UltrasLeskovac wrote:На свим трибинама имаш људе који то живе и коме је нека мала бројка лични пораз, мучи га то током целе недеље и труди се да то промени, поготово неке мање групице које варирају од 20-30 до 100 људи, али ето, имаш и неке који само долазе на утакмице. Е сад ти неки млађи који нису цимали, схватили су да морају мало да се исцимају због групе, а покренула их је мисао 'ајмо у плус', како год да звучи, они су од курцобоље узели да исцимају другаре од којих ће надам се неко да остане на трибини!
Uh, kao neko ko kroz ceo navijacki staz varira u tim brojkama koje si naveo moram da ti kazem da sto pre se otarosis brojke i posvetis se onim, trenutnim, cime raspolazes, da ce ti rezultat mnogo vidljiviji biti. Ti sto dolaze na poziv su kao magla, dodju, prodju i nestanu. Oni koji dolaze sami, koji se pojave niodkud njih hvataj. Njega to zanima, on to voli, on nije tu dosao na poziv, on je taj. Ne moze broj preko noci da se poveca, mislim moze, ali to je kratkog veka. Nasa prva parola nakon prelaska na istok je bila " I DANASNJI MOCNI HRAST, DO JUCE JE BIO SAMO ZIR" . Slika parole je stajala uramljena kod drugara u garazi koju smo tada koristili kao prostorije. I dan danas je tu. Cesto je vidim ispred sebe kada legnem da spavam. Ako Bog da za 10-tak godina ce tek da dobije na tezini. Ono sto hocu da ti kazem je da ako zelis brojku, kvalitetnu brojku navijaca treba da imas u glavi da su za to potrebne godine, generacije i generacije, ne moze to preko noci. Mislim moze, ali isto tako ce preko noci i da nestane. Nekako mi se cini da mladji nemaju strpljenja, nemaju neku ideju, viziju gde vide svoju grupu i sebe u njoj za nekih 10, 15, 20 godina. Nekako kad bi sve moglo online, na mrezi, preko noci. Igralista prazna, nekada se cekalo 2 sata na red. Nekima je lakse da kazu kako nema pomoci umesto da pokusaju da nesto promene. Ja bih najvise voleo da se ovde vodi rasprava o recimo tome sto se prenos JLS ne emituje na drzavnoj televiziji, ili sto se utakmice ne igraju nedeljom kada gro ljudi radi subotom.