Српска навијачка сцена - дискусија
-
Re: Српска навијачка сцена - дискусија
Prvi put cujes za to? Onda ne poznajes dobro istorijat nasih susreta koji su se dogodili ili mogli da se dogode da je bilo dobre volje sa obe strane. Oba puta vam je bila cela grupa u tom trenutku a ne "Bez Straha".
- Modus Operandi
Немогуће да је нама тада на Брду била цела група, ми смо се увек против Железника (када смо играли),окупљали на Видиковцу и локалним превозом ишли до стадиона.
То сте набасали или нашу тадашњу секцију са Брда или из града. Знам јер сам био на свим утакмицама против Железника. Само не знам да ли је била у питању првенствена утакмица или куп, пре бих рекао ово прво јер сте ви играли против Чукаричког.
А било је ситуација када су наши са Брда чекали вас када сте враћали из Железника, каменован вам је аутобус, и колико се сећам нико није изашао напоље. Пратила вас је тада једна марица са пандурима која је кренула на нападаче.
То сте набасали или нашу тадашњу секцију са Брда или из града. Знам јер сам био на свим утакмицама против Железника. Само не знам да ли је била у питању првенствена утакмица или куп, пре бих рекао ово прво јер сте ви играли против Чукаричког.
А било је ситуација када су наши са Брда чекали вас када сте враћали из Железника, каменован вам је аутобус, и колико се сећам нико није изашао напоље. Пратила вас је тада једна марица са пандурима која је кренула на нападаче.
-
Jeste, pratila je bus sa obicnim navijacima i mladjim koji se nisu racunali ni u pokusaj ekipe tada, i nije samo kamenovan, a onda su ti isti sto su to uradili se brzo pokajali. Ovo iz Pozeske je koliko moze da stane ljudi u pun autobus? 50-60? Neka bude da nije cela ekipa nego pola al su se napravili ludi.
Pozeska i odlazak vas u Zeleznik i dolazak nas na Brdo su bili zanimljivi uvek. Jednom su nam stali autobus do autobusa na istoj stanici. Vasih je doduse bilo manje u busu ali bio je ko treba. Izlupali vam bus oni zapalili. Stali posle 50 ak metara, izasao covek sa satarom koji je nastavio beg u zgrade u Pozeskoj. Ovo su sve dogadjaji od 2001/2002.. na ovamo da se razumemo.
I naravno Ibarska gde ste znali kao i mi da vi u odslasku a mi u povratku moramo da prodjemo jedni pored drugih. Mi smo stali, a vas bus ode dalje. I tu nas je bilo vise nema spora, ali to je vas odabir koliko vas je krenulo. Sa vama je uvek bilo zanimljivo, gubili smo i mi u proslosti da ne bude zabune neke.
Pozeska i odlazak vas u Zeleznik i dolazak nas na Brdo su bili zanimljivi uvek. Jednom su nam stali autobus do autobusa na istoj stanici. Vasih je doduse bilo manje u busu ali bio je ko treba. Izlupali vam bus oni zapalili. Stali posle 50 ak metara, izasao covek sa satarom koji je nastavio beg u zgrade u Pozeskoj. Ovo su sve dogadjaji od 2001/2002.. na ovamo da se razumemo.
I naravno Ibarska gde ste znali kao i mi da vi u odslasku a mi u povratku moramo da prodjemo jedni pored drugih. Mi smo stali, a vas bus ode dalje. I tu nas je bilo vise nema spora, ali to je vas odabir koliko vas je krenulo. Sa vama je uvek bilo zanimljivo, gubili smo i mi u proslosti da ne bude zabune neke.
Ви на овој теми дискутујете само о прошлости?
Да ли то значи да је наша сцена прошлост?
Нешто не видим да су се цигани дотакли њихових подвига из каснијег времена.Поготово против Форса.
Нешто не видим да су се цигани дотакли њихових подвига из каснијег времена.Поготово против Форса.
-
Ja pisem o stvarima koje su se desavale do nekih par godina u nazad godine dokle su postojali sukobi u vecim razmerama sa njima. Od 2000. pa na ovamo. A naravno da i da ima svezih stvari ne bi ih niko pisao ovde. kad je vec ovo kviz da pitam i ja, a sta se desava sa vama i njima? Bas me zanima? Kad ste se vi u zadnjih eto 15 godina sukobili sa njima i koliko puta ukupno? Sigurno mozes da izdvojis iz bogate istorije vasih odnosa neki dobar sukob?
Sevastopole wrote:Ja pisem o stvarima koje su se desavale do nekih par godina u nazad godine dokle su postojali sukobi u vecim razmerama sa njima. Od 2000. pa na ovamo. A naravno da i da ima svezih stvari ne bi ih niko pisao ovde. kad je vec ovo kviz da pitam i ja, a sta se desava sa vama i njima? Bas me zanima? Kad ste se vi u zadnjih eto 15 godina sukobili sa njima i koliko puta ukupno? Sigurno mozes da izdvojis iz bogate istorije vasih odnosa neki dobar sukob?
Па ми никада нисмо ни имали сукоб толиких размера да сам га ја упамтио по добром или лошем.
Ми смо довољно свесни тога што радимо да не изводимо "подвиге" над мањим групама од нас.
-
Само ти немој да нам причаш о сукобима молим те, ти и твоје баронске приче попут оне да је пала застава млађих Хероја на Калишу пре 2 месеца
То уопште није баронска прича,будући да информација долази из унутрашњости групе која их је напала.Крај дискусије о томе.
-
Прича је лажна, тачка.
-
Гудривоје кућо,млађи хероји немају заставу
Лупио си само да би написао нешто..
Лупио си само да би написао нешто..
Попустићу пред људима који трипују неке мудраце и најупућеније ликове.
Уздравље браћо.
Уздравље браћо.
-
Ја сам искрено само од тебе чуо да је млађим,понављам млађим пала застава.Нико други није чуо за то или неко од актера није написао то сем тебе.Изгледа да те удара та гудра,Гудривоје.И треба са се повучеш,да не лупаш глупости кад не знаш.
- Modus Operandi
Gudrivoje wrote:Ви на овој теми дискутујете само о прошлости?
Па шта треба да пишемо шта се дешавало у последње 3 године, и још личне карте да напишемо
А имали смо ми сукоба у прошлости и то опасних, јангери су остали без заставе у једном таквом сукобу, било је и ситнијих али наравно не таквог интезитета као са циганима.
- Modus Operandi
Sevastopole wrote:Jeste, pratila je bus sa obicnim navijacima i mladjim koji se nisu racunali ni u pokusaj ekipe tada, i nije samo kamenovan, a onda su ti isti sto su to uradili se brzo pokajali. Ovo iz Pozeske je koliko moze da stane ljudi u pun autobus? 50-60? Neka bude da nije cela ekipa nego pola al su se napravili ludi.
Pozeska i odlazak vas u Zeleznik i dolazak nas na Brdo su bili zanimljivi uvek. Jednom su nam stali autobus do autobusa na istoj stanici. Vasih je doduse bilo manje u busu ali bio je ko treba. Izlupali vam bus oni zapalili. Stali posle 50 ak metara, izasao covek sa satarom koji je nastavio beg u zgrade u Pozeskoj.
Ovo su sve dogadjaji od 2001/2002.. na ovamo da se razumemo. I naravno Ibarska gde ste znali kao i mi da vi u odslasku a mi u povratku moramo da prodjemo jedni pored drugih. Mi smo stali, a vas bus ode dalje. I tu nas je bilo vise nema spora, ali to je vas odabir koliko vas je krenulo. Sa vama je uvek bilo zanimljivo, gubili smo i mi u proslosti da ne bude zabune neke.
Како су се покајали можеш ли да напишеш? У сва три ова случаја што си написао вас је било више. У том аутобусу је било тачно 40 људи (информација из прве руке) а по оном снимку што си окачио вас је било иха, али није то ништа ново, зна се да вам је посластица да ударите када вас има доста. Сигурица брале, јер као што знамо претпоставка је мајка свих зајеба.
-
Nije sigurica, moras da probas da se nadjes jednom sa strane gde su motke a sa druge sekire, satare itd. Onda hteo ti ili ne samo od sebe ti se menja razmisljanje. Nego cekam jos Grobare da daju neki sukob u 15 godina sa vama. Pusti ovo, bilo proslo, znamo se mi dobro, nema tu spora.
-
Gudrivoje wrote:Попустићу пред људима који трипују неке мудраце и најупућеније ликове.
Уздравље браћо.
Изволи па реци лепо и детаљно ко су ти људи који су наболи заставу која не постоји и на који начин су то одрадили.
Да се у старту види у чему је проблем и да се на време заустави глупирање по интернету.
6 месеци након изненадне појаве господина са оваквим писањем где људима није било јасно зашто тако наступа и пише по интернету, где између осталог пише како се вође Севера буне када буде бесплатан улаз јер неће моћи да узму кинту, где се пише какве ће тек истине да изађу на видело, десио се сукоб између Радоваца и подела. Као и чувено саопштење где своје људе развлачите по медијима и називате их малоумницима јер је Рад кажњен са две утакмице без публике због „инцидената“ па неће моћи да „шаљу лепу слику у Европу“, неће људи моћи да дођу на утакмицу купе карту, биће празан стадион итд. А све то кошта.
Људима је тада било јасно зашто овако наступате писањем по интернету. Јер није први пута да се тако пише, прозива и напада друге док гори под ногама у сопственој кући, проблеми се гурају под тепих, нападају други као одбрамбени механизам да се сакрију сопствени проблеми и онда ствар кулминира као на примеру Радоваца, Гробара и Хрвата. 6 месеци од тог писања тада па до данас се Радовци нису опоравили.
Не треба да се пише о њиховом прљавом вешу, катастрофи која им се десила и шта им се дешава људима по улици то је међу њима, то су њихове ствари. Може само да се каже да су након тог писања пар година касније Радовци група која је подељена, у међусобним сукобима, а на стадиону и улици потпуно неинтересантна група за неке озбиљније навијачке ствари. Група која данас има можда у просеку 50 људи на гостовању где их мурија у крају попише, ставља у аутобус, прати и вози тамо и назад. Када се ово види из ове данашње перспективе онда су јаснија и она писања која су цитирана овде.
Иста се ствар ради сада. Долазе људи ничим изазвани да пишу како су цигани јајаре, плаћеници, како су агентура, како врх трибине ужива повластице итд. све ове глупости и гадости. Зашто то поново радите само ви знате, шта се сада крије и шта ће да изађе из свега време ће показати. Односно ко ће завршити са пратњом и обезбеђеним аутобусом на гостовању без било какве навијачке свести и активности, а ко ће да буде навијач понаша се навијачки и буде активан у свим навијачким пољима.
А да ствар буде луђа све ово радите у моментима када се и Радовцима и свим другим навијачким групама пружа рука и покрећу иницијативе за нормалне односе и причу између навијача. И знате већ понављам, не знам што се правите луди, да у сваком моменту све ствари можете да питате наше људе оне које треба шта год да вас занима, зовите, али вам то није интересантно него овако као бабетине са телеграфа и оних дегенских фејсбук страница овде пишете разноразним воајерима (ко год да се од вас који пишете крије иза ових никова).
И онда такви као овај креирају свест, праве се паметни, правите неку лажну искривљену слику скупљате виртуелне поене, где испада да ова страна као не зна шта су национални интереси него знате ви који у 2018. години качите на ограду заставу швапске политичке партије на чијем је конгресу прошле године главни говорник био усташки генерал из задњег рата. Који се тамо захваљује припадницима НПД на учествовању у рату и са поносом истиче да су му у јединици били НПД који су се борили против ислама и великосрпског империјализма. Чији припадници данас са том истом заставом коју ви качите и делегацијом марширају на тргу Бана Јелачића са усташама. Качите заставу оних чији су идејни творци и оснивачи били људи који су регрутовали борце да се боре против Срба. А има још много тога. Почевши од тог Калемегдана а не знам што то уопште помињете на нету, где се види ко је какав био. Ко је био прљав а ко је на ту прљавштину одма одговорио голим рукама па сте прошли како сте прошли.
Уместо да се почнете изјашњавати како по вама треба да изгледају ствари и односи између група, да се унормалите и искритикујете ове своје диносаурусе који су остали замрзнути у прошлом времену који стављају на тему Италија клипове миланеза којима је на обележавању 50 година групе присутан министар полиције, и уместо да исправљате то што имате тих можда 50ак људи под муријом на гостовању са аутобусом, где је питање да ли би вам ико и отишао на гостовање да није тог буса под пратњом, ви уместо тиме да се бавите и поправљате то ви пишете ове глупости и провоцирате. Јел вам треба људи то да тако радите? То само пролази у оваквој полупаној Србији где 99% људи није прошло поред навијача да вам људи пишу глупости и бајке овде на интернету.
Од неких првих пет навијачких група у Србији од рата па на овамо ајде да уврстимо Радовце свакако, и рецимо Фирму у одређеном периоду. Две од пет тих група у овој полусезони или су баталили гостовања и не носе више заставе на иста док се уредно појављују у исто време кући у каквом таквом минималном броју и то би била Фирма. Или на гостовања иду у просеку са можда 50 људи обезбеђеним аутобусом и пратњом. То би били Радовци. И њихови људи овде највише галаме и провоцирају који год да су. Гробаре више ни не рачунам ко зна који су и какви им пишу довољан је Гудривоје први кловн балканских навијачких форума и фејсбука.
С друге стране неки Ђаволи, Деспоти, па и Офковци ни да их чујеш, а сви редом на крају у добром броју и занимљиви. Највише галаме они који су несигурни у себе, који виде како раде колико их је и на који начин се понашају. Зато имају потребу да галаме преко интернета. И уместо ако већ галаме да галаме „навијачки“ и препуцавају се са њима равним групама и такмиче ко је кога где било колико и какви су, ударили ни мање ни више него на цигане. Са бајкама и лажима преко интернета.
Ако неко од озбиљних Радоваца има замерку на циганска писања овде или било где на интернету а тичу се вас, а ово вреди и за сваку другу групу, напишите слободно, можете и преко приватне поруке, зовите, има да се санкционише свако ко пише глупости и провоцира са циганске стране. Као што се ради колико је то год могуће и изводљиво. Али у том случају морате и сви ви други да имате одговорности и да не пишете ове глупости и дајете повода другима да се настављају на то.
“Moj post je direktno vezan za ovu temu. MENTALITET. Cigani su definitivno pokazali i dokazali ne da nisu nikakva “fabrika ultrasa” vec jedan najobicniji k…c na biciklu. Svi do jednog! Godinama su nemo posmatrali, decenijama, kako im unistavaju voljenu, sve zarad licnih interesa “vodja”, koji su ih zamajavali kojekavim mobilizacijama, pozorisnim i cirkuskim predstavama, balonima, kartonima i lampionima…bez ikakve borbe da se oteraju krvopije!
A i dalje “mudro cute”. I veoma sam ponosan sto je upravo klub za koji navijam nabio ARMATURU (glogov kolac) po sred PETOKRAKE…sto bi vi stari partizani i njihova deca i unuci otpevali najadekvatniju pesmu…BELLA CIAO!!!
“Jedva cekam da se javite, sam sve cigane pozivam na MEGDAN, sve cigane ove planete, a ima vas na milione. Jedva cekam da pred ovaj auditorium, iznesem sav vas prljav ves, sve sto znam o vama od 1987, o svakoj tuči sa vama, o svim vasim jajarenjima, o svim vasim prevarama, kompromisima, lazima, i ciganisanjima. O svim vasim bezanjima od nas. Navodicu imena i nadimke svih vasih smekera i vodja koje smo prebili, koje smo DEMOLIRALI od batina. A to su uglavnom svi sem onih koji su bezali. I njihova imena i nadimke cu sa zadovoljstvom ukucati. Posracu vam se u “grupu”. A to sve jer vi niste navijaci vec najobicniji INDIJANCI. P.S. Kucacu mesecima ako treba.”
“Zahvaljujem se administraciji koja se NAPOKON setila da radi svoj posao. Ali cu za pocetak i njima da uputim nekoliko kritika na racun ovog sajta. On vec odavno nije vise ono sto bi trebao da bude, jos malo pa da se moze i nazvati navijackim sajtom. U navijackim temema se prakticno jedva i pise, ali na “samo opusteno” zato pršti. Zasto – zato sto ovde prakticno i nema vise navijaca. Ko je i navijac, tesko da ima zivce da bilo sta napise jer se sjati gomila “fejsbuk” huligana da vredja i da se sprda. Njima ban, kako su sami rekli nista ne znaci, jer im ni navijanje nista ne predstavlja, usputno zezanje. Moj predlog administraciji je da se kompletno ukinu rubrike “samo opusteno” i “kladionica”, tako cete smanjiti broj onih koji na ovaj sajt dolaze da bi gledali smesne klipove i gole ribe. Neka idu na “burek” ili neki slican sajt.
A sto se tice cigana, znam da se og govana tesko pravi pita, ali za pocetak bi mogli da se nauce osnovnoj kulturi i malo vise paznje da posvete ucenju “sopstvenog” jezika. Znaci, vise puta procitajte sve sta sam napisao, hronoloski.
Kada sam na pocetku rasprave napisao da pozivam sve cigane ove planete na MEGDAN, naravno da sam mislio na VERBALNI obracun na ovom sajtu. Ceo zivot sve probleme resavam tamo gde se to i radi – na ulici. Ali kada se pokrenula njihova internet masinerija dobio sam salve uvreda (i otisao u “crveno”) i nebuloznih pitanja zasto to ne uradim na ciganskom sajtu. KO SAM JA da se pravim pametan i da pisem na HRHB ili delije sajtu ako niko iz moje grupe pre mene nije zeleo to da uradi?! KO SAM JA da bi sebi dao za pravo da tako “strcim”. I ja sam samo jedan od Radovih navijaca.
Sto se tice HRHB foruma, redovno sam ga pratio, i sada povremeno odem tamo, ali i on je prilicno popustio.Sto se tice tog sajta, X puta me je “zasvrbela” tastatura, na tom sajtu sam procitao gomilu lazi o nama i ISKLJUCIVO iz ciganske kuhinje. Braca hrvati su nas i tu dobro branili, kao i ostatak nase scene, tako da su i tu, onome ko se iole razume u navijanje, ispadali-smesni.
Povremeno odlazim i na “delije” sajt, i tamo pratim nekoliko tema (juzna amerika,veteranske price…), ispratim i redovno kola protiv Rada, i mogu vam reci da tu vlada takva cenzura da bi im i Krcun pozavideo. Sve sto nije podobno odmah se brise! Kada neko pohvali kavez – brisanje, kada neko kaze “zasto smo prvih pola sata protiv Rada pevali iskljucivo anti-Radovske pesme, pa to ne radimo ni protiv groblja” – brisanje, kada neko pita “zasto jedino Dusanu Grijaku nismo posvetili neku parolu iako to radimo za nastradale u svim grupama” – opet brisanje. Za taj forum mi nikada nije ni palo na pamet da se registrujem, em sto tamo stvarno nisam imao nikad nameru da nesto pisem, a i da, najbolje bi bilo da mi ispod imena stoji “delija junior”.
A sada hoce li neko da mi odgovori na pitanje sa pocetka rasprave – ZASTO CIGANI CUTE???”
“Pa to je ono o cemu ja sve vreme pisem. MENTALITET. Vidis, ja sam za razliku od vas dosledan u svojim principima, i nisam pisao na pomenutim sajtovima. Sto onda bilo ko od vas uopste bilo sta pise na ovom sajtu? Zasto vam je zabranjeno da pisete na sajtu SRPSKA TRIBINA, dok vase vodje a i svi ostali pisu opusteno na HRVATSKA HERCEG BOSNA? Ponasate se isto kao i vase uprave, “mudro” cutite i gurate probleme pod tepih, ko je lud da ratuje sa upravom, kradi i kraduckaj dok mozes. Ja ne vidim ni jedan drugi razlog za cutanje cigana. Da li imam dokaze za to? Nemam .Ali zakljucak se sam namece. 1+1=2
A ako sami cigani ne vide sta im lopuze rade od kluba, o cemu onda uopste da se raspravljam sa vama? O kom mentalitetu. Pa pet puta vise cenim Purgere od vas, zato sto se godinama bore i robijaju zbog te svoje borbe. I na primeru Ranka Stojica ste mogli da vidite kako se jedna OZBILJNA navijacka grupa bori protiv takvih krvopija. Ili su vama vazniji kartoni, baloni, lampioni?”
“Sada cu da napisem samo delic price o vama za siroke narodne mase. Evo kako sve to otprilike funkcionise. Cigani prave kojekakve mobilizicacije, kampanje iz jednog jedinog razloga a to je NOVAC. Javna je tajna da novac od karata sa severa poslednjih xy godina ide delijama. I to je ta simbioza zvezdinih navijaca i uprave. To je magicna formula zarad mira u kuci. Sto vise cigana na severu, to vise para u dzepovima onih koji vode tribinu. Npr. od karata se uzme 30 000 eura, 10 000 (u najboljem slucaju) ode na kartone, balone i lampione, a ostatak zna se gde. I tako godinama,mozda i decenijama. Pa na vasem sajtu sam citao kako vase kolovodje pozelene od muke kada klub odluci da ulaz bude besplatan. Kao ne treba to da se radi, doci ce “vikend” navijaci koji samo dolaze kada je ulaz za DZ. Apsolutno sve dobijate od kluba, od novca do prostorija..a znate da dizete onu stvar na ostale grupe kada od kluba dobiju besplatan autobus za gostovanje…pa vama oni ni ne trebaju, jer moja limuzina ima jako dobar cug…”
“Pandorina kutija je tek odskrinuta. Pisacu apsolutno o svemu vezano za cigane, sve sto znam o njima od kako idem na utakmice. To naravno vazi i za njih, nek otvore karte, slobodno neka pisu o svim porazima i losim stvarima u mojoj grupi. Ali argumentovano.
Cigani precesto spominju nase komplekse prema njima. Neka cela scena Srbije proceni da li imamo i jedan jedini razlog da imamo bilo kakav kompleks od njih, a ja cu ovde detaljno napisati zasto oni imaju kompleks od nas. Pisacu ovde i o “prebezima” sa njihove tribine,o najhrabrijim ljudima sa severa koji su dosli na Rad, ko su oni, zasto su to uradili…a na ciganskom forumu cete o tim LJUDIMA moci da cujete samo najgore. I na kraju krajeva pisacu o NAJVECEM PORAZU U ISTORIJI NAVIJANJA koji su cigani doziveli od nas. Takvu sramotu je retko koja grupa na PLANETI dozivela. Zivi bili pa videli.”
6 месеци након изненадне појаве господина са оваквим писањем где људима није било јасно зашто тако наступа и пише по интернету, где између осталог пише како се вође Севера буне када буде бесплатан улаз јер неће моћи да узму кинту, где се пише какве ће тек истине да изађу на видело, десио се сукоб између Радоваца и подела. Као и чувено саопштење где своје људе развлачите по медијима и називате их малоумницима јер је Рад кажњен са две утакмице без публике због „инцидената“ па неће моћи да „шаљу лепу слику у Европу“, неће људи моћи да дођу на утакмицу купе карту, биће празан стадион итд. А све то кошта.
Људима је тада било јасно зашто овако наступате писањем по интернету. Јер није први пута да се тако пише, прозива и напада друге док гори под ногама у сопственој кући, проблеми се гурају под тепих, нападају други као одбрамбени механизам да се сакрију сопствени проблеми и онда ствар кулминира као на примеру Радоваца, Гробара и Хрвата. 6 месеци од тог писања тада па до данас се Радовци нису опоравили.
Не треба да се пише о њиховом прљавом вешу, катастрофи која им се десила и шта им се дешава људима по улици то је међу њима, то су њихове ствари. Може само да се каже да су након тог писања пар година касније Радовци група која је подељена, у међусобним сукобима, а на стадиону и улици потпуно неинтересантна група за неке озбиљније навијачке ствари. Група која данас има можда у просеку 50 људи на гостовању где их мурија у крају попише, ставља у аутобус, прати и вози тамо и назад. Када се ово види из ове данашње перспективе онда су јаснија и она писања која су цитирана овде.
Иста се ствар ради сада. Долазе људи ничим изазвани да пишу како су цигани јајаре, плаћеници, како су агентура, како врх трибине ужива повластице итд. све ове глупости и гадости. Зашто то поново радите само ви знате, шта се сада крије и шта ће да изађе из свега време ће показати. Односно ко ће завршити са пратњом и обезбеђеним аутобусом на гостовању без било какве навијачке свести и активности, а ко ће да буде навијач понаша се навијачки и буде активан у свим навијачким пољима.
А да ствар буде луђа све ово радите у моментима када се и Радовцима и свим другим навијачким групама пружа рука и покрећу иницијативе за нормалне односе и причу између навијача. И знате већ понављам, не знам што се правите луди, да у сваком моменту све ствари можете да питате наше људе оне које треба шта год да вас занима, зовите, али вам то није интересантно него овако као бабетине са телеграфа и оних дегенских фејсбук страница овде пишете разноразним воајерима (ко год да се од вас који пишете крије иза ових никова).
Modus Operandi wrote:Gore je jedan od vas napisao tribina,nacionalni i državni interesi nemaju cenu. Iznenadio bih se da je na prvom mestu stavio nacionalne interese.
И онда такви као овај креирају свест, праве се паметни, правите неку лажну искривљену слику скупљате виртуелне поене, где испада да ова страна као не зна шта су национални интереси него знате ви који у 2018. години качите на ограду заставу швапске политичке партије на чијем је конгресу прошле године главни говорник био усташки генерал из задњег рата. Који се тамо захваљује припадницима НПД на учествовању у рату и са поносом истиче да су му у јединици били НПД који су се борили против ислама и великосрпског империјализма. Чији припадници данас са том истом заставом коју ви качите и делегацијом марширају на тргу Бана Јелачића са усташама. Качите заставу оних чији су идејни творци и оснивачи били људи који су регрутовали борце да се боре против Срба. А има још много тога. Почевши од тог Калемегдана а не знам што то уопште помињете на нету, где се види ко је какав био. Ко је био прљав а ко је на ту прљавштину одма одговорио голим рукама па сте прошли како сте прошли.
Уместо да се почнете изјашњавати како по вама треба да изгледају ствари и односи између група, да се унормалите и искритикујете ове своје диносаурусе који су остали замрзнути у прошлом времену који стављају на тему Италија клипове миланеза којима је на обележавању 50 година групе присутан министар полиције, и уместо да исправљате то што имате тих можда 50ак људи под муријом на гостовању са аутобусом, где је питање да ли би вам ико и отишао на гостовање да није тог буса под пратњом, ви уместо тиме да се бавите и поправљате то ви пишете ове глупости и провоцирате. Јел вам треба људи то да тако радите? То само пролази у оваквој полупаној Србији где 99% људи није прошло поред навијача да вам људи пишу глупости и бајке овде на интернету.
Од неких првих пет навијачких група у Србији од рата па на овамо ајде да уврстимо Радовце свакако, и рецимо Фирму у одређеном периоду. Две од пет тих група у овој полусезони или су баталили гостовања и не носе више заставе на иста док се уредно појављују у исто време кући у каквом таквом минималном броју и то би била Фирма. Или на гостовања иду у просеку са можда 50 људи обезбеђеним аутобусом и пратњом. То би били Радовци. И њихови људи овде највише галаме и провоцирају који год да су. Гробаре више ни не рачунам ко зна који су и какви им пишу довољан је Гудривоје први кловн балканских навијачких форума и фејсбука.
С друге стране неки Ђаволи, Деспоти, па и Офковци ни да их чујеш, а сви редом на крају у добром броју и занимљиви. Највише галаме они који су несигурни у себе, који виде како раде колико их је и на који начин се понашају. Зато имају потребу да галаме преко интернета. И уместо ако већ галаме да галаме „навијачки“ и препуцавају се са њима равним групама и такмиче ко је кога где било колико и какви су, ударили ни мање ни више него на цигане. Са бајкама и лажима преко интернета.
Ако неко од озбиљних Радоваца има замерку на циганска писања овде или било где на интернету а тичу се вас, а ово вреди и за сваку другу групу, напишите слободно, можете и преко приватне поруке, зовите, има да се санкционише свако ко пише глупости и провоцира са циганске стране. Као што се ради колико је то год могуће и изводљиво. Али у том случају морате и сви ви други да имате одговорности и да не пишете ове глупости и дајете повода другима да се настављају на то.
Modus Operandi wrote:Искрено слабо виђам те ваше људе на свиркама и концертима . Деведесетих сте имали једну екипицу која је пратила Директоре али и друге бендове, данас тога немате. Ми када правимо свирку нашег омиљеног бенда дође преко 100 наших људи, једноставно ваше језгро људи се разликује од нашег и то је то. За то вас и не кривим јер никада нисте била такав тип трибине, ви сте трибина за широке народне масе и тако ће остати а можда и неће сва су чуда могућа.
Видео си неке панкере на Калишу, довољно ти је то. Може ли још негде да се види активност Радоваца сем на свиркама? Нисте баш неки панкери и андерграунд чим то овако преко интернета потенцирате. И ви и они други који тако раде. Да си 101% то што јеси не би ти требао интернет и јавност да причаш тако о томе овде. Исто тако нису субкултуре које често иду уз навијаче мерило ко је какав навијач и не гледа се у нашем свету да ли идеш на техно или панк, већ да ли идеш са жандарима на утакмице и по граду или самостално.
Па ти буди најлуђи хардкор панкер на свету у суботу увече, а онда у недељу сиђи испред зграде где те чека обезбеђен превоз са пандурском пратњом на утакмицу, ако ти није глупо. И дођи овде на форум па пиши да имате 100 људи на свирци омиљеног бенда. Ја не знам ни једну мању групу из бивше Југе из свих градова да јој добар део људи не иде на панк. И да свака нема макар један „свој“ панк бенд. И то је малтене увек било тако, ништа ту необично нема. То само овде код нас служи онима који не могу да се носе навијачки у многим навијачким пољима па им то добро дође као адут да покажу да и они имају нешто, да покажу како су они урбани а други сељаци.
Измишљају се неки нови параметри. Иде се на свирке викендом у свом граду у центру по клубовима, а Атину, Кијев, Албанију, Данску ни на мапама да се види и уредно их се прескаче. А то је љубав према клубу, навијачки изазов и отпор мафији, да ти свој клуб гледаш и бодриш тамо где су се управа или уефа договорили да не можеш. Па ће неко то да направи. А неко ће да попије пар пива у центру града са омиљеним бендом и прича приче преко интернета.
Да пише научне радове о урбаности својих навијача и сељацизму других испод јутуб клипова. До тога смо догурали. Наравно да су изласци, свирке журке, субкултуре део навијачког живота и наравно да је све то лепо и да треба уживати у томе. Али не тако што ће то некоме да буде сигурна кућа, одбрамбени механизам или ствар коју другима набија на нос а при томе питање је да ли навијачки постоји, већ да буде само попратна ствар уз навијање где се мало опустиш, то ти је једноставно део живота. Све се у Србији криво капира.
Дошло је до тога да си зајебан, луд, урбан када у свом граду у центру по клубовима где можеш да идеш сваки дан и викенд, пијеш пиво слушаш омиљене бендове, а нема те нигде уз клуб навијачки док с друге стране вашар има 3 навијачка Загреба у годину дана, забрањена гостовања, и још стигне у паузи да изрегулише на панку ону прљавштину. Мислим није да ми и ви не знамо како ствари стоје, али онда тек нема смисла да се причају причице по интернету за јавност.
Ово што пишете је озбиљњим људима смешно, али сигурно да нико неће да гледа тек тако како се пишу бајке и лажи по интернету. И то у моментима када могу заједнички да се ураде мајице, а не може као да се има заједнички став о глупирању по интернету и да се то санкционише.
- Modus Operandi
ladovina wrote:Качите заставу оних чији су идејни творци и оснивачи били људи који су регрутовали борце да се боре против Срба.
Та застава је поклон од наших немачких пријатеља, поклон од једине партије у Немачкој која је била против независности Косова и правила демонстрације у Немачкој. Говорник један чланова главног одбора партије.
Омладинска огранизација НПД-а је једна од оснивача Европске организације "Европски фронт солидарности за Косово" у којој има и Италијана,Француза,Пољака... Председник омладине НПД-а сваке године путује на Космет и носи хуманитарну помоћ Србима и крстио се у Православној цркви пре пар година.
И наравно били су наши драги гости, у наставку качим клип са трибине која одржана у Београду 2017. године, на којој су говорници били председник партије и подпредседник.
линк целе трибине: https://www.youtube.com/watch?v=ZG2amhpYa-U
Сада да ти одговорим у вези тог усташког генерала који им је био гост , тачно је да им је био гост али једном одбору, не врху партије, мислим да је одбор из Есена. Немачка има 80 милиона становника, НПД иако није парламентарна странка већ је присутна у регионалним парламентима, има чланова као СНС код нас. Примио га је тај неки лик који је био добровољац у рату у екс ју на усташкој страни, и то је био месец дана када је имао 18 година па су га ујке вратиле кући.
Пази ово су информације директно од подпредседника партије да не буде да ја нешто измишљам. Значи НПД као партија никада није имала добровољце које је организовано слала на Балкан, тај генерал је намерно измислио ту лаж да их је било хрпа и ако их је било немају везе са НПД. На Тргу Бана Јелачића је марширао тај лик који је угостио њега, а тај лик је заменик председника одбора у Есену, и као такав довео га је на конгрес партије. Значи што би навијачким жаргоном рекли лични контакти ништа на нивоу "група".
Моје лично запажање је то да су Хрвати кад су видели да немачки националисти посећују Србију, из комплекса покушали нешто. Изашао је у хрватском јутарњем листу огороман чланак, како тај хрватски генерал гостује партији која подржава Србе, Републику Српску, генерала Ратка Младића... Ми треба да будемо поносни што већина Европских националиста подржава Србе и Србију и да налазимо пријатеље где год имамо своје интересе, јер никада се не зна када ко може победити на изборима у некој земљи.
Зар Салвинијева странка у Италији "Лига за Север" која нас подржава у вези Космета и лично Салвини није најбољи пример, а тај Салвини ће по свим испитивањима бити нови премијер Италије. Миланезе само окачио јер ми се допао клип како навијају, јер сам ја сада мањи навијач од тебе што не знам да им на 50 година групе долази министар полиције...
Целу ову дискусију сте ви почели објвљивањем оне слике, а колико видим овде свако од вас врти неку своју причу, не може човек да вас повата, једна мисли једно,други друго, трећи треће...И шта сад ја теби да одговарам кад у старту почињеш са вређањем, а када вам се одговори у таквом тону онда се љутите, не иде друже.