oni ne mogu u isti koš sa nama.. sarajevski ima potencijal, pogotovo na kosevu, gde je fakticki pola pola, i to je ono sto daje posebnu draz.. a to sto se tice poredjenja sa bg derbijem, to stvarno malo teze.. koliko je tu naboja bilo, nereda, nekih totalno nerealnih stvari.. secam se derbija, iz novije istorije.. zvezda je tukla pfc 1 0, pritom je HH pao.. drugo poluvreme, na severu haos, istok u delirijumu, a jug... ono sato sam tad video, cisto sumnjam da cu opet.. pozar bukvalno, ceo jug u transu.. to je neka lestvica koju niko nece postici na ovim prostorima..
Vodnik brate, malo je bilo saljive prirode, stavio sam smajli poslije mozga ga nisi registrovao.. Uglavnom, objektivno, naravno da se ni u kom pogledu ne moze porediti sarajevski i beogradski derbi, prvo daleko su ozbiljnije dvije beogradske grupe, organizovanije, konstantnije, vece armije navijaca, prije svega jace, pa onda i prosjek godina itd itd.. Pa tek onda dolazimo do sadrzajnosti samih derbija.
@DerLi, baci neki izvjestaj, nemoj da te mrzi.
(Kad vec neces za splicu..
)