Српска навијачка сцена - дискусија

јахач магле

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby јахач магле » Thu Oct 11, 2018 9:40 pm

Кад би други знали више о својим трибинама него о циганској, можда би и могло нешто паметно да се прочита.
...Сијају звезде као очи конобарице...

Nikodije

Postby Nikodije » Fri Oct 12, 2018 10:26 am

Problem kod nas je sto smo previse gordi,sebicni i nemamo to iskustvo niti pamet da sagledamo stvari iz vise uglova i onda da nesto zakljucimo a potom tek da nesto kazemo ili napisemo. Necu ovde da pisem svasta jer nije za ovakav forum jer je otvoren i javan a necu ni da pisem nesto sto bi drugi zloupotrebili, samo cu reci da nam manjka medjusobnog postovanja.

Ja nikada nisam suparnicke grupe dozivljavao kao neprijatelje, nikada nisam mislio da ce navijacki pokret toliko propasti da ljudi koji nikada nisu shvatili sta znaci biti navijac zauzmu kljucne uloge u svojim grupama. Ovde gore neko je pisao kao eto ja koji volim klub ali sam aktivan par dana nedeljno ili nekada vise kada je trebalo za grupu,gostovanje ili slicno prosto nisam kadar da pisem onda na ovom forumu jer sam vise simpatizer nego navijac.

Ne druskane ti si pogresio profesiju, i ti i tvoji rusi,poljaci i ostali kompleksasi koji ste od odlaska na stadion,koreografija,navijackih pesama,druzenja i putovanja napravili polu kriminalne-militante jedinice kojima je za cilj da pokazu da su oni najaci i najopasniji. Ovo zadnjih nekoliko godina nema veze sa navijanjem i navijacima! Kako je doslo do ovog stanja pa lako, normalan covek kada je video sta se desava, povukao se sa tribine a pre njega stotine i posle njega jos stotine normalnih i ostalo je ovo sto je ostalo sa malim brojem normalnih koji se nadaju da ce ipak nekad biti bolje.

Kada je obican navijac video da ide na sahranu druga iz kraja samo zato sto je navijao za drugi klub, sto ide po patike sa 5 drugara jer se plasi osvete, kada je poceo da nosi utoku jer nece da strada kada bude pratio devojku kuci, kada ste poceli da bacate bombe,pravite sacekuse kojima bi pozavideli i ozbiljni kriminalci, kada ste poceli da surujete sa politicarima, kada ste poceli da se medjusobno upucavate na tribini, kada ste poceli da mesate babe i zabe i da od navijacke grupe pravite paravan za obican kriminal, kada ste poceli da gradite i rusite po Srbiji i Beogradu i od toga zaradjujete milione prestali ste da budete navijaci!

Pricamo o nekim fer tucama i ne koriscenju oruzja, nisu tuce problem, problem je sve ono sto je danasnji navijac postao jer tempo razvoja te kvazi navijacke subkulture koju pored Srbije diktiraju i druge evropske grupe ne daje ti mesta za normalan zivot. Nego navijaci mahom zive od kriminala,obezbedjenja,kombinacija,tange -frange kombinacije,politike itd...

Kada je to tako nema mesta za normalan odnos medju samim grupama. Zamisli grupu ciji clanovi mahom zive od reketa i gudre pa kako ta grupa da prica o nekim normalnim stvarima? Kako sutra da sebi dozvoli covek koji drzi 3 splava da dobije batine na ruke od nekog Djavola pa ne ide to, mora da se sasece u korenu i onda sacekusa,pucnjava itd.

Posebna tema je politika. Radite prljave poslove za politicke stranke, nekada kao grupa a nekada kao pojedinci i samim tim vasa rec kao navijaca vise nema tezine. Ja bih bio presrecan kada bi nama najveci problem bila kuvana ili noz ili pistolj, nama je to najmanji problem. Problem su ljudi koji su mozda nekada bili navijaci ali danas su sve osim navijaca ali su ostali i jos ucvrstili svoje mesto na tribini. To zlo ce nas na kraju i ugasiti.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 10:58 am

Tako je Nikodije. I onda pogledas ko sve to ima u svojim redovima, u stvari, pogledas kome je vodjstvo grupe sacinjeno od takvih ljudi i vrlo lako mozes da nadjes izvor zaraze koju pominjes. Nema navijacke grupe u svetu da se njihovi clanovi ne bave koje cime, pa ni u toj Rusiji koju svi gledaju kao parametar najcistijeg nije tako. Da ne idem dalje.

Kod nas su neki ljudi jednostavno presli igricu, iskvarili navijanje do tih mera da derbi vise nema smisla, kada ti neko okaci na tribinu zastavu Janjicari i ti stojis iza nje i pri tome imas vodece ljude koji se pitaju, koji otvoreno ovako sa strane pricaju da su oni tu samo zbog kombinacija inace i dalje u kraju kada se igra Zvezda-Partizan mali fudbal igraju za Zvezdu itd. Mnogo moze da se kaze na ovu temu, ali ovo je ono sa cime sam ja i poceo ovu diskusiju.

Kada za izgovor nadjes navijacku akciju da pocnes nesto gde mozes da plivas u vodama u kojima se snalazis jer ti bas nesto nije hitno da se jurcas sa motkama po gradu, ko ce da cuva onolike goste po splavovima? Ajde kad smo kod ove teme jos jednu stvar da kazem a bitna je. Pre nekoliko godina samo mangup se postajao tako sto odes i prebijes neko obezbedjenje kluba kada te napadne ili jednostavno si takav pa ko voli neka izvoli, danas, si mangeja ako radis polu policijski posao sa sve nekom interventnom u sastavu obezbedjenja koja tezgari u slobodno vreme.

Dakle da zakljucimo. Nekada se mangup postajalo u gradu kada se bijes sa obezbedjenjem a danas ako si to obezbedjenje i to je najnormalnije postalo vecini ljudi. E sad dalje.Hoce oni takvi da ti preskrabaju grafit, da probaju da uzmu zastavu, da probaju da napadnu, ali sve to uz dodatke kako oni vide da to treba. I onda ustale tu pricu stotka i motka, da danju pisamo u gace a nocu saramo grafite itd. kako vec idu sve parole, uzdizuci sebe da su oni ti koji kada krenu to je rsum i bolje bezte svi kucama jer ide serif da resava stvari kako on ume i zna, a dok je ovo stotka i motka onako kao degenerici klinci se skupili hoce da se biju ali cemo mi to na drugi nacin da resimo.

A opet ponavljam, nije im problem da skupe stotku da bi obili reviju u 3 ujutru, tad ima stotka, ili da odu nekom pojedincu na kucu i tad ima isto skoro stotka. Cigani su pokazali i na Teleoptiku i sada sa Zemuncima, da im svi ljudi koje drugi ko zna kako gledaju, zele da budu deo navijackog sveta i da stanu u prvi red i da nemaju nikakav problem sa time pa pobedili ili izgubili. Zato sto su takvi ceo zivot, zato sto se nisu tukli samo u ulozi obezbedjenja gde lesis jednog coveka do besvesti vec su malo drugacije odrastali pa ih i ovi sad pamte iz dana kada su bacali obezbedjenje u vodu itd.

Nekada i dobijali batine ali to je to ako hoces da budes takav. Nema straha od toga dal ce sutra da izgubi 3 splava ili ne znam sta jer to nikoga ne interesuje. Ljude interesuje da se spremaju 15 dana za neki Pariz, da vide kako ce i sta tamo da se radi, na to trose vreme. Da se napravi navijacka akcija, da se poseres na Uefu i zabranu, da probas da se ponudis tamo grupi koja postoji.

ReciNe

Postby ReciNe » Fri Oct 12, 2018 3:20 pm

I opet dolazimo do dela gde ste vi i jedina ispravna, najbolja, najpametnija i sve naj, naj grupa ne u Srbiji nego svetu. Dokle god se budete tako oglasavali o "zdravoj prici" hvalisanjem vasih poteza koji su kazem samo u na nasoj sceni u zadnjih dve god kontradiktorni sa bilo kakvom pricom koju sad vas par sara ovuda, ja cu komentarisati. Sa jednim vasim sam se slozio ali sad ove bajke sa obezbedjenjem, pljuvanjem drugih i hvalisanjem vas pa mislim stvarno. Od toliko ljudi na tribini bilo bi glupo da nemate bar 10 koji imaju toliko mozga da smisle svaki taj Pariz, Atinu i sve ostalo. O zdravoj prici mozemo da pricamo ali ne na vasem primeru nego objektivno gledano na scenu i ljude, vi ne mozete biti primer zdrave price bar ne sad i jos neko vreme kako i niko. Stvar je svesti a ne pariza, atine, saranja ovuda tih gluposti kako ste sve naj i kako ne napadate 10 na 1. To je znak da prvo vi zivite u zabludi a treba nam neka bolja realnost.

Врховна команда

Postby Врховна команда » Fri Oct 12, 2018 3:34 pm

Са мном си се сложио пре неки дан и апсолутно се слажем да треба реално и објективно гледати на све кривце тј на све трибине а не само на северну.Сви смо у каналу тренутно а једини лек је да кренемо сами од себе па да онда то и међусобно покажемо.Џабе што и ми и гробари и Земунци и Форси и сви остали на огради фурамо пароле о некоришћењу олова и хладног оружја кад нико то у пракси не поштује.

Морамо поштовати сами себе и имати неку границу људскости и поштовања у глави а онда то и међусобно да покажемо,ипак смо сви Срби и шта добијамо тиме што се међусобно кољемо?Апсолутно ништа!Превише фамилија је завијено у црно,превише момака је остало без својих другара,превише девојака је остало без свог дечка,превише мајки иде у цркву да запали свећу за изгубљеног сина.И шта екипе и клубови имају од тога?

2013.је била она акција заједничке шетње свих група и састанак пре и након тога,можда би требало повући ручну и опет нешто тог типа организовати јер овако више не иде.После се људи питају где нестају Српски ултраси.Одговор под а је : Људи су скапирали у ком правцу иде ова болесна прича и повукли су се.Одговори под б и в су : момци су или иза решетака или под земљом.Четвртог нема.

Чомбе

Postby Чомбе » Fri Oct 12, 2018 3:37 pm

Sevastopole ја сам циган али ти си брате циганштура. Реалан си донекле али само кад причаш о гробарским минусима и неким нашим плусевима. :)

Nikodije је прилично тачно описао нашу сцену данас и колико је она изашла из оквира навијачког, како, када и због чега.

Цигани и гробари су хтели то или не најодговорнији за стање какво јесте јер су просто најбројније трибине. Нема ту никакве мудрости, то ти дође нешто као командна одговорност, врло слично.

Али сва ова прича пада у воду док год свака страна само кења о минусима оне друге. Сујета учини своје и на томе се заврши до неког новог срања и тако у круг.

Да би сцену довели на ту здраву причу које су свима пуна уста треба прво свака трибина да сама своје редове очисти од политичких комбинација и криминала, а знаш кад ће то да се деси? Никад :)

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 3:44 pm

ReciNe wrote:I opet dolazimo do dela gde ste vi i jedina ispravna, najbolja, najpametnija i sve naj, naj grupa ne u Srbiji nego svetu. Dokle god se budete tako oglasavali o "zdravoj prici" hvalisanjem vasih poteza koji su kazem samo u na nasoj sceni u zadnjih dve god kontradiktorni sa bilo kakvom pricom koju sad vas par sara ovuda, ja cu komentarisati. Sa jednim vasim sam se slozio ali sad ove bajke sa obezbedjenjem, pljuvanjem drugih i hvalisanjem vas pa mislim stvarno. Od toliko ljudi na tribini bilo bi glupo da nemate bar 10 koji imaju toliko mozga da smisle svaki taj Pariz, Atinu i sve ostalo. O zdravoj prici mozemo da pricamo ali ne na vasem primeru nego objektivno gledano na scenu i ljude, vi ne mozete biti primer zdrave price bar ne sad i jos neko vreme kako i niko. Stvar je svesti a ne pariza, atine, saranja ovuda tih gluposti kako ste sve naj i kako ne napadate 10 na 1. To je znak da prvo vi zivite u zabludi a treba nam neka bolja realnost.

Ja verovatno mogu da napljujem svoju grupu bolje nego bilo ko od vas drugih, nema potrebe da mi ti iznosis cinjenice. Ako bi bezao od toga to je vec u startu pisi propalo. Itekako imamo gresaka i stvari koje treba da se popravljaju. Sve ovo sto pisem ima za cilj samo par stvari. Prvo da shvate ljudi da smo mi uvuceni u nesto sto nismo zeleli generalno gledano u ovoj novoj eri a svi prstom upiru u nas kao glavne krivce jer nigde ne pise niko nista pa valjda misle da je ono sto vide u stvari sve, drugo da shvate da smo navijaci i to ne kako Hrvati kazu kalkulanti, nego da smo dobra tribina sa hrabrim ljudima koja je X puta pokazala i mnogo dobre strane, trece da shvate svi koliko su dali sebi za pravo da pisu o stvarima o kojima pojma nemaju i da je to tek opasno za buducnost neku ako je uopste planiramo svi kao navijaci.

Sto se tice Atine, Pariza itd. ako je to tako lako ne znam sto to drugi ne rade? To je poenta navijanja valjda? A ne da se vozis sa 5 marica oko sebe od Beograda do Lucana i nazad? Sto se obezbedjenja tice ne znam samo kakve bajke, sta ima netacno da je napisano? I sad dok ti njima objasnis onako opijenima od svetlosti velegrada u noci, da nisu mangupi nego obicni dripci zalutali u navijacki svet, ode sve u kurac.

Врховна команда

Postby Врховна команда » Fri Oct 12, 2018 3:52 pm

Друже,све то стоји,слажем се са тобом,на истој смо и страни али ајде да окренемо мало причу на неку лепшу страну и да почнемо квалитетном дискусијом да покушамо да допринесемо неком бољитку домаће навијачке приче.Од изношења минуса нема вајде јер трајаће у недоглед кад почне међусобно препуцавање а ствари на улици ће остати све исте или чак још горе може да постане.
Last edited by Врховна команда on Fri Oct 12, 2018 3:57 pm, edited 1 time in total.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 3:57 pm

Toliko ima materijala da se odbrani to Cigani su ovakvi i onakvi, da na svaki komentar moze 5 da se napise kao kontra argument. Previse se cutalo da sad kada krenes da se branis opravdano, krecu komentari daj nemoj to aj da pricamo nesto drugo. A pri tome ovi i dalje misle to sto misle za nasu tribinu. Pa onda treba krenuti od toga sta je pravi pogled na svet da bi, sto neko rece, mogli da pisemo istim jezikom za pocetak. Nemoj samo da se ovi realni i politicki korektni uplicu sa spustanjem lopti, niko nije lud i sigurno da svako ko zna sta pise spustice loptu kada treba.

Врховна команда

Postby Врховна команда » Fri Oct 12, 2018 4:02 pm

Мислиш да ћеш таквим агресивним ставом и писањем променити мишљење неком затрованом гробару,форсу,новосађанину,земунцу и свима осталима?Рекли смо шта смо имали,слажем се да би на сваку лаж и оптужбу имали материјала за одговор да пишемо по 10 порука али нема вајде од тог убеђивања јер ће трајати у недоглед.Нит ћемо ми њихово прихватити нит они наше.Прелистај тек форуме јужне трибине(не спортски него навијачки) и партизановаца па ћеш скапирати оно о чему ти причам.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 4:06 pm

Ako udjes u argumentovanu pricu sve moze da se objasni, na zalost kada trpis u tebi se javlja ta agresija i dok pises. Slazem se da je treba kontrolisati.

Nikodije

Postby Nikodije » Fri Oct 12, 2018 4:43 pm

Boljitak ce se desiti kada Grobari Jug i Delije sever okrenu list i kazu ok 95 posto Srbije i rasejanja navija za nas i sa nama su ajde da radimo na edukaciji, na ispravnosti ajde da batalimo pricu o daljem sirenju i zauzimanju teritorija kao da smo u ratu sa nekim. U redu ako se u nekom gradu organizuje ekipa dovoljno smela,jaka i postena da nosi svoje ime uz ime delije ili grobari svaka cast ali nemojte na silu to raditi i nemojte im pomagati.

Mislim licemerno je da ja delim kao lekcije ljudima koji su clanovi ove dve grupe ali sa samo tim stavom vi ste resili sve probleme u unutrasnjosti a niste izgubili nista, a dobili ste mnogo jer necete imati mrznju koju ste sebi navukli godinama forsirajuci neke gradove i neke ekipe koje su opstale samo zahvaljujuci podrsi ostalih gradova,regija i Beograda.

Ako u Subotici ima ekipa delija koja je kadra i jaka da bude ekipa i da se nosi sa Marincima sjajno svaka cast evo neka rade neka se pokazu neka guraju pricu pa ako zasluze dajte im i zastavu itd...kako to kod vas vec ide. Ali sta je fora da se vestacki gura neka podgrupa samo da bi eto obelezili jos jedan pedalj na karti kao vas grad.

Novi Sad,Nis,Kragujevac,Krusevac,Smederevo,Kraljevo,Valjevo,Uzice,Cacak,Leskovac,Zajecar,Zrenjanin i da ne nabrajam dalje svagde je bilo sukoba sa lokalnim ekipama i negde su ti sukobi bili realni na relaciji lokalna grupa cigani ili grobari ali ne malo puta su dobijali pomoc od obliznjih mesta i BG. Onda cela ova navijacka scena postaje jedna nebuloza.

Nema nacina da se loklane grupe koje su same po sebi po mom shvatanju izumrla vrsta i vrsta pred izumiranjem,koja se bori sa losim rezultatima,neuspesima,losom infrastrukturom, seobama mladih u vece gradove(BG,NS) i jos sa loklanim ciganima i grobarima i izbori se sa svim tim ima ih 100 pevaju,pale baklje idu na gostovanja trude se jbg,nije sjajno ali nesto rade i onda dodje ekipa koja ima nekoliko stotina hiljada simpatizera i nekoliko desetina hiljada navijaca i oformi ekipu koja krene da ih kara u njihovom gradu uz pomoc lokalnih cigana i grobara pa dobro majku mu koja je to jebena fora i sta je plan?

Ja da sam nekim slucajem cigan ili grobar ja bih na te manje lokalne grupe koje bodre klub iz svog grada gledao kao na ljude sa kojima se nebi ni posvadjao a kamoli potukao ili akcijao. Neka rade i neka ojacaju pa jedan dan mozda kada dodjes u Nis a ceo stadion protiv tebe kao da si dosao u Split pa da ti srce bude puno onda znas da je nasa Srbija konacno napredovala u tom segmentu a ne da i to jadno i slabo gasis i to takvom silinom da se covek sa strane zapita jbt sta su ti uradili?

Necu da ispadne kako se eto zli cigani i grobari izivljavaju nad jadnim lokal-patriotama niti zelim da ispadne da su oni cvece ali smatram da je dosta zla ucinjeno upravo zbog ovog sto sam pisao, dakle vestackim putem pravljenje ekipe i preuzimanje grada koji realno nije niti bio niti ce biti ciganski ili grobarski. Pa kako je jedan Novi Sad ciganski?

Kako je jedan NIs ili Subotica ili Kragujevac grobarski? Pa u tim gradovima ima llokalna ekipa koja zivi 30 godina, ima i ciganska i grobarska i ja to postujem ali gde ima neka je ima i treba, Nis npr ima ekipu od 87 ili Novi Sad je imao grobare od 80-tih godina ali vidis ima i Firmu ajde neka ta ekipa GNS ili NSCZ ratuje i nosi se sa tim "jadnim" Firmasima koji su kao smesni i ne bitni sta ima da dolazi ekipa od Horgosa do Dragasa da resava probleme po NS ili Nisu pa zato se stvara zla krv.

Neka lokalni navijaci sednu i dogovore se sa svojim ciganima i grobarima neka nadju nacina da se prevazidje sukob i da svi normalno zive sa naravno dozom uvek mogucnosti da zakuvaju po neku tucu,saranje grafita i slicno ali sve to u nekim normalnim okolnostima. E to je onda ta draz i to je prava stvar. Pa znaju sve manje grupe da su nastale od loklanih grobara i cigana i da su sve kopirali od njih i preuzimali sa tog severa ili juga nije to tajna to je tako ljudi.

Tek posle 2000tih ili krajem 90-tih je pocela da stasava generacija koja je bila cista u tom smislu a negde i kasnije ali to je po meni bio znak sazrevanja nase scene. Dakle da zakljucim da su cigani i grobari normalni oni bi te menje grupe cak i cuvali i samo sa vremena na vreme im davali do znanja ko je ko i verujte mi vi bi dosli u situaciju da niko ni ne skandira ciganske ili grobarske picke jer ljudi bi rekli cuti bre koje picke ljudi nas postuju i normalno se ophode prema nama iako smo rivali zivimo zajedno u istoj zemlji ili u istom gradu. To nije znak slabosti to je znak jacine i onda ste vi smekeri i mangupi.

Ne treba niko nikoga da miluje ali ajde samo malo ljudskosti malo osecaja za druge i verujte mi bice mnogo bolje za sve. A Beograd i problem glavnog grada su stvari koje su po meni posebna prica i stvarno nisam toliko upucen da bih to mogao da analiziram ali mislim da je tu u igri previse para,kombinacija i uticaja koji su privukli neke ljude na tribine medju navijace koji su i te kako zagadili i ogadili navijacki zivot u prestonici.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 5:08 pm

Isto tako moze kontra tekst da se napise i kaze da u mnogim gradovima pojavom lokal patriotizma pocinju zabrane nosenja majici Beogradskih klubova.

Pa je to pokrenulo mnogo toga u mnogo gradova. To je ono isto kad hoces da tvoj grad bude cist, a ne moze da bude i nikada nece biti. Nego se treba pomiriti sa time da u gradu u kome si i ti, postoji i neka druga grupa, pa negde je cak mozda i bolja od one koja prati lokalni klub. Desavalo se da se spajaju ekipe da bi negde pomagale, ali se i desavalo da se u gradu koji nije postojao na navijackoj mapi Srbije uvode nova pravila gde jedino mogu oni koji navijaju za lokalni klub da nose majice i imaju grafite. E onda tu nastaje spor.

Sta je to sto je prihvatljivo za nekog iz drugog grada da bi priznao da neko drugi ima svoj kraj, grafit u tom gradu? Ja se kladim da svi koji citaju ovo u sebi kazu da nije nista prihvatljivo jer hoce etnicki cist grad. A to tako isto ne moze da ide. Isto tako garantujem i znam, da za 90% stvari koje se desavaju po unutrasnjosti, Beograd sazna tek nakon par dana.

Jednostavno to je do ljudi koji zive u nekom gradu i najcesce sami imaju potrebu da dokazu da to nije tako kako drugi kazu itd. Meni je to nebulozno da se u gradu od recimo 100 000 ljudi ti juris sa nekim. Pa ti si osudjen da ga vidis svaki treci dan najdalje negde u gradu. Maltene su svi komsije jedan drugom i svi se znaju.

Treba da nadju zajednicki jezik i verujem da Beograd hoce da pomogne i da posreduje ako moze da se neke stvari dovedu u normalu tamo gde mogu. Ali traziti da ne postoji neko ko postoji, to je vec prica koja u startu moze da se baci u djubre.

нема лека

Postby нема лека » Fri Oct 12, 2018 5:17 pm

Друже, локалне групе су прве кренуле са тим да желе да у граду нема циганских и гробарских група, да као буде чист град.

Sevastopole

Postby Sevastopole » Fri Oct 12, 2018 5:26 pm

Jedni kazu jedno, drugi drugo. Dovoljno je da svako sa mozgom, osecajem odgovornosti procita ovo i da prica sa svojim ljudima. Jer meni je jasno kako vide grupa iz unutrasnjosti situaciju, ali i njima sad treba da bude jasno kako drugi vide. Pa, nek se prica, nek se traze resenja, neka se nesto pokusava. Ako nista, iz ovog pisanja moze da se nasluti sta su problemi i da svako ima svoju pricu.

Nikodije

Postby Nikodije » Fri Oct 12, 2018 5:37 pm

Etnicki cist grad? Pa samo debil to moze da zeli ili da izjavi! Nema sela gde nema navijaca zvezde ili partizana a smesno je pricati da postoji cist grad ili da neko zeli cist grad, ali opet traziti da u nekom gradu koji ima mnogo npr zvezdasa a nema ekipu koja je organizovana nego neke pojedince koji su mozda navijaci ali nemaju dovoljno ljudi i potpore da ti ljudi imaju svoje delove grada ili grafite je opet preterano.

Mislim da ne ulazimo sada u detalje i neke sitnice slazem se sa tobom da lokalci moraju izmedju sebe da razgovaraju gde jos nije pala krv i gde se jos moze spasiti stvar. Na zalost za NS je vec npr kasno ili za KG jer je mrznja zaslepila ljude. Znamo svi sta se desavalo pogotovo u NS i tu na zalost nema mira, ubili su decka koji je bio sve ono sto jedan navijac treba da bude a stradao je kako je stradao, i onda umesto da grobari tu istu noc kao pravi Srbi i cestiti ljudi dodju i kazu slusajte firmasi napali ste nas u maglicu uzeli zastavu , sukobili smo se sa vama ubili smo vam coveka ajde da stanemo ovde i da pokusamo da oprostimo jedni drugima ili barem da smirimo strasti a ne da se pisu polupani loncici i ismeva mrtav covek.

Sta je to u nama da nemamo toliko ljudskosti u sebi? Ili zasto nikada lokalni cigani u tim manjim gradovima ne akcijaju loklane grobare ne retko i saradjuju protiv ovih sto navijaju za gradski klub, to je isto jedna teska nebuloza. Znaci ajde samo za pocetak malo vise ljudskosti i da se kompleks ostavi po strani i da vidjeniji ljudi sa bilo koje tribine probaju da se dogovore oko elementarnih stvari.

A to skidanje salova i dresova pa to je debilana to je isto dokaz ne edukacije i to mora da se svede na neki minimum i neko pristojno i normalno postupanje a ne da se neko otvara zato sto nosi dres Zigica ili Ilica ili buvlajcki sal ili sal iz delije sopa, a neka ga nosi. Ja sam imao obicaj da prodjem pored takvog lika i kazem gde ste cigani ili grobari i onda ako krene neka rapsrava super ako se on jadan skloni posle moje recenice sta ima da mu skidam...

Lunapark

Postby Lunapark » Fri Oct 12, 2018 6:52 pm

Nikodije wrote:Problem kod nas je sto smo previse gordi,sebicni i nemamo to iskustvo niti pamet da sagledamo stvari iz vise uglova i onda da nesto zakljucimo a potom tek da nesto kazemo ili napisemo. Necu ovde da pisem svasta jer nije za ovakav forum jer je otvoren i javan a necu ni da pisem nesto sto bi drugi zloupotrebili, samo cu reci da nam manjka medjusobnog postovanja.

Ja nikada nisam suparnicke grupe dozivljavao kao neprijatelje, nikada nisam mislio da ce navijacki pokret toliko propasti da ljudi koji nikada nisu shvatili sta znaci biti navijac zauzmu kljucne uloge u svojim grupama. Ovde gore neko je pisao kao eto ja koji volim klub ali sam aktivan par dana nedeljno ili nekada vise kada je trebalo za grupu,gostovanje ili slicno prosto nisam kadar da pisem onda na ovom forumu jer sam vise simpatizer nego navijac.

Ne druskane ti si pogresio profesiju, i ti i tvoji rusi,poljaci i ostali kompleksasi koji ste od odlaska na stadion,koreografija,navijackih pesama,druzenja i putovanja napravili polu kriminalne-militante jedinice kojima je za cilj da pokazu da su oni najaci i najopasniji. Ovo zadnjih nekoliko godina nema veze sa navijanjem i navijacima! Kako je doslo do ovog stanja pa lako, normalan covek kada je video sta se desava, povukao se sa tribine a pre njega stotine i posle njega jos stotine normalnih i ostalo je ovo sto je ostalo sa malim brojem normalnih koji se nadaju da ce ipak nekad biti bolje.

Kada je obican navijac video da ide na sahranu druga iz kraja samo zato sto je navijao za drugi klub, sto ide po patike sa 5 drugara jer se plasi osvete, kada je poceo da nosi utoku jer nece da strada kada bude pratio devojku kuci, kada ste poceli da bacate bombe,pravite sacekuse kojima bi pozavideli i ozbiljni kriminalci, kada ste poceli da surujete sa politicarima, kada ste poceli da se medjusobno upucavate na tribini, kada ste poceli da mesate babe i zabe i da od navijacke grupe pravite paravan za obican kriminal, kada ste poceli da gradite i rusite po Srbiji i Beogradu i od toga zaradjujete milione prestali ste da budete navijaci!

Pricamo o nekim fer tucama i ne koriscenju oruzja, nisu tuce problem, problem je sve ono sto je danasnji navijac postao jer tempo razvoja te kvazi navijacke subkulture koju pored Srbije diktiraju i druge evropske grupe ne daje ti mesta za normalan zivot. Nego navijaci mahom zive od kriminala,obezbedjenja,kombinacija,tange -frange kombinacije,politike itd...

Kada je to tako nema mesta za normalan odnos medju samim grupama. Zamisli grupu ciji clanovi mahom zive od reketa i gudre pa kako ta grupa da prica o nekim normalnim stvarima? Kako sutra da sebi dozvoli covek koji drzi 3 splava da dobije batine na ruke od nekog Djavola pa ne ide to, mora da se sasece u korenu i onda sacekusa,pucnjava itd.

Posebna tema je politika. Radite prljave poslove za politicke stranke, nekada kao grupa a nekada kao pojedinci i samim tim vasa rec kao navijaca vise nema tezine. Ja bih bio presrecan kada bi nama najveci problem bila kuvana ili noz ili pistolj, nama je to najmanji problem. Problem su ljudi koji su mozda nekada bili navijaci ali danas su sve osim navijaca ali su ostali i jos ucvrstili svoje mesto na tribini. To zlo ce nas na kraju i ugasiti.

Nije ti neko napisao već sam ti ja napisao sasvim konkretno tako što sam te citirao. Nemoj da mi stavljaš reči u usta i izvrčeš ono što sam napisao jer te niko nije nazvao simpatizerom. To je isto deo medjusobnog poštovanja i normalne priče na internetu. Lepo sam ti rekao da tvoje kapiranje navijanja sa ta dva dana u nedelji ne znači da ti manje voliš klub i navijanje, niti da je to bolje ili lošije od nekoga kome je navijanje sedam dana u nedelji, ako je i jedno i drugo ispravno i navijački.

Ta dva navijanja se samo razlikuju i neka bude svakome njegovo. Nisam ti napisao da nisi kadar da pišeš na forumu. Napisao sam ti da ako nisi 100% u nečemu a sam kažeš da nisi, da ti se navijanje svodi na 2 dana, po neku koreografiju, cimanje oko gostovanja i to je to, onda nije u redu da pišeš o stvarima koje prelaze to tvoje poimanje navijanja i navijačku aktivnost jer jednostavno nisi u tome i nemaš potpunu sliku. Piši o tim gostovanjima, piši o koreografijama, pesmama.

Ako nisi deo i uključen u neka dešavanja nije u redu da ti pišeš o tome i stvaraš iskrivljenju sliku na internetu. Naravno da možeš da imaš i da daš svoje mišljenje o tome, to je tvoje pravo, samo se onda postavlja pitanje težine toga šta pišeš. A kada kreneš u ove sulude holivudske scenarije, analize onako kako si ti to sebi zamislio u glavi a ne kako je bilo, kada pokupiš ovu retoriku sa Kurira i Telegrafa, pa još kreneš o nekim vojničkim dešavanjima onda već ulaziš u lupetanje i može se reći sa namerom pišeš o nečemu čega nisi deo a hoćeš nešto da provučeš. Da si imao neko od tih “vojničkih dešavanja” znao bi da je to aktivnost i stvar nekoga koga interesuju još neke dimenzije navijanja i nadmetanja sa drugima istim takvima.

Ali tu onda dolazimo do srpskih mitova gde se piše o ludoj beogradskoj sceni, a kada čovek realno pogleda retko kada se nešto pravo navijački desi i onda naravno da u takvoj atmosferi kada nema pravih dešavanja ljudi prave mitove i “vojničke akcije” od nečega što je normalna stvar za ljude koji su u tome. Niko te ne tera da budeš deo toga, i niko od nikoga ne traži da bude ono što nije. Neka se svako drži svoga i onoga što ga ispunjava. Samo da to bude navijački i normalno. Najveći greh u navijačkom svetu je uključivati ljude u nešto čega nisu deo, uvlačiti ih u dešavanja u kojima ne žele biti, ili s druge strane biti prljav sa onima koji jesu u tome.

Nisam ja od ničega napravio profesiju jer meni navijanje nije nikakvo zanimanje već ne materijalno zadovoljstvo u životu od malih nogu pa sve do danas. Nisu moji ni Rusi, ni Poljaci, ni bilo kakvi kriminalci, a pošto te interesuju gostovanja, pesme, koreografije, stadionske aktivnosti i to pratiš, verovatno znaš koja je grupa u Evropi u zadnjih 15 godina upailila najviše pirotehnike, ko je izbacio najviše svojih originalnih pesama i melodija, ko je uradio neke od najboljih, najsadržajnijih, najkompleksnijih koreografija, ko je imao neka od najludjih putovanja, gostovanja itd. Kamo sreće da se piše više o svim ovim lepim stvarima i da ljude zaista zanima ko kako peva, ko je kako nacrtao šetalicu, ko je koliko upalio baklji, ko je gde otišao itd.

ReciNe

Postby ReciNe » Fri Oct 12, 2018 7:01 pm

Neki razumeju, neki ne. Ja sam jedan od tih 5% koji ne navija ni za zvezdu ni za paratizan, koji nije otisao pod pratnjom na utakmicu bar jedno 4god jer sam isao ili sam ranom zorom negde ili sam stopirao i lutao svuda. Tako da ono nesto se slazemo nesto ne, ja radim na svim mladjim generacijama od mene u mom gradu nebitno za koga navijaju da budu ljudi a vi vidite sta cete sa vasim iz okruzenja ne vredi se ubedjvati sa 10 ljudi koji cim vidi da nesto nije po njohovom truju svojom pricom. Veruj mi nikoga od klinaca ne ubedjujem da ide sa mnom na moju tribinu niti mu pricam da je ovo ili ono bolje, samo da budu bar koliko toliko ljudi, da ne bodu zarad nekog sala, majice i duksa, kao i ostalih manje bitnih stvari od one biti covek i imati svoj obraz.

Lunapark

Postby Lunapark » Fri Oct 12, 2018 7:19 pm

ReciNe wrote:I opet dolazimo do dela gde ste vi i jedina ispravna, najbolja, najpametnija i sve naj, naj grupa ne u Srbiji nego svetu. Dokle god se budete tako oglasavali o "zdravoj prici" hvalisanjem vasih poteza koji su kazem samo u na nasoj sceni u zadnjih dve god kontradiktorni sa bilo kakvom pricom koju sad vas par sara ovuda, ja cu komentarisati. Sa jednim vasim sam se slozio ali sad ove bajke sa obezbedjenjem, pljuvanjem drugih i hvalisanjem vas pa mislim stvarno. Od toliko ljudi na tribini bilo bi glupo da nemate bar 10 koji imaju toliko mozga da smisle svaki taj Pariz, Atinu i sve ostalo. O zdravoj prici mozemo da pricamo ali ne na vasem primeru nego objektivno gledano na scenu i ljude, vi ne mozete biti primer zdrave price bar ne sad i jos neko vreme kako i niko. Stvar je svesti a ne pariza, atine, saranja ovuda tih gluposti kako ste sve naj i kako ne napadate 10 na 1. To je znak da prvo vi zivite u zabludi a treba nam neka bolja realnost.

Neki dan si napisao da je Delijama pao broj i da ih ima 2 000 na stadionu. Kako ih to onda sada ima mnogo? Ali ajde da uzmemo da računaš nešto krivo. Koliko ima Armade pa imaju ljude koji kapiraju koliko je bitno da se pojave u Atini protiv Aeka na zabranjenom gostovanju kada se već nisu pojavili pre toga u Pireju? Ima ih kući u vrh glave par stotina i na strani u proseku do sto ljudi.

Kako oni sa par stotina ljudi kapiraju te stvari? Koliko ima Bad Blu Boysa zadnjih godina pa su se pojavili redom u Kijevu, Parizu, Atini, sve zabranjena gostovanja i dešavanja sa porazima, ali su se pojavili bez obzira na sve probleme koje su imali? Smejali su im se ljudi koliko ih je u kakvom su kanali, a niko nikada nije rekao, čekaj, pogledaj u kakvom su sranju a nije im problem da kapiraju i traže izazov?

Koliko ima Kohorta ljudi kada odu preko u Cirih, Glasgov sa željom? Pa imaju kući u proseku 100-150 ako i toliko kad padne kiša, na gostovanjima do 50. Koliko ima Vravara iz Podgorice pa odu u Zagreb na košarku, pa probaju nešto? Koliko s druge strane ima navijača Barselone, nekih Grka, svih ostalih većih i manjih itd. pa nešto ne vidim da ovakve stvari rade na ovaj način.

Nije odgovor na pitanje kako Delije mogu Pariz, Atinu x2, Moskvu x2, Zagreb x2, zato što ih ima mnogo pa je lako, još bi kao bilo iznenadjenje da nisu to uradili. Ne, odgovor je da imaš ljude koji su navijači, kojima je stalo do navijačkih izazova, koji razmišljaju kako će negde da odu, u tome su o tome razmišljaju. Da nadmudre druge, da se nadmeću, da ga zavuku Uefi, ovima i onima.

I na takvoj tribini prevlada navijačko razmišljanje i zato imaš ove stvari gde ti ljudi odu u neki zagrebački kraj da rašire parolu za humanitarni koncert na Marakani. U svakom tom Parizu, Moskvi, Atini se vidi svest, jer to ne može da uradi neko ko nije navijač, ko ne razmišlja o navijanju, kome nije stalo do navijanja. Pa što bi neko ko nije navijač uopšte razmišljao da mora negde da ode, ma nema to uopšte u glavi, nije mu ni na kraj pameti. Ovo je isto odgovor zašto ove gore grupe imaju to što imaju, a mi se ovde češemo po glavi i zevamo kada se spomenu ove stvari, tražimo neke alibije izgovore itd.

Dakle suština i odgovor zašto neko ode u Pariz, Atinu, ili bilo gde drugo pod takvim okolnostima je zato što je navijač. Dobar navijač. Kratko i jasno.

психијатрија

Postby психијатрија » Fri Oct 12, 2018 9:09 pm

Povodom pisanja o deshavanjima na Srpskoj navijackoj sceni ,pogotovo gde se mi Zemunci spominjemo od novosadiste i casual fkv posto vidim da je internet ponovo u modi tj firmishima nikada nije ni prestao da bude u modi jer su oni tu najglasniji i najuporniji ali zato kada treba onda ih nigde nema …i onda crtaju neke instataurunume a toliko su optereceni i iskompleksirani da ne mogu da nas ne spominju .

Svaka druga rec im je zemunci buljasi itd. Poshto vi obraza nemate stidite se guzice..i pravdajte se ovde da li je shetnja bila 500 m kilometar ili dva ..da li je bilo 10.00 ujutru ili 11.00 da li smo blejali u kraju dva sata da li smo pre shetnje obavestili koga treba ili nismo da krecemo u shetnju do grafita jer vas nigde nema pa nam dosadilo da vas chekamo,pa se posle pravdate da nas je murija okruzila da smo dosli mnogo rano da ste nas chekali u toku noci pa ste se uspavali…koga bre boli kurac za vashe izgovore po ko zna koji put od kada znam za sebe smo vam dosli onako kako treba i napravili haos u Novom sadu vi nama nikada niste priredili nista u `Zemunu i zato vam i shirimo parole ‘’vi opet ko pichke”” ,jer je ta parola prvi put izneta pre 15 godina i vi ste i dalje ostali isti i dolazite kao pichkice pod pratnjom autobusima dobro vam i lanch pakete klub nije udelio da napunite ta dva autobusa,a taj dan ovo poslednje gostovanje u Zemunu ponadali smo se da ce proraditi neki komplex kod vas da cete probati makar istom merom da dodjete ranije bez pratnje jer smo videli da ste opet ko zene neke na sav glas pljuvali po fejsbuku instagramu i ostalim sranjima gde zdushno branite chast grupe.

Tu se jednostavno niste odazvali na poziv iskljuchili ste se i dosli na utakmicu kao neka buranija ste postali prdite po internet portalima a nigde vas nema.KADA TREBA NIGDE VAS NEMA,ALI ZATO NA INTERNETU FIRMA JE UVEK SPREMNA! Ta parola vam je napisana pred samu utakmicu kad smo shvatili da ste bukvalno postali buranija novosadska …samo kenjate i pljujete po internetu ti cesh nekom da prichash da je buljash i ulizica…jer tebi treba da se pravdamo ovde shta mi radimo i kakva mi deshavanja imamo da bi nas ti pohvalio…mi sve shto radimo radimo zbog sebe a ne zbog nekih internet navijacha koji seju zlu krv .Kod vas sigurno ima kvalitetnih pojedinaca ali dok dopustaju da takvi kao vas dvojica pretstavljaju grupu i pishu na ovakav nachin onda ste spali na mnogo niske grane!

Mi smo svojevremeno dolazili i vama nudili isto ruke pa je vash tadashnji predstavnik ovlashceni rekao da mu ne pada na pamet da vraca ljude u kovchegu kuci iz Zemuna …iako je dobijao sve zive garancije od nas da to ne moze da se desi…to smo razumeli jer ste se opekli na zalost sa grobarima i nikada vas za to nismo prozivali iako smo uochi nashe utkmice par dana ranije nas par dosli u Novi sad da vam nudimo to!!! I ti sada nama prichash da smo ulizice shto smo sa ciganima imali deshavanja koja su trenutno za vas nezamisiva …jer vam je smena generacije i niste u stanju tako neshto ochigledno da uradite,ali komplex je chudo odma buljashi ulizice ….mi smo to isto imali sa grobarima pred nashe finale kupa.

Oni vrlo dobro znaju da su zloupotrebili tada nashu naivnost u tom momentu i dosli kako su dosli da ne pishem ovde svi koji su upuceni u deshavanja znaju da su na dogovor 5 na 5 da se reshi problem dosli 40 na 5 i posle toga izmisljali bajke i preuvelichavali svoju sramotu…nesvesni situacije izjavili su kako je to uspeh za grobarstvo …imali smo sa ofkovcima usijanje u rivalstvu gde su ljudi u tuchi u Zemunu ostali sa ozbiljnim povredama i to je moglo da preraste u mnogo gore ali na svu srecu na obe strane su se nashli zdravi razumni ljudi koji su skontali da sve to moze da se zaustavi da izadjemo na tu nepopularnu livadu kako to ne bi poprimilo dushmanske razmere..i od tada nash rivalitet je doveden u red.

Sprechene su neke stvari koje su mogle da se otrgnu kontroli…isto tako sa ciganima mi imamo u svom dvorishtu deshavanja koja se ne pishu po internetu ali mi i oni znamo shta je sve tu bilo i kakvih situacija od raznih upadanja u kraj zvrljanja grafita farbanja ulica upadanja na proslavu grupe zemun trg raznih susreta je tu bilo ..shto spontanih shto sa nameroom..pa do spontanog susreta u borchi kada je par auta zemunaca naletelo na mnogo brojnije cigane na dan derbija…svaki put je bilo nabadanja i to dobrog.,i kod javnog wc u zemunu i u retenziji i u borchi da ne nabrajam sva pojedinachna deshavanja i tuchu nashih klinaca sa severnom snagom pre ne znam koliko godina…mi smo sve situacije gde je moglo reshavali zdravim razumom sa svim grupama…nismo se nikom meshali u tudje dvorishte ,gledamo svoja posla i ne damo da se neko mesha u nashe dvoriste.

Boli nas kurac da li ce to nekom da se svidi ili ne mi radimo onako kako je ispravno i kako mi smatramo da treba! To sto neko ko je ocigledno bolestan pa trazi mane izvrce sve onako kako njegov bolestan um izopacen vidi pogresno sve to je vas problem da brojite spaljene salove …to nije bilo ko u vashem slucaju organizovano skupljaanje rekvizita pa da brojimo ko je vise skupio…to su par ljudi na svoju ruku doneli i na svoju ruku zapalili nije nam ni palo na pamet da se u tome takmicimo niti tome neko pridaje neki znachaj…vi se bolje zapitajte i pozabavite sami sobom da vidite gde ste shuplji i gde i sta treba da dovedete u red jer chitam ovde opet neki vec vidjen scenario u bulevaru bili klinci par starijih…ista pricha je bila preslikana u bulevaru kada su igrali Vosha Radnichki kg kada vam je 20 mladjih zemunaca rasteralo u sred bulevara ekipu koja ih je napala a ishla je u korteu ka stadionu…ako vec uvek u tom bulevaru bezite i dobijate gari po tamburi promenite rutu smislite neshto a ne posle da kukate i pravdate se po internetu…

vi ste se svojevremeno tukli sa nscz i gledao sam taj snimak to je u tom momentu bio pokushaj ozdravljenja i vi na zalost niste uspeli..a mi smo to isto uradili i uspeli smo jer smo istrajali ali onda vi koji bi voleli izgleda da i mi imamo nedaj Boze neku zrtvu u navijachkom obrachunu ,voleli bi da su i nama izakcijane zastave i da nam je grupa pukla zato shto je unutar grupe puklo sve iz raznih razloga sto je pola ljudi zaposleno u klubu upravi i ko zna chemu pa je sujeta unishtila dobru grupu kakva ste bili….

tebe izjeda shto mi uspevamo da se odrzimo jedni isti vec 20 godina i vishe …pa smo mi ulizice i dupelisci…mi uchimo na vashim greshkama i necemo da nam se desi to shto se vama desilo…poslednja deshavanja sa ciganima nisu dosla preko noci i tek tako se desila…tu je ulozeno mnogo truda previse i vremena i truda da bi se nasao neko poput tebe da ovde sebi da za pravo da pljuje nekog…ko je uradio neshto shto niko do sada nije!Ja se secam kao juche da je bilo kada ste mi vi da neimenujem ovde firmashi prichali ko je udario na najjache…aludirajuci na neki polupokushaj tuche ispred spensa na platou kad ste izleteli nekim ciganima…i hvalili ste se sa tim na sav glas i ja sam vas tada bez kompleksa pohvalio ne preko interneta ja se ne krijem iza tastature vec ochi u ochi u lice ja nemam kompleks da pohvalim svoje rivale kad urade neshto dobro …

mi vas ne mrzimo kao prvo gledamo vas kao rivale i uzivamo u tome da vam uvek stavimo do znanja da smo za vas uvek bili banda i mogu chitavu istoriju nashih dogadjaja da ti ispishem gde smo odrasli ko deca praveci sranja po novom sadu i jureci vas po novom sadu.Ovo nije internet prozivanje nego je stvarno tako chinjenichno stanje …sva nasa sranja bila su iskljucivo u novom sadu…i to zahvaljujuci nama…jer smo uvek trazili igru…vi ste nezainteresovani ili nemate ekipu ne znam shta vam je…jednostavno problem je u vama i nemoj da se pravite ludi i pljujete po internetu.Nama se potrefilo sa ciganima da postoje pojedinci koji veruju jedni drugima i koji mogu da garantuju za svoju stranu i i ja cu iskreno reci svima vama ovde da nam je milion puta bolji trip da se bijemo sa ciganima pravim sa ekipom a ne da bijemo razno razne zvezdashe seljake pojedince i da gledamo u pasulj ko je pravi navijach ko je simpatizer..i da lazemo sami sebe kako smo tukli cigane…

to smo valjda odavno prerasli kao klinci kad smo chekali autobuse gradske pune delija i grobara i tukli sve shto je u autobusu….serem se u navijachku karijeru ako se nikad ne dovatimo kako treba sa udarnim ekipama cigana i grobara!Mi tako razmishljamo i shta je tu loshe..mi se nismo tukli u zakazanoj tuchi na livadi chisto da se zna niti smo odredjivali ko moze ko ne moze da dodje godista i ta sranja…jednostavno dogovor idemo na ruke u tom i tom broju izbegavamo muriju po gradu trazimo se pa ako se desi desi se..ako ne nikom nista idemo dalje ….proshli put se nije desilo zbog murije ovog puta se desilo i to bash dobro..19 ljudi je uhapsheno ukupno…niko nije prosao sa ozbiljnim povredama masnice chvoruge polupan koji nos ugruvan po neko…svi srecni zadovoljni …niko nije izboden upucan osakacen…murija je bukvalno okruzila ljude koji ih nisu jebali 2% dok nisu skroz prisli okruzili i dok nije doshlo ogromno pojachanje…toliko su blizu prishli da je jedna trecina ljudi malte ne uhapsena…ovo je sve javno ne iznosim ja neshto shto se ne zna ljudi uhapsheni imaju postupke ….i onda ovde neko uzme da pljuje po svemu tome!

Niko se nije gadjao ciglama flashama bakljama…nema polupanih automobila srche…mi znamo gde mozemo ovako znamo gde ne mozemo…i prilagodjavacemo se jer nam je scena specifichna.Nemamo komplex da na reprzentaciji stanemo rame uz rame sa bilo kim od svih vas kao shto smo i mnogo puta do sada.Scena je toliko skrenula sa puta da mi gledamo sebe i gradimo svoj odnos sa svakom grupom po zasluzi.Da bi ovako nesto uspelo mora da postoji uzajamno poshtovanje i da postoje ljudi koji drze rech i imaju obraz a dok ima ovakvih hushkacha koji pljuju i vredjaju nece biti dobro!Mene je sramota shto sam morao da se spustim na taj nivo da moram da odgovaram na te maloumnichke postove buljashi ulizice …pishete ovde po internetu kako nam je vash chovek platio advokata i kaznu da dechko ne ode u zatvor ybog kuvanih motki a vamo kao dosli smo na ruke licemeri…

poshto ti javno pishesh o tome necu ti ostati duzan ni na to.Mi sa vama nikakav dogovor nismo imali i nismo znali da li vas ima 30/60 ili 100…i da li imate kuvane motke baklje i ko zna shta sve…nasha namera je bila da dodjemo neopazeno u grad jer znash koliko murije ima kada mi gostujemo i da je to mnogo teshko izvodljivo i zato smo poranili da bi ushli i skupili 50 ljudi neopazeno,motke su bile blizu nas u kolima u sluchaju potrebe jer nismo znali shta nas cheka koliko ljudi i koliko naoruzani,a ideja je bila da idemo goloruki i da ako primetimo grupu da ste se okupili negde da vas pobedimo navijachki svakako i procenili bi ako niste naoruzani upali bi sigurno na ruke u sluchaju da ste sa kuvanim motkama da mozemo i mi brzo da ih uzmemo. Izveli smo shkolsku akciju disciplinovanu kakvu vi nikada u svojoj istoriji grupe niste uradili.Nikada u Beograd niste dosli nikom tako da se shetate bez murije da zauzmete neki park lokal nechiji kraj bilo shta da uradite navijachki..

ne znam kako vas nije sramota zbog toga,Ne vas nije sramota vi josh nalazite drugima mane koji vam to rade ceo zivot zadnjih 20 godina i vishe…te pare sto su date sutradan su refundirane i to je navijachki kodex medjusobno poshtovanje koje ti nemash chim ovako vredjash. I ranijih godina smo mi hapsheni i privodjeni u novom sadu i isto su nam vash sadashnji komesar i drugari slali advokata ako zatreba iako smo se koji minut ili sat pre toga nabadali tukli itd jer je to zdravo rivalstvo i poshtovnje a ne mrznja a tvoji postovi su odvratni puni mrznje i kompleksa.

Nama ne pada na pamet da kukamo i pishemo o bilo chemu po netu ali necemo dozvoliti da sto puta izgovorena laz postane istina!!!Ne pishemo po portalima ali poshto vidimo da ste ovde uporno zapeli da nas spominjete u negativnom kontekstu i zbog toga shto ako ovaj post i jedan navijach u Srbiji prepozna kako treba i shvati da na sebi treba da rade i svojoj ekipi i da se izdvoje u ovoj masi zalutalih ostrashcenih nepoverljivih …da znaju da ipak postoje neki koji se drze nepisanih navijachkih kodeksa i koji i pored svega nisu izgubili nadu u navijachku scenu.

Mi cemo i dalje da zivimo u svom svetu u kom vrednujemo neke sebi bitne stvari jer to shto radimo radimo iz svog tripa jer tako kapiramo navijanje na takav nachin tako smo nauchili a vi zivite u svom svetu i radite kako vi mislite da treba samo batali to omalovazavanje vredjanje preko interneta .Bolje se potrudi ako si aktivan uradite i vi neshto dajte nam podstrek da budemo josh bolji…ovako i mi stagniramo pored vas i forsa koji ste skrenuli sa puta.Bavite se klubom upravom i upropastili ste svoje tribine...

P.S.Nalog je pozajmljen.

Return to “Србија”