casual fcv wrote:Gari ne znam zasto pricas nesto kada ne znas, ako je setnja ulicom od 500m setnja po Novom Sadu onda je Novi Sad bas bas mali grad, a reagovati nisi mogao jer su vec bili okruzeni murijom dok su skontani.
Ja nisam rekao da treba da se bode i puca, ali kazem da sam hteo da idem da se bijem na ruke isao bih na mma..
Zasto cigani nisu lehovim navijacima stali na ruke da se biju nego su im izleteli sa motkama i najurili ih, sto uopste ne osudjujem, lako je traziti da se bijes na ruke kada iza sebe imas kik boks klub koliko vec godina u nazad i sto imas spremne borce za to, o kojoj tu ravnopravnosti pricamo?
A to sto zemunci lizu bulju ciganima kako im ne bi odradili zastave pa dogovaraju fer tuce, u kojim im murija vec drugi put upada samo sto su ovaj put uspeli nesto da se posibaju, da pokazu kako oni mogu i pored svih silnih ubistava i bodenja biti posteni je licemerno prema svim tim ljudima koji su izgubili nekog drugara.
Znam ja šta pišem, ne pišem napamet. Rekao sam šetnja a jasno je da mislim da su vam bili par sati u gradu, sedeli u kraju, na kraju se šetali dok ih nisu pokupili, stvar je jednostavna, moglo se reagovati, sve ste znali. Tada sa njima razgovarate, nešto radite a ne ovako preko foruma da se pljuca po Zemuncima a vama prvima su uradili najbolju moguću navijačku stvar.
To su dečije bolesti koje traju od početka interneta i rasprave navijača. Lepo se prizna bez laži, bilo je tako i tako, gleda da se na normalan i navijački način odgovori i kraj rasprave. Ako mogu BBB za Moskvu, Atinu da priznaju, što neki drugi ne bi mogli? Tu se vidi razlika izmedju velikih i malih. I tu neko ko je dobar i iskren ima mnogo veće poštovanje bez obzira na poraz nego neko ko će zbog neke mnogo manje stvari da taslači forume kako nešto nije bilo, a bilo je i bilo je navijački.
Ako može jedna Kohorta iz Osjeka nakon što im se Manijaci prošetaju kroz grad, da ode par dana kasnije u Zagreb na Trg, doduše malo kasne ali ipak su samo par dana kasnije nešto uradili, ako može jedan Tornado iz Zadra da se šeta i ide navjački po Ljubljani, Šibeniku, Banja Luci, i da se to onda vrednuje kao dobar navijački potez, pa u čemu je problem da smo mi Srbi najveći idioti i kompleksaši pa ne možemo da kažemo Zemunci su bili kako treba u Novom Sadu i tu nema više priče?
Ako može ista ta Kohorta da u Evropi napravi neka dešavanja, i da se to lepo kaže da je nešto dobro za njihove uslove, pa kako to ne može da mi ovde sami sa sobom vidimo i vrednujemo neke osnovne navijačke stvari? Koga mi to lažemo, pa na kraju ćemo doći u situaciju da gledamo Tornado iz Zadra kako radi stvari koje 99% grupa u Srbiji mogu samo da sanjaju, a zašto? Pa zato što postoji nakaradni sistem vrednosti u kojem se prave navijačke stvari i dešavanja izvrću ruglu, izokreću, prave neki idiotski scenariji itd.
Dakle, jedan od uslova da se stvari promene na bolje je da se bude iskren i kažu stvari onako kako jesu. Pa umesto da se laže po forumu, izvrće priča, daje bespotrebno gas, to vreme da se posveti razmišljanju kako ćeš recimo sutra tim Zeumuncima ili nekom drugom da odgovoriš na upad u grad, a da pri tome sve bude normalno i navijački. Probaj, i videćeš da je mnogo bolji osećaj nego ovako pisati gluposti I laži po forumu.
Da se razumemo, nisam Zemunac, nisam njihov advokat, ne branim njih ovde već navijačke stvari. Meni je lično neverovatno da oni nakon svega, nakon što su pokazali da mogu da budu deo inicijative za normalne stvari i ozdravljenje odnosa, ako već imaju neku prezentaciju po fejsbuku da dozvoljavaju da se pišu one gluposti i ostavljaju kretenske poruke o zadnjem dešavanju. I to o dešavanju koje bi moglo da bude prekretnica za bolje stvari.
I Delije su izgubili svog drugara, pa se selo sa ljudima iz tog grada, pričalo, dogovorilo kako treba da izgleda navijanje u tom gradu kako se ne bi više dešavale tragedije. Ljudi, stvar je jednostavna. Biti dobar, pravi, navijač, da svi uživamo u onome što volimo, ili biti iskompleksiran, dušman, bolesnik pa da čekamo do nove tragedije. Kome je šta u interesu?