Српска навијачка сцена - дискусија

Casual 1989

Re: Српска навијачка сцена - дискусија

Postby Casual 1989 » Sun Oct 02, 2016 4:48 am

друг члан wrote:што се чудите бројци фирме? Оно нас капирају као највећаг ривала, сигуран сам у сваком смислу,спортском и навијачком.Годинама их је против нас више него против било којег другог тима.На Карађорђу или Маракани небитно.И раније су пунили кавез,не увек али било је утакмица.Свака им част да су успели и сад кад им иначе бројке нису импресивне.

Кежуал-пре 10 дана си плако овде што вучић одведе лалата у чуку,сад га пљујеш.Каква шизофренија.Иначе добро сте и прошли,без блама сте могли добити 6-7 комада

Ја само кажем да је издање Фирме и више него добро. Преко тв су се константно чули, нисам могао да верујем.

Јбг брале све по заслузи, кад уради нешто добро ја га похвалим, кад уради нешто лоше ја га опљујем ваљда је то нормално. Нећу сигурно рећи да је цар јер је на конференцији после текме са великим осмехом и срећом честитао на победи Божовићу.

Али доста о Лалатовићу није ово тема, ја сам га само споменуо ви цигани машинерија одмах се ухватили тога.

1958

Postby 1958 » Sun Oct 02, 2016 12:48 pm

SAO_Zeljin wrote:Pa tu brojnost nije ostvario niko osim grobara u poslednjih 5 godina a i pre toga se to dosta retko desavalo tako da ovo njihovo izdanje jeste za pohvalu. Mislim da ih nikada i nije bilo vise kod nas ne racunajuci kup

Mislim da su najbolje izdanje u kavezu imali djavoli pre nekoliko godina kada su bukvalno jedva stali svi u kavez

Au druze, au sta ti pises, leb ti jebem. Au
Често одем до на село

Чачак

Postby Чачак » Sun Oct 02, 2016 1:43 pm

SAO_Zeljin wrote:Pa tu brojnost nije ostvario niko osim grobara u poslednjih 5 godina a i pre toga se to dosta retko desavalo tako da ovo njihovo izdanje jeste za pohvalu. Mislim da ih nikada i nije bilo vise kod nas ne racunajuci kup

Mislim da su najbolje izdanje u kavezu imali djavoli pre nekoliko godina kada su bukvalno jedva stali svi u kavez

Лешинари, Форси, Мераклије мање-више....

lider

Postby lider » Sun Oct 02, 2016 7:41 pm

Кад су Ђаволи задњи пут гостовали Звезди то је питање и јесу тад напунили кавез али било је са њима доста пријатеља из Земуна. Лешинари били једном и напунили кавез с тим да је било и Фирме са њима, Мераклије никад нису напунили кавез а може неко од њих да постави слику кад их је било највише. А Форси од отприлике 99/00 па све до пред две сезоне су пунили мање више кавез. Значи најконстантнији, не једном него око 15 сезона. А први који су напунили кавез колико се сећам су били Деспоти, додуше са све симпатизерима али колико се ја сећам и идем на утакмице мислим да су они први баш напунили кавез.
ТРАЖИМО ПРАВДУ, АЛИ И ОСВЕТА ЋЕ БИТИ ДОВОЉНА !

fillam

Postby fillam » Sun Oct 02, 2016 7:53 pm

jel se ovo racuna? :D

SAO_Zeljin

Postby SAO_Zeljin » Sun Oct 02, 2016 9:26 pm

lider wrote:Кад су Ђаволи задњи пут гостовали Звезди то је питање и јесу тад напунили кавез али било је са њима доста пријатеља из Земуна. Лешинари били једном и напунили кавез стим да је било и Фирме са њима, Мераклије никад нису напунили кавез а може неко од њих да постави слику кад их је било највише. А Форси од отприлике 99/00 па све до пред две сезоне су пунили мање више кавез. Значи најконстантнији, не једном него око 15 сезона. А први који су напунили кавез колико се сећам су били Деспоти, додуше са све симпатизерима али колико се ја сећам и идем на утакмице мислим да су они први баш напунили кавез.

Djavoli poslednji put nisu imali ni pola kaveza, ali se secam jedne tekme kada ih je sa zemuncima bila masa i bila je tad neka njihova tuca sa pandurima. Moze neko od njih i da okaci sliku. Nekako je meni u secanju ostalo da je to najveca brojka u kavezu, mada mozda i gresim. Ne racunajuci tu tekmu radnickog nikad niko nije napunio kavez osim forsa. Jeste bilo dosta lesinara,jeste bilo dosta i firmasa par puta, jeste bilo dosta meraklija ali kavez nije bio pun. Preterao sam kada sam napisao 5 godina gore ali jbg tako mi se nesto ucinilo, trebalo je da napisem dve godine

rakija_crew

Postby rakija_crew » Sun Oct 02, 2016 9:38 pm

Jednom su i oni indijanci iz Pazara napunili kavez.

Modus Operandi

Postby Modus Operandi » Sun Oct 02, 2016 10:08 pm

Zabranjeni su jedini napunili kavez na marakani ali bukvalno covek do coveka, secam se te slike ko sardine, punile su ga i druge grupe ali niko kao oni ako cemo posteno.

lider

Postby lider » Sun Oct 02, 2016 10:11 pm

Јесте и пазарци су га напунили једном, а што се тиче форса мање је сезона у питању јер је Рад играо пар година и другу лигу па није било сусрета. За Гробаре је цео југ кавез бар ја тако гледам е сад кад сте га задњи пут напунили не знам, могуће да је задњи пут био 100 дерби?

Шта се дешава са Радничким из Крагујевца, видим да Ђаволи имају фина издања и да су се пребацили на исток.

пс.
Оно раније мислио сам на Пироћанце за одрађивање гостовања и бројност.

Modus Operandi

Postby Modus Operandi » Sun Oct 02, 2016 10:16 pm

Image

Palermo

Postby Palermo » Sun Oct 02, 2016 11:33 pm

Image

svuda.prisutan

Postby svuda.prisutan » Mon Oct 03, 2016 12:08 am

Image

Image

Чачак

Postby Чачак » Mon Oct 03, 2016 12:14 am

Што се тиче Мераклија, далеко од крцатог кавеза, али одлично издање. Чини ми се да им је ово најбоље издање на Рајку. Ради се о сезони 2012.

Image

Image

niloas

Postby niloas » Mon Oct 03, 2016 12:56 am

opet kad pogledas radovci su u prednosti jer je gostovanje u njihovom gradu

Image

Image

Image

Casual 1989

Postby Casual 1989 » Mon Oct 03, 2016 6:55 am

За ово последње си у праву, јер рецимо Фирмаш мора да издвоји 6 сати за ово гостовање док Радовац само 2 сата, мада кад погледаш оне Русе луде, они путује некад по цео дан на гостовање. За Пазар смо ишли 8,9 сати јер су нас држали сат вр. испред града док није почела утакмица, то је прво гостовање Фирме тамо, среда била, око 100 људи.

Размишљам нешто, вероватно Лидер зна, да ли је ваше најбројније издање оно 04/05 полуфинале купа Железник-Рад? Та ми слика у глави знам да вас је било баш доста.

1958

Postby 1958 » Mon Oct 03, 2016 10:26 am

Firmasi idu sa lesinarima, to je isto prednost. A gostovanje je gostovanje I to treba da bude gotivna stvar a ne da se kuka ko je koliko isao I cekao.
Често одем до на село

Чомбе

Postby Чомбе » Mon Oct 03, 2016 10:58 am

Casual 1989 wrote: Фирмаш мора да издвоји 6 сати за ово гостовање док Радовац само 2 сата

и 200 динара... и ти неком кажеш да је индијанац и још без трунке срамоте напишеш овако нешто? :lol:

Bruno Sulak

Postby Bruno Sulak » Mon Oct 03, 2016 11:20 am

lider wrote:ЈЗа Гробаре је цео југ кавез бар ја тако гледам е сад кад сте га задњи пут напунили не знам, могуће да је задњи пут био 100 дерби?

Derbi na jesen 2003 kad smo igrali Ligu sampiona, nije mogla igla da padne.

Sto se tice kaveza, na Rajku stane oko 700 koliko se secam?

lider

Postby lider » Mon Oct 03, 2016 11:54 am

Palermo wrote:Image

Види моја слика :mrgreen:

Овде изгледа као да није пун кавез, што је и истина јер доле има места али зато горе симпатизери су све попунили. Кавез прима 600 ја бројао одавно, е сад кад дође нпр 400 навијача и подразумева се да свако не стоји на својој столици то изгледа пуно, док ако седе то би било 66% кавеза. Исто тако групе често рашире испред транс и тиме се покрије пар редова а од људи на врху кавеза некад може да се не види задњих неколико празних редова. Тако да све то утиче да се стекне утисак да је кавез пун а у ствари није. Заборавио сам, једне сезоне су и витезови са све симпатизерима били у ок цифри, далеко од пуног кавеза али све заједно ок број.

Casual 1989 wrote:За ово последње си у праву, јер рецимо Фирмаш мора да издвоји 6 сати за ово гостовање док Радовац само 2 сата,

Размишљам нешто, вероватно Лидер зна, да ли је ваше најбројније издање оно 04/05 полуфинале купа Железник-Рад? Та ми слика у глави знам да вас је било баш доста.

Нису само Радови навијачи из Београда па само они пуне кавез не рачунајући Гробаре(земунци у нижим лигама и нису имали прилике да се покажу а пре тога нису пунили), а да су групе у Бг у повлашћенијем положају јесу само што им је ближе али не знам дал људи ван Београда имају представу колико је тешко анимирати неко дете, будућег навијача да крене на неку мању трибину кад имаш север и југ у истом граду.

Колико ти будући навијачи имају мало цимања да гледају вечите и "успешне" клубове и колико је тешко довести их на неки други клуб и ту задржати. То је оно што локалне групе из градова ван Београда немају, и у чему су у предности.

А слаб сам са проценама где је УФ био у најбројнијем саставу, могуће у Железнику, мада било је доста и против Пазара кад се отварала јужна трибина...

Todor

Postby Todor » Mon Oct 03, 2016 11:57 am

Pun kavez?! Pa to je cista sminka!Valjda je bitnije da vas kuci i na gostovanjima bude barem priblizno isto ili da se pola kopa barem prenese na gostovanje! A ti ako kuci imas 100 glava a na gostovanjima kao punis kavez na Rajku meni je to glupo i ne shvatljivo ali mozda gresim. Nase se grupe jako opterecuju ciframa. Procitao sam na jednom drugom forumu par postova gde se pisalo o brojnom stanju nasih grupa i isprdavali se kao smesno nema ih ni 100 na gostovanju ili nema ih ni 30 na ovom gostovanju ili nisu se pojavili na kup utakmici u nekoj selendri i slicno...

Ajde da se slozim da je bitno ispratiti svaku tekmu kako kuci tako i na strani i to je sasvim normalno i oko toga nema polemike. Ali ocekivati od manjih grupa da pune 2 busa za svako gostovanje je skoro pa naucna fantastika! Nekada je to bilo normalno ali ja sam i tada znao da nije realno i nije odrzivo!

Secamo se svi sezona kada su kopovi bili puniji mnogo ali tada je bilo popularno biti navijac i to je trajalo par sezona. Odjednom vise nije popularno i sada su se stvari vratile na mesto i jos malo pogorsale ali manje vise to je to... Nasoj sceni fali realnost! Nekada imam utisak da se dopisujem sa sve ciganima i grobarima kao da ovde ne pisu navijaci manjih grupa...Covece danas je postalo tesko iscimati drugare za mali fudbal a radi se o 10 ljudi! A ne iscimati 100 ljudi za gostovanje ili 50,resiti prevoz i sve ostalo...Najveca poteskoca i uzrok pada kvaliteta na nasoj sceni je to sto su se grupe odavno odrodile od svojih klubova! Ne mozes ti ocekivati kop od 300 ljudi a na celom stadionu nema ni 200 ljudi da prati taj klub. Razloga je mnogo i sve su prilike da se to nikada i nece promeniti.

Return to “Србија”