Ne znam da li sam vec pisao o njima ali nema veze,dosta su zanimljivi...Simpatican gradic u regiji Sicilija od nekih 50-ak hiljada stanovnika,Acireale.

"Fossa dei Leoni" je prva organizovana grupa koja je nastala od manjih "Eagles","Fedayn" i "Desperados".Naziv su dali jer je sam grad 70-ih godina u nazivu imao naziv Fossa,Fossa na italijanskom znaci jama.Na stadion "Tupparello" su se preselili kako su usli u Seriu B.A tada su razvili i prvi transparent koji je bio dugacak 60 metara,igrali su protiv Ascolija u kupu.

1993. nastaju "Vecchio cuore granata",i odmah po osnivanju se odvajaju od ostatka grupe.
19-og marta 1999. na utakmici Acireale-Foggia se prvi put pojavljuje zastava "Viking".Te sezone su ispali u Seriu C,tada i nastaju "Viking".

Pocetkom 2000-ih pocinju da rade nalepnice,majice,marame...a brzo rade i veb sajt.Tih godina,tacnije 2006. klub dolazi do bankrota i prelazi u amaterski rang.
"Jacitani" nastaju 2010. ali se gase na svoju desetogodisnjicu.

"Gruppo Storico" nastaju 2002.,ili ti "Sciolto",nastali su sa jakok desnicarskom ideologijom,od starta nisu bili u dobrim odnosima sa ostalim delom tribine i sele se na drugu,ali se vec 2006-e gase.
"Passione e Mentalita" nastaju 23. marta 2003. godine od glavnog jezgra "Fossa dei Leoni" (ali ovi nastavljaju i dalje da postoje).Prvu zastavu kace protiv Sore u gostima.Te godine je bila velika ekspanzija navijaca,klub je igrao vrlo dobro,a onda su ispali u finalu plejofa za ulazak u visi rang i doziveli veliko razocarenje,tadasnji predsednik Santos je kukavicki pobegao i kupio tadasnji klub Calcio Catania i odveo celo rukovodstvo sa sobom,kao i neke igrace i kapitena kluba.Veliki protesti su odrzavani u to vreme,i dan danas osecaju veliku mrznju prema njemu.Sledecu sezonu "Passione e mentalita" odradjuju vrlo dobro,prisutni na svim gostovanjima,cak pokrecu i fanzin.Nastavljaju sa proizvodnjom materijala i deli se iskljucivo clanovima grupe.

"Seguaci Granata",osnovani 2009.,takodje se izdvajaju i navijaju sa druge tribine.

"Boys" nastaju 2013.,"Brigata Anonima" danas takodje aktivna.

Od 1. oktobra i utakmice protiv Vibonese-a su se vratili na svoju tribinu,bili su smesteni na drugoj tribini dok su se izvodili radovi na njihovoj,stadion "Tupparello",klub je 2 puta bio ucesnik Serie B,najveci uspeh.Kao sto se moze videti na nekim od ovih slika oni su bili razdvojeni,mislim da ima vec par meseci kako opet stoje svi zajedno na tribini.

Ovo je slika sa gostovanja od pre neki dan,sve zastave tu.
A pocetkom oktobra su igrali kuci protiv Gele,to im je veliki rival,trazili su ih oko stadiona pre pocetka utakmice.

Kod njih je i trans Gelinih koji je pao cini mi se prosle ili ove godine u maju,na svakoj utakmici sa njima ga pokazuju.

A ova skroz desno zastava je odavno pala,a uzeli su je kad su gostovali Casertani jos pre 7 godina,naleteli na ove i oteli,na nekom trajektu ih napali,uzeli i zastavu "Diffidati" i salove,ovi se posle zvanicno raspustili.A napali su ih jer su ovi dobri sa ultras Messina.A bili Acirealovim trn u oku jer su oni rival sa Mesinom,a Nissa ultras cija je zastava pala su imali parolu podrske uhapsenim na mecu Acireale-Mesina godinu pre toga.A ovi kukali kako ih napalo njih 40 na 4,pa zasto su ih napali kad nema rivalstva...

Acireale ima bratski odnos sa Savoia ultras,veoma jako prijateljstvo.Od rivala Gela,Sirakusa,Messina...
A ovo sam cini mi se vec postavljao,ovo su skinuli pre par sezona.

Sad mi se cini da samo "Seguaci Brigata" ne stoje zajedno sa svima,da su oni na drugoj tribini,kod kuce,u gostima svi zajedno.

Tribina danas nosi zvanican naziv "Jacopo Polimeni",bio je 23-godisnji navijac Acirealea koji je nastradao u udesu kada je vozivsi motor u njega udario automobil.

Sa poslednje utakmice protiv Nocerine.
A inace,"Curva Nord Trapani" su se raspustili posle onoga sa Lecezima,a Turris raskinuo 20 godina dugo prijateljstvo sa Trapanezima zbog ukradenih zastava,jer je jedna od tih zastava i zastava koja obelezava njihovo prijateljstvo.