МГП wrote:Bunt kako sam te shvatio tebi je u redu da u ovom slučaju koji si naveo cigani iz drugih gradova dolaze u pomoć ciganima u Kg, Kš, NS, nebitno kojo grad (lupio sam pomenute kao npr), da bi im pomogli da riješe problem sa lokalnom grupom koji imaju.
I šta onda kad se navodno riješi problem i ovi odu kućama a ovi ostanu sami poslije svega, oće li ovi opet dolaziti da pomažu i da se time stvara pogrešna slika kako je neka ciganska ekipa jaka iako je u stvarnosti drugačija istina? Drugim riječima je li po tvom mišljenju u redu kurčenje bez pokrića?
Sevastopole a što ne kažeš da su ti cigani koje su napali huntersi na benzinskoj uoči derbija 2013. godine tu stavljeni sa razlogom, kao mamac za ono što je uslijedilo kasnije? 2 mrtva i 1 obogaljen u posljednjih godinu dana, to je rezultat akcijanja delija sever.
Hajde da ti ovo prevedem na možda prihvatljiviji nivo. Imaš desetak drugova sa kojima porovodiš svaki vikend, rođendani, žurke, izleti, putovanja, delite sve, od paštete do kavijara. Međutim nakon svakog takvog vikenda ti se vraćaš u kraj gde te drkaju neki đilkoši samo zato što nisi njihov ortak, što misle da su jači, da ih ima više, da si indijanac, nemaš šešir i slično. Ispričaš to ortacima i dobiješ jedan od ova dva odgovora:
a) Ako hoće da se kače sa tobom, stavićemo im do znanja da se u tom slučaj kače sa svima nama, i ima tako da bude dok ne shvate da treba da se povuku i da se ne petljaju sa tobom
bez dobrog razloga.
b) Boli nas baš stojko, to je tvoja stvar, na nas nemoj da računaš, ali naravno dođi i sledeći vikend biće dobar provod.
Pa ti sad sam donesi mišljenje o tim drugovima i tvom odnosu sa njima na osnou jednog od ova dva odgovora. Naravno, da bi mogao to da uradiš moraš prvo da razjasniš pitanja koja si postavio a koja su veoma konfuzna. Ili ekipa ima problem, ili se kurči? Iz tog razloga sam boldovao one tri reči iznad. A da bi dokazao koliko pojma nemaš o čemu pišeš udario si poslednju rečenicu koja je u rangu "Srbi su genocidan narod." To je kao kada bih ja napisao da su Grobari nakon parola "NUSKNVP" i "Završićete svi u crno belom loncu" direktno uperili pištolj u sve navijačke grupe u Srbiji i samim tim otvorili sezonu lova i na sebe same.
A sad redom,
Ti Panzrame (iako sam poprilično ubeđen da sam na tvojoj block listi, ali neka ti prenesu) nemoj da se javljaš, da ne bi mladi koji te gotive i misle da si deo nekih davnih vremena počeli da čitaju i tvoje rane radove, dok si bio deo tog istog Severa i onanisao na akcije protiv Radovaca čije nalepnice sada kačiš po forumu, ili da se dotaknemo utakmica koje si proveo na jugu? Drži se tableta, bloga i kuknjava za poslom preko YT, iako si nesposoban da radiš bilo šta a da ne kradeš na radnom mestu. Ni promociju sopstvene knjige nisi uspeo da održiš kako valja a hoćeš sa nekim da diskutuješ o temi u kojoj si sedma klasa, i to u svom najboljem izdanju. Što reče drug član, saberi se.
Casual i Odan, pasus o parolama i na vas može da se odnosi.
Čompika,
Prijem lopte, dribling prvi, drugi, finta, op, vodiš loptu šut, šut. šut iiii.... ni blizu stative, daleko, ma preko stadiona.
Navijačke grupe su pod samokontrolom, uslovljenom nakaradnim zakonom o ponašanju na sportskoj priredbi, ili kako god to da se naziva. Dobiti godinu dana zatvora zbog tuče ili baklje je nešto što niko ne želi da zakači. Dobiti uslovnu je još gore, jer ako su sudije poluinstruisane dobićeš zabranu na fudbal i košarku u naredne tri godine, a ako te zakače totalni idioti ima da popaseš i za vaterpolo i rukomet, kući i u gostima pa da se skoro svaki dan javljaš muriji jer neko negde igra nešto. Uzmimo primer Brankice i Kimija kao prvi, ili Cigane i slučaj Pivnica. Iz tvog teksta treba da zaključim kako se broj ljudi smanjio na tribinama zato što neki prave pare uz pomoć države, uslovno rečeno, a navijačima se to ne dopada? Pa da li su ti navijači na toj tribini zbog kluba ili zbog pojedinaca?
Stvarno smatraš da će neka tribina krernuti u otvoreni obračun protiv vlasti (ove, neke naredne), svesna da će biti sama u tome, i da će taj isti "narod pun gneva, motiva i želje" posmatrati sukob sa strane i čekajući do poslednjeg trenutka da se uključi ili povuče (pre bih rekao ovo drugo)? Zar postoji tribina koja je spremna da se ugasi zbog jednog idiota koji je spreman skoro na sve da bi zadržao svoju poziciju.
S tim što on za razliku od drugih ne ide u radikalan sukob, već kompromituje ucenom, lovom i kombinacijama (Kurir (očajan prvi primer ali primer), Sergej Trifunović i donacija od 250k e, tenderi, Mišković, Cane, Karić, Kosmajac, biće uskoro i Šarić). Lopovi, kriminalci, ubice, dileri, svi redom dobijaju oslobađajuće presude a vi pokazujete prstom na tribine(u) kao faktor saplitanja. Problem je to što se neka ekipa kao firma pojavila pod punim imenom i adresom?
Kakva glupost... doduše, to odgovara jednoj drugoj grupi sa druge tribine da na miru asfaltira po Beogradu na vodi i radi trotoare. I da misle da su mega pametni.
Pojedinci sa tribina su itekako odgovorni i moguće jedini krivci zašto komplet navijačka scena ima izuzetno negativan prizvuk u javnosti. Međutim, kao i u životu, tako i na tribini biraš svoje društvo. Pa ako ti je gotivno da budeš ekstreman u svim mogućim porocima, izvoli, ima mesta. umeren? Izvoli, ima mesta i za tebe. Voliš samo ultras deo priče i sport? Dobrodošao si i ti. Stručnjak za taktiku i postavku igre, malo da se razgalamiš, isteraš negativni naboj pa da budeš opušten u ponedeljak? I Vaše mesto je ovde, gospodine.
A svi vi koji hoćete da budete redovni i verni klubu, ali pod vašim uslovima... "pa nije vam ovo vaš Dubrovnik..."