svuda.prisutan wrote:Трипко wrote:Batke wrote:Неке Делије тврде да су ти људи престали ићи на север још пре две године али не знам да ли да им верујем. Што се тиче тренутне навијачке сцене вредно помена што могу да похвалим су Таурунуми, Вукови Лесковац, Фобија чачак, Ђаволи из Крагујевца, фајтерсе из Ужица и наравно Теладија.
Колико се репресија увукла у навијачки покрет је пример од пре недеље када је Фобија похапшена јер су скандирали против прворођеног али видим скоро сваку текму присутни. Требала би фабрика да им упумпа паре у клуб јер ово са Борцем нажалост ничему не води, а били су добра група и велики клуб али нажалост где је политика умешала прсте то је све пропало:
Вукови Лесковац су ми још били симпатични док су још били клинци имали су свој неки јужњачки фазон док су били пета лига .Буквално свака част за групу коју су основали основци и одмах почели да анимирају вршњаке и остале клинце, раде маркетинг и са чак 13-14 година сами кренули да раде хуманитарне акције. Још имају панк бенд који редовно наступа на фестивалу у ладовици. Колико је прича искрена је то да су је чак и таурунуми као ветерани наше навијачке сцене препознали прави навијачки трип и у добрим су односима са њима док их бивши Блу Бојси подржавају на великим рукометним утакмицама. Чак су имали сукоб ДС нишлије где се нису обрукали чак напротив. Плус што им граде нови стадион тако да очекујем још више њихову експанзију.
Ђаволи из Крагујевца прва навијачка група која је дигла глас против Рио Тинта плус напад на цигане у Крагујевцу.
Фајтерси, Теладија и таурунуми стандардно... Плус што због пост ковида екипе су порилично утањиле.
Живи били и уздравље
Ђаволи нису напали цигане, већ обрнуто.
Кад нешто пишеш провери прво информације.
Da, da, u pravu si. Cigani su ih napali, aaaaaliii uz pratnju policije dosla do mesta okupljanja Djavola, e sad..naravno, vi cete reci kako je to ispalo slucajno, kako nije bilo nikakvog dogovora sa njima, a na sve to u 3x vecoj brojci, niste ih rasterali, niti su Djavoli vas, ali to je vise bio minus za vas, a plus za Djavole. No dobro, ajde. Naucili smo svi da postoji istina i ciganska istina. Proslo je mesec dana od tog dogadjaja.
Steta za FF sto nemaju vecu brojku, evo Jakuze, ne znam kojom magijom, ali brojka odlicna od Partizana cini mi se. Sto kod kuce, sto na strani. Ako su neki iz blizanackih tabora presli kod njih, nadam se samo da ne zavrse kao Marinci.
Djavoli, sve po ps u sto se kaze. Krenuli u susret, stali, nema sta da se zameri sem sto su pobegli u zgradama iz kojih su dosli kada je murija razdvojila, ali i tu su oni hteli sukob, ali kao sto kazes 3 puta veci broj, i logicno je. U prvom okrsaju kako ti delis minuse i pluseve, sad malo Ciganske istine. Dosli rano ujutru u grad, prosetali seli u centar, sacekali vreme da se krene, videli slobodan prostor, iskoristili ga, jer ne znam koji navijaci ne bi pokusali makar. U stvari znam, Grobari ne bi, jer ni ne postoje kao navijacka grupa. Ti si sad nasao nekom da delis minuse i pluseve, tribina vasa ne zna kako izgleda navijacka tuca. Jedini pravi navijacki dogadjaj u ne znam koliko vremena, vredan pomena.
Tako je, Delije nisu uspele da pomere Djavole pred 100 zandara sa opremom celom, sto oko Delija sto oko Djavola. Jebi ga, goloruk tesko mozes to, ali su dosli do Djavola preko vise kordona, i oni su isto tako. I svaka cast za to, lep kontakt. Ali nemoj ti da dajes nekom samo molim te pluseve i minuse, ne znas sta je to sigurno. Lep navijacki dan, steta pa je nekoliko ljudi zavrsilo u istrazi, zamisli to su bili Cigani, ali srecom ostali su samo po 20 ak dana. Njihovi ljudi medju zgradama koji su ostajali na zemlji su dizani, brisani, davala im se pomoc... Dakle, ovde vise niko maltene nije pozvan da prica o ovim stvarima jer niko nema nikakav sukob ni sa kim navijacki godinama. Tako da pluseve i minuse batali. Svakako je za Djavole kao manju grupu ovo dobro iskustvo i treba tako da bude. Da tako moze i u Novom Sadu da se desi, i na jos par mesta gde postoje navijacke grupe, bilo bi idealno. Ja kada sve saberem ne mogu nista Djavolima da zamerim, ali ne mogu ni oni nama nikako. U najkracem receno. Te decije price dosli sa murijom i to...jeste tako i bilo, samo je fora sto je murija isla iza zbunjena a razdaljina dva skupa je bila na 300 metara. Dok su se oni snasli eto ih jedni kod drugih. Spontano sve, ruke sa jedne strane 100%, sa druge po neka motka, nista posebno. Ali svakako dobro desavanje. Oni koji cekaju sta cekaju, nacekace se jos, mani se tih pluseva i minusa i dodela priznanja, sami mi znamo kome treba odati priznanje ne treba drveni advokat, i to los, po sluzbenoj duznosti da ih cupa. Samo nemojte iz nekog ostrascenog ugla da posmatrate nesto, treba da se radujete svi gde god da ima navijaca, da moze nesto i ovde da se desi. Doduse neko mora da pokaze ogromnu volju za time da bi se nesto desilo ali makar i tako.